Het inrichten van de babykamer is groot onderdeel van de voorpret! Kies je voor een bewuste kleur of heb je geen idee? Neutrale tinten of juist felle kleuren? Wordt het rommelhok omgetoverd of heb  je nog een ruimte over voor de nieuwe babykamer? En wat zijn nou eigenlijk de must-haves voor zo’n babykamer? Daar kom je allemaal achter tijdens het lezen van dit artikel!

boho nursury

kijkje in babykamer

De absolute must-haves

Een babykamertje heeft vaak dezelfde vaste dingen die je sowieso nodig bent, oftewel must-haves. In de babykamer vind je altijd wel een commode, een ledikant of een wiegje. Daarnaast heeft het kamertje natuurlijk hetzelfde nodig als iedere andere kamer, een kast, lamp, behang, gordijnen en een mooie vloer.

Welke interieurstijl kies je?

Het vinden van je must-haves is nog redelijk eenvoudig, het is lastiger om de stijl en kleuren van de babykamer te bepalen. Dit hangt natuurlijk heel erg af van je eigen smaak. Misschien heb je dit al heel duidelijk voor ogen, maar misschien ook niet! Afhangend van het geslacht van je baby’tje, kun je kiezen voor klassiek blauw of roze als je dat leuk vindt. Maar het is ook heel mooi om gewoon voor neutrale kleuren te kiezen. Om erachter te komen welke interieurstijl jouw meeste voorkeur heeft, kun je een moodboard maken met behulp van Pinterest. Leg er een overzicht bij van alle interieurstijlen die er zijn en zie welke het meeste voorkomt in jouw moodboard.

Passende meubeltjes erbij

Nu je voor ogen hebt welke interieurstijl de babykamer krijgt, kun je bijpassende meubeltjes gaan uitzoeken. Een ledikantje, een commode  en een kledingkast zijn het belangrijkste. Begin mooi op tijd met het speuren naar de meubeltjes aangezien meubels vaak een lange levertijd. In de tijd waar je wacht op je meubels kun je mooi de muren gaan verven! Het duurt namelijk nog wel eventjes voordat verflucht uit een kamer is getrokken. Als laatste ga je natuurlijk opzoek naar leuke accessoires om de babykamer helemaal eigen te maken. Denk hierbij aan knuffels, een vloerkleedje, lijstjes aan de muur, tafeltjes of muurschilderingen.

monochrome babykamer

Verduisteren maar!

Een van de belangrijkste dingen is dat je ervoor zorgt dat de babykamer pikdonker gemaakt kan worden. Hier kun je voor zorgen met geschikte raamdecoratie. Voor de babykamer zijn gordijnen heel fijn. Wanneer gordijnen verduisterend zijn, wordt de kamer goed donker. Doordat er een luchtlaag tussen de stoffen blijft hangen zijn het ook meteen isolerende gordijnen op het gebied van temperatuur en geluid. Bij Veneta.com krijg je goede raamdecoratie op maat voor een erg leuke prijs!

Hoe komt jouw babykamer eruit te zien?