Kidsproof verwarmen: Een radiator in de kinderkamer

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de kinderkamer, maar het is wel onmisbaar voor een fijne temperatuur: een radiator in de kinderkamer. Wist je dat er speciaal voor de kinderkamer zogenaamde lage temperatuurverwarmingen bestaan?...

Leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix

Hoera, kerstvakantie! Een paar weken uitrusten van het jaar en samen leuke dingen doen in de kerstvakantie: zin in! En gezellig samen kerstfilms kijken natuurlijk. Installeer je op de bank met thee, warme choco en wat lekkers. We hebben voor jou alle leuke kerstfilms...

Tips voor een leuke babyshower

De babyshower komt uit de Verenigde Staten waar het er (naar Nederlandse begrippen) nogal groots en meeslepend aan toe kan gaan. Een afgehuurde locatie met een lange gastenlijst, uitnodigingen, hapjes en versieringen op basis van een thema, veel en dure cadeaus voor...

6 x Zoete hapjes voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! En pakjesavond is geen heerlijk avondje zonder zoete lekkernijen. Natuurlijk staan de pepernoten, kruidnootjes en snoepjes op tafel, maar nog leuker is het om ook wat andere zoetigheden te serveren. Deze zes zoete hapjes voor...

5 tips voor kinderkleding voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen. De kinderen zijn waarschijnlijk echt...

Als je zwanger bent is het een leuk idee om een fotoshoot te maken. Het wordt een waardevolle herinnering aan die mooie zwangerschapsbuik wat het tijdelijke huisje van je baby is. Natuurlijk wil je er ook mooie foto’s van maken dus we geven je wat tips voor een fotoshoot als je zwanger bent.

1. Hartje op je buik

Een zwangerschap fotoshoot kan heel cliché zijn maar toch ook heel bijzonder. Ook al zie je de foto’s waarbij twee handen een gezamenlijk hartje vormen op je buik wel vaker voorbijkomen, als je dit een mooie pose vindt moet je dit zeker doen. Tenslotte is dit een foto van jouw buik en jullie kindje, dus hij is voor jullie uniek.

2. Een kilootje meer of minder

Tijdens je zwangerschap kom je meestal wat toch wel wat aan. Niet alleen je buik neemt in omvang toe maar soms ook andere lichaamsdelen. Als je dit liever niet op de foto terugziet, geef dit dan aan bij de fotograaf. Ze kunnen hier op letten door bijvoorbeeld wat dikkere bovenarmen meer uit beeld te laten. Of als je de spieren aanspant lijkt alles wat dunner. Bedek eventuele lichaamsdelen die je liever niet in beeld ziet.

3. Tegenlicht

Zacht licht wat vanuit één kant komt geeft vaak de ronding van de buik mooi weer. Vaak is het zo dat hoe verder de lichtbron staat, hoe harder het licht is. Het beste is als het zachte licht van de zijkant komt. Harder licht of tegenlicht kan wel voor een mooie silhouet foto zorgen.

4. Op het juiste moment

Natuurlijk moet je het beste moment kiezen voor de foto. De buik moet groot genoeg zijn om goed zichtbaar te zijn en als de baby al is ingedaald wordt de buik minder bol. Meestal is tussen de 32 en 38 weken de beste tijd. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op meerdere momenten je buik vast te leggen. Het is natuurlijk ook een leuk idee om iedere maand een foto te maken en daar een collage van te maken. Dan zie je ook het groeiproces van de buik. Maak dan ook nog een foto met de baby in je armen om de collage compleet te maken.

5. Zonder strepen

Let erop dat je op de dag van de fotosessie geen strakke kleding draagt. Of maak kledingstukken een uur van tevoren al even los. Het is natuurlijk niet leuk als je op de foto eventuele striemen van een broek of sokken ziet die wat aan de strakke kant zaten.

6. Wat ga je dragen?

Je kunt natuurlijk van alles aantrekken maar als het gaat om de zwangerschap is het wel leuk als de buik enigszins goed uitkomt. Dat betekent of hele nauwsluitende kleding of een blote buik. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen een hemdje te dragen en dit op te trekken zodat de buik bloot komt te liggen. Kies in ieder geval voor neutrale effen kleding dat geeft een rustiger beeld. Naakt is natuurlijk ook prachtig of alleen met lingerie aan. De fotograaf kan ook zo de foto’s maken dat door de juiste camerahoek en je handen op de juiste plekken naakt toch heel bedekt blijft en de focus vooral op je buik ligt.

7. Werk met accessoires

Het is altijd leuk om de foto een extra dimensie mee te geven door met accessoires te werken. Dit kan iets roze of iets blauws zijn als je het geslacht wilt verklappen, of een combinatie van beide als je het nog geheim wilt houden. Als je de naam van de baby op de buik zet, kun je de foto ook als geboortekaartje gebruiken. Dit kun je doen met verf of bijvoorbeeld met roze of blauwe muisjes. Smeer dan wel eerst wat boter op de buik anders vallen ze er af. Je kunt er ook voor kiezen om een broertje of zusje bij de fotosessie te betrekken. Laat ze bijvoorbeeld de buik kussen of vasthouden.

8. Waar maak je de foto

Meestal is een fotosessie in een fotostudio maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de foto op locatie te maken. In de kinderkamer, op het strand, in het bos of zelfs midden in een stad leveren vaak bijzondere foto’s op. Natuurlijk is het wel fijn als je kiest voor een buitenlocatie dat het weer aangenaam is. Staat er een flink windje? Dat kan wel weer hele bijzondere foto’s opleveren. Een wapperende doek, wapperende haren geven vaak een speciaal effect aan de foto.