Vanmorgen werd Finn wakker en het eerste wat hij vroeg was: 'Mag ik op Youtube kijken of er al een nieuw filmpje is van Freek Vonk?' Ook bioloog en jeugdsuperheld Freek Vonk zit natuurlijk thuis en die tijd gebruikt hij goed. Gisteren dropte hij een eerste filmpje als 'Meester Freek' op zijn eigen Youtube-kanaal. Die hebben we uiteraard meteen bekeken. En mijn zoon de Freek-bingewatcher kan dus héél moeilijk wachten op de volgende.

Heel veel leuke initiatieven

Het is veel, heel veel wat er nu op je af komt. Niet alleen dat het aan huis gekluisterd zijn, thuis nog wat werk moeten gaan verrichten, maar ook de tips wat je kunt doen met je kinderen vliegen je om de oren. Ik vind het bewonderenswaardig hoe flexibel en creatief mensen zijn in deze tijden. Online theaterlessen, livestreams van artiesten, online gymlessen, juffen en meesters die de camera oppakken en andere initiatieven om maar te kunnen blijven werken en om mensen te voorzien van activiteiten en vermaak.

Meester Freek

Ook Freek Vonk kan dus niet stil zitten, en daar is denk ik niemand echt verbaasd over. 😉 Gisteren verscheen de eerste aflevering van 'Meester Freek' op zijn eigen Youtube-kanaal FREEKTV. Ik zag het aan het eind van de middag, hier in huis meestal het moment dat de televisie even aan gaat (koken, je weet wel). Dus ik vertelde Finn dat ik even een leuk filmpje ging opzoeken voor hem. Groot was de verrassing toen hij zijn held zag verschijnen met een splinternieuw programma.

In de Meester Freek-serie zal hij in ieder aflevering iets vertellen over een van zijn favoriete dieren. Daarnaast geeft hij ontzettend leuke opdrachten voor thuis, zowel voor de onderbouw als de bovenbouw. Alles wat je leert kun je ook bijhouden in een dierenpaspoort, die je kunt downloaden en printen.

Bekijk hier de nieuwste les van Meester Freek en alle andere afleveringen:

De nieuwste les van Freek.

Lees ook ons blog met een lange lijst aan tips om thuis en in de tuin te doen tijdens deze corona-maatregelen.