Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Menstruatiepijn: dit is wat je eraan kunt doen

Iedere maand hetzelfde liedje: de menstruatie komt eraan. Je baarmoeder trekt samen. Dit zorgt voor pijnlijke krampen in je buik, rug of zelfs benen. Daarnaast is er eventueel hoofdpijn en een rothumeur. Menstruatiepijn is niet leuk voor jou en ook niet leuk voor de...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Hoera, kerstvakantie! Een paar weken uitrusten van het jaar en samen leuke dingen doen in de kerstvakantie: zin in! En gezellig samen kerstfilms kijken natuurlijk. Installeer je op de bank met thee, warme choco en wat lekkers. We hebben voor jou alle leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix op een rij gezet. Van gezellige, spannende en leuke kerstfilms voor het hele gezin tot lieve korte films voor de allerkleinsten. En zijn ze naar bed? Dan is het tijd voor een heerlijke feelgood serie of film voor jou.

Een jongen met de naam kerstmis

Een van de boeken van mijn favoriete schrijvers – Matt Haig – is verfilmd en ik kan niet wachten om dit magische verhaal in bewegend beeld te zien: Een jongen met de naam Kerstmis gaat over de vastberaden Nikolas die op zoek gaat naar zijn vader. En hij wil een geschenk meenemen om weer hoop te geven, iets waar de koning om heeft gevraagd.

Op een lange barre reis langs slapende reuzen over gebergte door een winters landschap komt Nikolas in een magisch land bewoond door elden. ‘Om iets te kunnen zien, moet je erin geloven. Écht geloven.’ Zeker kijken, deze film! En het gelijknamige boek ‘Een jongen met de naam Kerstmis’ kan ik ook van harte aanbevelen. Geadviseerd vanaf 9 jaar, maar ik zou zeggen: vanaf 6 jaar al geschikt.

Jingle Jangle – A Christmas Journey

Een heel fijne kerstfilm met een bijzonder verhaal: Jingle Jangle gaat over uitvinder Jeronicus Jangle. Hij had de mooiste speelgoedwinkel van het land en bedacht steeds het meest bijzondere speelgoed. Als hij op het punt staat een nieuwe uitvinding te lanceren, wordt hij verraden door een van zijn leerlingen. Jaren later komt zijn lieve kleindochter in zijn leven en is net zo’n genie is als hij. Een nieuwe kerstklassieker, wat mij betreft. Vanaf 6 jaar. Voeten in kerstsokken - Kerstfilms voor kinderen op netflix

De Familie Claus

De Nederlandse kerstfilm op Netflix gaat over Jules en hij houdt niet van kerst. Maar als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische tradities van zijn familie. Hij beseft dat alleen hij Kerstmis kan redden. Alle leeftijden.

Christmas Chronicles (deel 1 en 2)

Nadat een broer en een zus per ongeluk de slee van de Kerstman laten crashen, halen ze een nacht door om kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat. Rendieren die uitbreken en door de straten rennen, een slee die kapot is en het wordt al bijna licht… Gaan ze het redden? Van de makers van Home Alone en Harry Potter.

In het vervolg, Christmas Chronicles 2, is Kate inmiddels een tiener. Ze is niet blij met de nieuwe relatie van haar moeder. Ze loopt weg en belandt op de Noordpool, waar een ondeugende elf Kerstmis wil dwarsbomen. Beide films vanaf 9 jaar.

Klaus

Jespers familie heeft een postbedrijf, maar de egoïstische Jesper heeft totaal geen ambitie om daar iets mee te doen. Zijn vader stuurt hem naar een afgelegen stadje in het ijskoude Noorden om daar postbode te worden. Maar niemand schrijft daar brieven en iedereen heeft ruzie met elkaar. Dan raakt hij daar bevriend met een bijzondere man, een speelgoedmaker die Klaus heet. Ze brengen blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft. Vanaf 6 jaar.

The Polar Express

Als je het hebt over leuke kerstfilms voor kinderen, dan mag deze zeker niet ontbreken in het lijstje. The Polar Express is echt een kerstklassieker en als je nog niet in de kerststemming bent, dan doet deze film dat wel. The Polar Express is gebaseerd op een kinderboek en gaat over een jongen die twijfelt over het bestaan van de Kerstman.

Op kerstavond hoort Billy geen rendieren, maar een trein. En hij woont niet naast het spoor. Buiten staat de Polar Express die hem en andere kinderen meeneemt naar de Noordpool. Onderweg beleeft hij allerlei avonturen en krijgt hij de kans om de Kerstman te ontmoeten. Zou hij echt bestaan? Vanaf 6 jaar.

A Family Reunion Christmas

M’Dear en haar zussen proberen hun zangoptreden op de rails te houden voor een kerstmis verkiezing in de kerk. Opa leert de kinderen een belangrijke les over het belang van familie, vergeven en empathie. Korte film: 28 minuten. Alle leeftijden

How the Grinch Stole Christmas

In ‘How The Grinch Stole Christmas’ speelt Jim Carrey de Grinch, een groen wezen dat Kerstmis wil stelen van de Who’s, de inwoners van het kleine dorpje Whoville. Hij heeft namelijk een hekel aan kerstmis. De lieve mensen in het dorp, waaronder kleine Cindy Lou Who en haar familie, laten echter zijn hart smelten, dus de vraag is of hij het kerstfeest nog wil verpesten. Alle leeftijden.

Troll’s Vakantiespecial

In deze kerstspecial van de Trolls beseft koningin Poppy dat Bridget en de Bergens geen feestdagen hebben. Dan bedenkt ze een plan waarbij Knoest en hun vrienden een feestdag moeten instellen. Met stemmen van onder andere Anna Kendrick, Justin Timberlake en Zooey Deschanel.

DreamWorks Holiday Classics

DreamWorks Holiday Classics zijn vier korte tekenfilms met in de hoofdrollen de personages uit Shrek en Madagacar (o.a. de pinguïns, Donkey en Shrek zelf). In Kung Fu Panda Holiday moet panda Po de voorbereidingen treffen voor het jaarlijkse winterfeest. Hij moet dit jaar op twee plekken tegelijk zijn en dat kan niet, wat moet hij nu kiezen?

In Merry Madagascar moet de Kerstman een noodlanding maken op Madagascar en krijgt hij ook nog eens last van geheugenverlies. Nu moeten Alex, Gloria, Marty, Melvin en de pinguïns alles op alles zetten om kerstmis te redden.

Donkey’s Caroling Christmas-tacular is Donkey’s eigen musical met kerstliedjes en optredens van zijn vrienden van Far Far Away. En in The Madagascar Penguins in a Christmas Caper belandt pinguïn Private per ongeluk als cadeautje in een kerstsok. Hilarisch. Ik hou van die pinguïns. Vanaf 6 jaar.

moeder met kinderen bij kerstboom kijken een filmpjekerstfilms-voor-kinderen-op-netflix

Korte kerstfilms voor de allerkleinsten

Een lange film uitzitten is voor peuters en kleuters vaak niet te doen. Gelukkig staan er op Netflix ook kortere kerstfilms, precies lang genoeg voor de aandachtsspanne van de allerkleinsten:

Angela’s Christmas

Angela’s Christmas is zo’n lieve korte kerstfilm (hij is 30 minuten) die je ieder jaar kunt blijven kijken. De film uit 2018 gaat over de jonge Angela die op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat. Dan krijgt ze een buitengewoon idee. Een hartverwarmend verhaal gebaseerd op een boek van Frank McCourt. Alle leeftijden

Angela’s Christmas Wish

Het vervolg op Angela’s Christmas, dit jaar uitgekomen. Haar vader werkt ver weg, in Australië. De vastberaden Angela heeft een plan en een grote wens om haar familie voor de feestdagen weer bijeen te brengen.Iets langer dan de eerste film, Angela’s Christmas Wish duurt 47 minuten. Alle leeftijden.

Kerst met Henk en de vuilniswagen

Op kerstavond maakt de Kerstman een noodlanding op het autokerkhof. Dan helpen Henk, Vuilniswagen en de dierenvrienden hem om het kerstfeest voor iedereen te redden. Op Netflix vind je ook de serie ‘De Vuilniswagen’ over de hoofdrolspelers uit bovenstaande film: de zesjarige Henk en zijn beste vriend, een reusachtige vuilniswagen. Ze beleven de mooiste avonturen met hun dierenvrienden. Deze film duurt 28 minuten. Alle leeftijden.

kerstfilms-voor-kinderen-Kerst-met-Henk-en-de-vuilniswagen

Mighty Express – een machtige kerstmis

Ook dit is een heerlijke kerstfilm voor kinderen. Maak een ritje met de Mighty Express, een team van treinen en hun kindervriendjes die problemen op het spoor overwinnen door snel na te denken en samen te werken! Deze film duurt 25 minuten en is van de maker van Bob de Bouwer en Paw Patrol. Alle leeftijden.

Kerst met Toet Toet Cory Carson

Een bekend ogende vreemdeling met geheugenverlies valt binnen. Cory helpt hem zodat hij zich de magie van kerst herinnert en het feest voor iedereen wordt gered. Deze film duurt 21 minuten. Alle leeftijden.

 

popcorn en afstandsbediening netflix-kerstfilms voor kinderen

 

Fijne kerstdagen en veel plezier met het kijken van een van deze leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix!