In de lente wordt het altijd weer wat warmer in Nederland. Dit betekent dat je vaker met je baby op pad kunt gaan. Voor een baby is het namelijk goed om regelmatig frisse lucht te hebben. In de winter is het namelijk vaak koud, maar in de lente begint het weer warmer te worden. Hoe bereid jij je baby voor op de lente? Lees onderstaande tips!

1. Altijd beschermen tegen de zon

In de lente begint de zon weer een stuk feller te schijnen. Dat betekent dat je je baby ook goed moet beschermen tegen de zon. Een baby moet altijd beschermd worden tegen de zon, aangezien te veel zonlicht op de huid van een baby erg slecht is voor je gezondheid. Überhaupt is het als kind erg ongezond om te veel zon te hebben. Wanneer je als kind veel bent verbrand in het verleden, dan heb je een grotere kans op huidkanker wanneer je ouder bent. Huidkanker kan erg gevaarlijk zijn, zeker als het om een melanoom gaat. Dit is de ergste vorm van huidkanker en daar moet altijd wat aan gedaan worden. Indien een melanoom uitzaait, dan is deze zelfs dodelijk. Daarom moet je ook altijd je lichaam onderzoeken. Minimaliseer het risico op een melanoom bij je kind in de toekomst, door te voorkomen dat deze verbrandt in de lente. Is er een felle zon? Smeer je kind dan altijd in en laat je kind nooit, ook niet ingesmeerd, te lang in de zon zitten. Dat is namelijk vragen om problemen. Ook een buggy met bescherming is geen overbodige luxe.

2. Dunnere kleding

In de winter is het erg fris en draagt je baby natuurlijk dikke kleding. In de lente moet je echter nieuwe kleding kopen, aangezien het een stuk warmer wordt. Als je voor de eerste keer lentekleding voor je kind moet kopen, kunnen wij begrijpen dat je niet precies weet hoe je dat aan moet pakken. Je kind kan immers zelf nog niet communiceren, waardoor het lot als het gaat om kleding volledig in de handen van de ouders wordt gelegd. Veel mensen kopen tegenwoordig hun kleding online, ook voor baby's, maar bij het aanschaffen van lentekleding voor de eerste keer is het aan te raden om dit in een fysieke winkel aan te schaffen. Hiervoor is een belangrijke reden aan te wijzen. Er zijn namelijk speciale babywinkels met medewerkers die veel ervaring hebben met lentekleding. Zij kunnen je voorzien van relevante informatie, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. En is er iets mis met de kleding? Je kunt het dan veel gemakkelijker ruilen. Online kun je je kleding ook wel ruilen, maar vaak is dit veel meer gedoe.

3. Overige accessoires

In de lente ga je er vaker met je kind tussen uit. Om die reden moet je verschillende accessoires kopen die dit vergemakkelijk. Veel ouders kopen natuurlijk een buggy, maar tegenwoordig heb je ook een draagzak voor je kind. Een draagzak is in verscheidene situaties veel praktischer dan een buggy. Op de normale weg is een buggy wel prima, maar zodra je de natuur in gaat dan wordt dit al een probleem. Je hebt dan ongeregelde grond en dergelijke. Een draagzak is in die situaties veel praktischer. Je bent dan meer mobiel en kunt je kind echt de wereld laten zien op een aangename wijze. Maar naast een draagzak zijn er nog andere accessoires die relevant zijn in de lente.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een zonnebril. Veel ouders vergeten dit, maar de ogen van een baby zijn natuurlijk zeer kwetsbaar. Bovendien is het bewezen dat een teveel aan zon slecht is voor je ogen. En de ogen van een baby zijn nog in de ontwikkeling, dus die zijn dan natuurlijk extra kwetsbaar. Koop daarom ook een kwalitatieve zonnebril voor je baby. Dus geen goedkope, maar een echte goede. Bij een goedkope zonnebril van slechte kwaliteit, heb je namelijk de kans dat de glazen onvoldoende bescherming bieden. Naast een zonnebril moet je natuurlijk ook accessoires voor je kinderwagen aanschaffen. Allemaal producten die ervoor zorgen dat je kind zeer aangenaam kan zitten. In de lente kan het bovendien ook nog wel eens fris worden. In die gevallen is verwarming voor de voetjes ook wel aan te raden. Probeer het je baby zo aangenaam mogelijk te maken.