Onderzoek heeft uitgewezen dat iedereen dagelijks gemiddeld 2 tot 3 leugens vertelt. En nee het is geen onderzoek die enkel van tel was op mannen (sorry dames). Integendeel, in het onderzoek werd duidelijk dat zwangere vrouwen zelfs het meest van allemaal liegen. Begrijpelijk, want de druk van de maatschappij op vrouwen is groter dan ooit.

Een leugentje vertellen aan je familie dat je een huisgemaakte lasagne hebt gemaakt terwijl hij eigenlijk gewoon van de slager komt is misschien niet zo erg. Niemand heeft immers last van een kleine leugen. Al is dat niet altijd het geval bij de leugens verteld tijdens de zwangerschap. Hier zijn alvast de 7 leugens die zwangere vrouwen vertellen.

1. Ik ben niet zwanger

Dat een vrouw een kind in haar draagt is in het begin nog helemaal niet zichtbaar en de meeste koppels houden dit ook graag geheim tot wanneer er iets meer zekerheid is. Toch merkt de omgeving vaak al signalen op. Zo drinkt de vrouw vaak al helemaal geen alcohol mee of houdt ze onbewust vaak haar hand voor haar buik. Wanneer de vraag dan komt of ze zwanger is, wordt dit vaak ontkend tot wanneer ze de officiële aankondiging maken. Ook op de werkvloer zijn ze soms genoodzaakt om te liegen om een bepaalde promotie niet mis te lopen.

2. Het maakt niet uit of het een jongen of meisje is

Iedereen heeft een voorkeur. Iedereen. Toch wordt het niet altijd aanvaard als je een uitgesproken mening hebt over wat je verkiest. Want wat als het dan net het andere geslacht blijkt te zijn? Uiteraard houden ze van hun kind ongeacht het geslacht, maar het zou maar erg egoïstisch en ondankbaar overkomen om te zeggen dat ze enkel maar een dochter wil.

3. Ik drink geen cafeïne

Cafeïne werkt stimulerend en is niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Het doet immers je bloeddruk en hartslag stijgen. Bij cafeïne denken we vaak enkel aan koffie, maar het zit ook in thee, frisdrank en – ja helaas – ook chocolade. Een zwangere vrouw zal dan ook vaak beweren dat ze geen cafeïne drinkt, maar de realiteit is echter dat ze nu en dan wel een kopje koffie drinkt of een stuk chocolade eet. 

4. Ik ben niet te veel bijgekomen

Vrouwen liegen over hun gewicht. Daarvoor hoeven ze niet eens zwanger te zijn. Hoewel het volledig normaal is dat vrouwen bijkomen tijdens hun zwangerschap, bestaat er zoiets als te veel bijkomen. Al zullen ze dat altijd ontkennen.

5. Ik kijk uit naar de komst van mijn kind

Dit is misschien maar een halve leugen. De meeste moeders kijken erg uit naar de komst van hun pasgeboren kind. Toch is een zwangerschap een echte mix van emoties. Dat enthousiasme wordt meer dan een keer ingeruild voor onzekerheid. Onzekerheid over hoe goed ze het als moeder zullen doen. Onzeker over welke impact het kind op de relatie zal hebben en ga zo maar verder.

6. Ik vind alle geschenkjes mooi

Nog voor de geboorte vind vaak al eens een babyborrel plaats enkel voor de vriendinnen. Hoewel er vaak een geboorteregister wordt aangelegd met alle spullen die je kunt gebruiken voor je kind, is er altijd wel een vriendin die haar creativiteit zelf de loop laat gaan. Er is echter een reden waarom iets niet op de lijst staat. Toch zal een zwangere vrouw dankbaarheid tonen voor dat nieuwe t-shirtje voor haar kind, ook al weet ze al dat ze het hem of haar nooit zal laten dragen. Lees hier meer over geschenkjes die elke moeder wel graag zou willen hebben

7. Ik heb nog geen naam gekozen

Het is een van de eerste moeilijke bevallingen waar een koppel mee te maken krijgt tijdens een zwangerschap. Het is dan ook niet gemakkelijk om een naam te vinden die zowel jij als je partner graag hoort. En dan is er uiteraard nog de familie die met eindeloos veel suggesties afkomt. In de meeste gevallen komt het koppel wel redelijk vlot uit de zoektocht naar een naam. Alleen weten ze dat zijn grootmoeder er misschien weg van zal zijn, terwijl haar zus er een hekel aan heeft. Daarom houden ze het voor zichzelf tot na de bevalling.