Zwangere vrouwen zijn speciaal. Een zwangerschap vergt het best wat geduld en uithoudingsvermogen. Sommige zwangere vrouwen moeten zelfs afzien. Een aanstaande moeder verdient daarom een heel mooi zwangerschapscadeautje! Maar wat kun je haar nou het beste kopen? Dit is voor veel mensen een dilemma. Wij hebben daarom de twintig beste ideeën verzameld, zodat het zeker moet lukken om haar iets mooi cadeau te doen. Leuk om een mooi cadeau uit te kiezen als je naar een babyshower of gender reveal party moet.

Cadeau zwangere vrouw: waar op letten?

Iedere vrouw is anders. Tijdens een zwangerschap gaan de hormonen van de vrouw een behoorlijk grote rol spelen. Daardoor kan het humeur van de zwangere vrouw alle kanten uitschieten. Probeer bij de keuze van een cadeau voor jouw zwangere vriendin of vrouw iets te kiezen dat echt bij haar past. Ga voor safe!

Kies ook iets dat bij de zwangerschapsduur past. Aan het begin van de zwangerschap zijn andere cadeautjes leuk dan aan het einde. Zo heeft het weinig zin om aan het eind van de zwangerschap na 9 maanden nog te beginnen met een zwangerschapsdagboek. Ook een echo is aan het eind van de zwangerschap geen leuk cadeautje meer. Het is dan namelijk nogal krap in de baarmoeder waardoor de baby zich niet goed laat zien. Een set voor een afdruk van de zwangere buik, of een kraammand zijn natuurlijk wel leuk om aan het eind van de zwangerschap cadeau te doen.

Zwangere vrouw cadeautjes van vriendinnen

Het budget voor het cadeautje speelt uiteraard ook een rol. In onderstaande lijst zijn zowel goedkope als duurdere cadeautjes opgenomen. Eigenlijk hoeft een cadeau niet duur te zijn. Het is de gedachte die telt. Een cadeautje dat met zorg is uitgezocht, zal altijd in goede aarde vallen. Geef daarom altijd iets waar je helemaal achter staat.

Twintig tips voor een cadeau voor de zwangere vrouw

De hieronder te vinden lijst met cadeautjes is een goede inspiratiebron voor een prachtig cadeautje. De cadeau’s staan in willekeurige volgorde. Kies het cadeautje dat het beste bij de zwangere vrouw past. Pak het mooi in en geef het persoonlijk. Een zwangere vrouw heeft namelijk ook nood aan steun en aandacht.

1. Een zwangerschapsdagboek

Een zwangerschap is voor iedere vrouw een bijzondere tijd. Door dat vast te leggen in een dagboek, kan ze het altijd nog eens terug lezen. Er bestaan hele mooie dagboeken speciaal voor tijdens de zwangerschap. Daarin kunnen foto’s van de zwangere buik en afdrukken van de echo’s geplakt worden. Ook kunnen alle speciale gebeurtenissen genoteerd worden. Zo wordt het een mooi, compleet verzamelwerk. Dit is vooral een geweldig cadeau voor een creatieve vrouw. Maar ook iemand die minder creatief is aangelegd kan hier plezier in beleven.

2. Een verwenpakket

Een zwangere vrouw kan wel een verwenpakket gebruiken. Ze moet namelijk goed voor haar lichaam zorgen. Probeer bij het samenstellen van het pakket aan alle zintuigen te denken. In het verwenpakket horen allereerst lekker ruikende producten, voor in bad of voor onder de douche. Ook een lekkere bodylotion of olie is een must. Daarnaast hoort er ook lekkers in om te snoepen. Een muziekdoosje met rustgevende muziek past ook in het pakket. Door dit tijdens de zwangerschap te luisteren zal de baby het na de geboorte herkennen en er rustig van worden. Pak het hele pakket mooi in en het zal zeker in de smaak vallen.

3. Een grappig cadeau zwangerschap

Op zoek naar grappige of leuke ideeen voor een gender reveal party of een babyshower? Maak dan een overlevingspakket voor de bevalling en voor daarna. Daarin horen minstens druivensuiker en sportdrank, want een bevalling is topsport! Verder natuurlijk extra grote, zwarte oma onderbroeken en een pak kraamverbanden, luiers en een wasknijper voor op de neus, kant en klare maaltijden en een handboek voor het moederschap (bijvoorbeeld ‘Relax mama’ bij Bol.com). Vervolgens kan het overlevingspakket aangevuld worden met lekkere hapjes, etherische olie, tijdschriften, nuttige producten voor de baby en alles dat de moeder verder op prijs zal stellen.

4. Een fotoshoot

Een zwangere vrouw mag best trots zijn op haar buik. Een zwanger lichaam is mooi en vrouwelijk. Dat moet absoluut professioneel vastgelegd worden! Doe haar daarom een fotoshoot cadeau. Zo heeft ze voor altijd een mooi aandenken aan deze bijzondere tijd. Dit cadeau zal haar zelfvertrouwen een boost geven!

Fotoshoot als cadeau zwangere vrouw

5. Een cadeaubon van ‘thuisbezorgd’

Een zwangerschap is een vermoeiende periode. Een zwangere vrouw heeft daarom niet altijd zin in de huishoudelijke taken. Het is dan ook heel fijn voor haar als ze eens niet hoeft te koken. Via ‘thuisbezorgd’ kan ze op zo’n avond snel en gemakkelijk een lekkere maaltijd bestellen, dat vervolgens aan de deur geleverd wordt.

6. Huur een babywatcher

Met een babywatcher kun je zelf, eenvoudig pretecho’s maken. Je sluit het apparaat aan op een laptop en kan met een echokop zelf op zoek gaan naar een mooi plaatje van de baby. Een echo apparaat is duur in aanschaf, maar de babywatcher kun je voor enkele dagen huren. Vooral tijdens de momenten waarop de aanstaande moeder het moeilijk heeft, kan dit de zwangerschap veel leuker maken. Met dit zwangerschap kado kan ze lekker een paar dagen genieten, doordat ze steeds de mogelijkheid heeft om de baby te bewonderen.

7. Een tegoedbon voor een 3D of 4D echo

Op een 3D echo is de baby meestal heel duidelijk te zien. Doordat op deze echo’s diepte en kleur zichtbaar zijn, zie je zelfs details zoals de gezichtsuitdrukking van het baby’tje. Een 3D echo is een echo met stilstaand beeld, bij de 4D variant wordt er een filmpje gemaakt van de bewegingen van het kindje. Deze echo’s zijn pretecho’s. Ze worden dus niet medisch beoordeeld en zijn puur voor het plezier. Een dergelijke echo is daarom een fijn moment in de zwangerschap, waar de moeder zich echt op zal verheugen.

3d echo als cadeau voor zwangere vrouw

8. Oppas cadeaubonnen of Borstvoedingscadeaubonnen

Kun jij zelf ook niet wachten tot de baby er is? Maak dan een bonnenboekje met cadeaubonnen voor enkele avondjes oppassen. Zo kunnen de aanstaande ouders toch eens iets leuks gaan doen. Op die avonden mag jij van het kleine hummeltje genieten. Win-win!

Je kunt deze cadeaubonnen natuurlijk ook combineren met een bioscoopbon of met een bon van een restaurant. Zo is de avond al helemaal ingevuld voor de kersverse ouders.

Mocht je een zwangere vriendin of familielid willen steunen met het geven van borstvoeding, zijn er ook borstvoedingscadeaubonnen verkrijgbaar. Hiermee kan een aanstaande moeder alvast voedingskleding, een kolf of accessoires kopen voor het geven van borstvoeding.

9. Een ‘We are knitters’ pakket

We are knitters’ biedt een pakket aan om zelf een super schattig babymutsje te maken. Dit is een heel leuk cadeau voor zwangere vrouwen die door omstandigheden verplicht rust moeten houden. Op deze manier kan ze iets leuks maken, dat ook nog nuttig is. Een baby heeft meerdere mutsjes nodig, maar eentje die zelf gemaakt is door zijn moeder, is absoluut speciaal. Er is ook een pakket verkrijgbaar voor het maken van een dekentje.

10. Handig cadeau zwangere vrouw: Een zijslaapkussen

Tijdens een zwangerschap is het soms lastig om lekker te kunnen slapen. De dikke buik zit gewoon in de weg. Een goede nachtrust is wel heel belangrijk. Met behulp van een zijslaapkussen lukt het meestal wel om lekker te liggen. Een alternatief hierop is een voedingskussen. Deze is na de zwangerschap handig bij het geven van (borst)voeding. Ook kan er een lekker nestje van gevormd worden voor de baby.

11. Een aftelkalender

Een aftelkalender voor de zwangerschap is handig en leuk. De zwangere vrouw kan er alle afspraken in bijhouden en ziet gelijk hoe groot de baby op dat moment ongeveer is. Vooral voor vrouwen die tijdens een zwangerschap nogal vergeetachtig zijn, is dit een ideaal cadeautje. Het is ook een leuk idee om alvast wat leuke activiteiten in de kalender te noteren. Denk hierbij aan een high tea, een bioscoop bezoekje, samen lunchen, een dagje sauna of een lekkere massage.

12. Chocolade

Haal een enorme berg van haar favoriete chocolade. Welke vrouw houdt er niet van? Steek in iedere reep een briefje met een lieve tekst. Vergeet vooral de complimentjes niet. Succes gegarandeerd, bij iedere reep opnieuw.

Bezoek aan welness als je zwanger bent

13. Ontspannen cadeau zwangere vrouw: Naar een wellness

Hoewel je de eerste drie maanden van een zwangerschap een saunabezoek beter kan vermijden, mag het vervolgens wel. Zodra er kans is op ontsluiting kan ze beter niet meer gaan. Maar daar zitten dus heel wat weken tussen, waarin het prima kan. Ook een massage of een gezichtsbehandeling kunnen absoluut geen kwaad tijdens een zwangerschap. Als ze een openbare sauna niet fijn vindt, kun je ook voor enkele uren een privé sauna afhuren.

14. Een kraammand

Aan het einde van de zwangerschap kun je een leuke kraammand cadeau geven. Hierin horen onder andere een leuke omslagdoek, wat lekkers om te eten, hydrofiele luiers, een leuk knuffeltje, een tijdschrift of een puzzelboekje en alles dat je verder nog leuk vindt. Door de cadeautjes apart in te pakken en te nummeren, heeft de pas bevallen vrouw iedere dag iets om uit te pakken. Bedenk dat dag vier en vijf na de bevalling moeilijke dagen zijn. Dat zijn de dagen van de kraamtranen. Op deze dagen tijdens de kraamtijd mag ze extra verwend worden.

15. Een abonnement op ouders van nu

Het tijdschrift ‘ouders van nu’ bevat allemaal leuke weetjes die je als kersverse moeder moet weten. Je kunt natuurlijk al tijdens de zwangerschap beginnen met lezen. Een jaarabonnement bevat zestien nummers die regelmatig in de brievenbus zullen belanden. Zo krijgt jouw zwangere vriendin een heel jaar lang cadeautjes.

16. Een draagdoek

Tijdens de zwangerschap mag de moeder haar baby heel dicht bij zich dragen. Na de bevalling is dat afgelopen. Sommige vrouwen zijn hier blij mee, maar anderen absoluut niet! Ze missen de geborgenheid. Deze vrouwen vinden het dan ook heel fijn om hun kindje lekker tegen zich aan te dragen. Hiervoor zijn verschillende comfortabele draagdoeken verkrijgbaar. Kies een mooie uit en ze zal het zeker waarderen.

Draagdoek voor baby als cadeau tijdens zwangerschap

17. Een tegeltje

Speciale momenten kun je laten vereeuwigen op een keramisch tegeltje. Je kunt er je eigen spreuk op laten zetten of een foto. Tijdens de zwangerschap is het leuk om een tegeltje met de foto van de echo te laten drukken. Na de geboorte kun je er nog een laten maken, met een foto van de baby erop. Ook een persoonlijke spreuk staat leuk op zo’n tegeltje. Je kunt ze helemaal naar wens ontwerpen, zodat je eigen persoonlijke cadeaus kunt creëren.

18. Een Bellyprint

Bij Bellyprint kun je een 3D-print van je zwangere lijf laten maken in het materiaal dat bij jou in het interieur het beste past. Je kunt jezelf dan van alle kanten bekijken, ook na je zwangerschap. Een Bellyprint is een prachtig cadeau voor een zwangere vrouw. Het mooiste is om een Bellyprint te laten maken tussen de 32e en 36e week van je zwangerschap. Een heel bijzonder aandenken!

19. Bellypaint

Bij bellypaint wordt de zwangere buik prachtig beschilderd. Het is dus bodypaint, maar dan enkel op de buik van de zwangere vrouw. Er is ‘doe het zelf’ verf verkrijgbaar, maar voor een mooi resultaat kan het beste een professional geraadpleegd worden. Via het internet kun je een kunstenaar zoeken die bij jullie in de buurt woont. Een foto van de beschilderde buik kan eventueel gebruikt worden voor het geboortekaartje. Dit is een origineel cadeau dat ze zeker zal waarderen.

20. Een bos bloemen

Het klinkt afgezaagd, maar een bos bloemen doet het doorgaans heel goed als cadeau zwangere vrouw of als kraamcadeau. Het is een lief gebaar. Het brengt de natuur in huis en vergroot de huiselijkheid. Het geeft kleur en maakt je blij. Als je een cadeau zoekt voor je partner, kies dan voor een mooie bos rozen. Gaat het om een vriendin breng dan de lente in huis met een grote bos tulpen. Chrysanten en anjers zijn meer voor oudere mensen, tenzij dat dat nou juist haar lievelingsbloemen zijn. Lelies en hyacinten kunnen heel sterk ruiken. Voor sommige zwangere vrouwen is deze geur te sterk. Vraag de bloemist om hulp en het komt vast goed.

Cadeautje zwangerschap

Er zijn genoeg mogelijkheden voor een geweldig cadeau voor iemand die zwanger is. Toch is het belangrijkste dat je er bent voor haar. Dat je haar ondersteunt, helpt en haar aandacht en liefde geeft. Ze heeft dat nodig en verdient het. Ook na de bevalling blijft dat het geval. Wees hulpvaardig en laat haar niet alles alleen opknappen. Verwen haar af en toe met een cadeautje of een speciaal momentje. Wees de vriend of vriendin die je zelf ook wenst. Het avontuur van een kind krijgen is mooier als je het samen beleefd.