Dat je met de aanschaf van de uitzet voor je baby niet voor een paar tientjes klaar bent is wel bekend. Ondanks het grote aanbod van prima tweedehands artikelen, ben je zo een paar honderd euro armer voor de inrichting van de babykamer, de inhoud van de kledingkast en het aanleggen van een voorraad luiers. Gelukkig denken vele winkels en producenten van babyproducten met ons mee en zijn er een aantal gratis producten te krijgen als je zwanger of net bevallen bent. Naast ons eigen Meer Voor Mama’s digitale cadeaupakket zijn er nog 11 babyboxen en babyproducten die je gratis kunt ontvangen. Ik zet ze voor je op een rijtje!

Gratis babyboxen

 • De Blije Doos

De Blije Doos is volgens mij één van de oudste en meest bekende ‘babydozen’. De box bevat onder andere producten van Pampers, Nutricia, Prénatal, Bibi en Sudocrem. Je vraagt hem aan via de website, waarna je hem kunt ophalen bij een vestiging van Prénatal vestiging bij jou in de buurt.

 • Gratis PLUS Kiekeboebox

Supermarktketen Plus biedt kersverse ouders de Kiekeboebox aan. Wanneer je het geboortekaartje van je kindje inlevert bij de Plus, ontvang je een pakket boordevol babyproducten, zoals luiers, babyvoeding en wasmiddel. Als extraatje krijg je ook nog een aantal waardebonnen voor gratis producten.

 • Kruidvat Baby & Mama tas

Op de site van Kruidvat kun je je aanmelden voor een gratis Baby & Mama tas. Deze tas kun je in de winkel kosteloos vullen met een pak newborn luiers, een flesje met lekker ruikend badschuim en een koelbijtring. Daarnaast krijg je een tegoedbon om jouw eigen foto’s op een vel stickers te laten printen.

 • Ouders van Nu Zwanger- en/of Babybox

Bij Ouders van Nu kun je een gratis Zwanger Box en Baby Box aanvragen via de website. De inhoud van de Zwanger Box en Baby Box bestaat uit allerlei leuke en bruikbare producten rondom de geboorte en de eerste levensjaren van je kindje. Ook krijg je er een gratis Zwanger magazine t.w.v. €5,95 bij.

 • Gratis cadeaupakket van Baby Dump

Op de website van Baby Dump kun je een bon uitprinten voor een gratis cadeaupakket. Als je deze bon ingevuld bij één van de vestigingen van Baby Dump inlevert ontvang je dit pakket met allerlei leuke en handige producten voor je baby.

 • Gratis Jan Linders Babypakket

Bij Jan Linders Supermarkten kun je een gratis babypakket aanvragen t.w.v. €25. Vul binnen twee weken na de geboorte van je baby het aanvraagformulier in en je ontvangt per post een ansichtkaart. Met deze kaart en met het geboortekaartje kun je vervolgens het pakket ophalen bij in een Jan Linders supermarkt bij jou in de buurt.

 • Hoogvliet Babycadeaus

Supermarktketen Hoogvliet biedt jonge ouders ook een cadeaupakket aan. Als je binnen 1 maand het geboortekaartje van jouw zoon of dochter inlevert bij één van de vestigingen, ontvang je een pakket met diverse leuke cadeautjes voor je kindje. Daarnaast krijg je een voordeelboekje met waardebonnen voor een totaal van €35,- aan babyproducten!

Gratis babyproducten

Naast de verschillende boxen zijn er ook nog bedrijven die losse producten gratis aanbieden. Wat dacht je van een handige agenda of een gratis rompertje?

 • Hallo Mama Babycadeau

Je kunt via Whysonline een gratis Hallo Mama Babycadeau aanvragen. Je vult je gegevens in op deze pagina, dan ontvang je een bewijsje en daarmee kun je deze speciale babydoos afhalen bij een Jumbo supermarkt bij jou in de buurt.

 • Gratis Baby Geboortedoos Baby & Tiener

In de Baby Geboortedoos van Baby & Tiener bewaar je de mooiste herinneringen van je baby: de eerste kleertjes, een haarlokje, het eerste schoentjes, foto’s. De doos (t.w.v. € 9,95) kun je gratis afhalen in een filiaal van Baby & tiener Megastore in Sliedrecht of Capelle aan den IJssel. Vul je gegevens in op de website van Baby & Tiener, je ontvangt dan een mail met een unieke barcode waarmee je jouw Baby Geboortedoos kunt afhalen.

 • Gratis rompertje (zwangeren) bij Marktplaats

Als je zwanger bent, kun je bij Marktplaats een gratis rompertje aanvragen. Meld je aan voor de nieuwsbrief, en als het kindje geboren is stuur je het geboortekaartje (digitaal) op, daarna krijg je dit gratis rompertje opgestuurd.

 • Gratis rompertje bij Zeeman

Nog een gratis rompertje! Vul je gegevens in op de website van Zeeman en je ontvangt per e-mail een waardebon voor een rompertje van biologisch katoen. Vergeet niet om je geboortekaartje of een kopie van je aangifte als bewijs mee te nemen naar de winkel.

Van welke gratis producten ga jij gebruik maken? Heb je nog aanvullingen op onze lijst? Deel ze hieronder in de comments of op Facebook!