Zijn we niet allemaal dol op Nijntje Pluis? Het witte konijntje wat verzonnen is door Dick Bruna toen hij zijn een jarige zoontje ging vertellen over een klein wit konijntje wat hij ooit zelf zag. Dick is er helaas niet meer maar gelukkig is er nog genoeg speelgoed waar we uit kunnen kiezen met Nijntje in de hoofdrol.

De 6 leukste nijntje cadeaus voor je baby

1. Het Nijntje muziekdoosje

Dit prachtige, houten muziekdoosje is uitgevoerd in de klassieke kleuren Van Nijntje. Wanneer het doosje op wordt gewonden aan de onderkant, speelt het 'Mozarts Wiegenlied,' wat je al echt in een babystemming brengt. Tijdens het rustige, kalmerende deuntje kan je baby eindeloos kijken naar de twee Nijntje figuurtjes die dansen en ronddraaien op de wijs van de muziek. De twee Nijntjes zijn magnetisch en los van het muziekdoosje dus toezicht is altijd nodig, maar jij bent toch al in de buurt om het steeds op te winden.

2. Het Nijntje buggy boekje oranje

Dit buggy boekje biedt verschillende activiteiten om de oog-handcoördinatie te stimuleren. Zo bevat het een spiegeltje, een piepje en knispert het wanneer je baby de bladzijden vastpakt. Het boekje is gemaakt van zacht velours en de afmeting is tien bij tien centimeter. Door middel van een grote ring kan het eenvoudig vastgemaakt worden aan de buggy maar het is natuurlijk behalve voor onderweg, ook heel erg geschikt om in de box mee te spelen.

3. Met Nijntje verstoppertje spelen

Dit is een spel wat je iets oudere baby samen met papa en mama moet spelen omdat het nog een klein beetje moeilijk is. Het s echter zo leuk dat het zeker in deze top zes vermeld moet worden. Het werkt als volgt: je verstopt Nijntje ergens in de kamer, drukt op de knop waarna Nijntje om de tien seconden roept 'ik ben hier'. Degene die Nijntje als eerst vindt is de winnaar van het spel. Nijntje verstoppertje spelen wordt geleverd in een leuk koffertje met handvat. Nijntje zelf is uitgevoerd in plastic en kan daardoor wel tegen een stootje.

4. Het Nijntje geluidenboek

In dit vrolijke geluidenboek kan je baby mee luisteren met wat Nijntje de hele dag hoort. Bij het opstaan gaat bijvoorbeeld de wekker af en kraait de haan. Verder zijn er dierengeluiden, toeterende auto's en de stem van Nijntje te horen. Op de laatste pagina kan je kindje heerlijk wegdromen bij het slaapliedje aan het einde van de dag. Dit is een stevig boek en het geluid erin is verrassend goed. In totaal zijn er 14 geluiden in het boek te beluisteren en ook op de voorkant zitten knopjes voor geluidjes.

5. De Nijntje bloemrammelaar

Deze eenvoudig ontworpen blauwe, bloemvormige rammelaar is makkelijk vast te houden met kleine handjes en is dus al geschikt voor baby's vanaf drie maanden. De rammelaar is voorzien van een mini Nijntje en kleine balletjes waardoor je kindje er fijn mee kan rammelen. Het heeft een handvat wat gemakkelijk vast te houden is en waardoor het speelgoed bevorderend is voor de fijne motoriek. Daarnaast is het natuurlijk gewoon heel lekker voor je baby om zelf flink wat geluid te kunnen maken.

6. De Nijntje corduroy knuffel

Uiteraard mag een Nijntje knuffel niet aan dit lijstje ontbreken. Hier is gekozen voor een witte, corduroy knuffel van 33 centimeter hoog. Het is een schattige, zachte knuffel die door het gebruikte materiaal heel aaibaar aanvoelt. Dit exemplaar kan dienen als een prachtig accessoire in de kinderkamer of in de box, maar vooral is hij uiteraard heel geschikt om je baby mee te laten knuffelen. Deze knuffel is niet alleen in wit verkrijgbaar maar ook nog in roze of grijs en daarnaast tevens nog in andere afmetingen.