Kun je flesvoeding nu wel of niet van tevoren bereiden of zit er een verschil in flesvoeding per merk? Het zijn vragen waar het antwoord niet altijd duidelijk op is. De ene vrouw zegt dit en een blog schrijft het andere. Om de waarheden van de onjuistheden de kunnen scheiden is niet altijd eenvoudig. Wij helpen daarom graag en hebben hieronder zes waarheden over flesvoeding op een rijtje gezet. Wat is waar, en vooral, waarom is het waar? Lees snel verder en lees over de waarheden over flesvoeding.

Baby's worden zwaarder van flesvoeding

Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar baby's die flesvoeding krijgen worden inderdaad zwaarder van flesvoeding. Ze groeien sneller in lengte en gewicht dan baby's die borstvoeding krijgen. Dit komt doordat flesvoeding veel proteïne bevat. Meer proteïne dan standaard in borstvoeding. Baby's die flesvoeding krijgen groeien dus sneller en komen sneller aan. Wanneer je de flesjes maakt met koemelk krijgen baby's naast extra proteïne ook extra groeihormonen binnen. Wanneer een baby niet goed groeit terwijl het borstvoeding krijgt, kan er aangeraden worden om over te stappen op flesvoeding.

Flesvoeding kun je in de koelkast bewaren

Dat je flesvoeding in de koelkast kunt bewaren is inderdaad een feit. Gekoeld kun je flesvoeding tot maximaal acht uur bewaren. Je kunt op deze manier al een paar flesjes voorbereiden en in de koelkast bewaren. Zo hoef je alleen maar de koelkast te openen en een flesje te pakken. Het kan ouders aangeraden worden om 's ochtends drie flesjes te maken. Zo maak je het jezelf extra makkelijk. Toch zijn er tegenpartijen die zweren dat dit geen goede optie is. Er kan namelijk bacterievorming ontstaan wanneer de flesvoeding en de melk te lang ongebruikt staan. Je wilt jouw baby natuurlijk geen flesje geven waar het ziek van kan worden. Toch is er geen reden voor paniek. Maximaal acht uur kun je flesvoeding veilig in de koelkast bewaren. Gekoeld is de kans dat bacterievorming ontstaan nihil. Heb je een flesje buiten de koelkast staan? Dan moet je wel snel wezen. Langer dan een uur buiten de koeling wordt sterk afgeraden. Door de warmere temperatuur kan de bacterievorming sneller tot stand komen buiten de koelkast.

Doordat je flesvoeding acht uur gekoeld kunt bewaren, kun je flesvoeding ook onderweg meenemen in een koelbox. Dit is erg handing voor onderweg.

Het maakt niet uit welk merk flesvoeding je aanschaft

Wanneer je in de supermarkt op zoek gaat naar een geschikte flesvoeding, zul je je verbazen over de mogelijkheden. Er zijn enorm veel merken en veel verschillende prijsklassen. Is er dan werkelijk geen verschil tussen de duurdere en goedkope varianten flesvoeding? In principe maakt het niet uit welke flesvoeding je aanschaft. Dit komt doordat er veel wetten en veiligheidsvoorschriften zijn voor flesvoeding. Flesvoeding moet aan bepaalde eisen voldoen voordat het op de markt mag verschijnen. De verhoudingen van de inhoud van de flesvoeding kan daarom niet veel afwijken. Er moet aan bepaalde regels voldaan worden qua inhoud. Hierdoor verschillen de merken niet veel van elkaar. Hoe komt het dan toch dat sommige merken zoveel duurder zijn? Deze merken hebben meer onderzoek gedaan om het beste receptuur te ontwikkelen. Ondanks dat de verhoudingen van inhoud hetzelfde zijn, kan het receptuur van de een toch afwijken van de andere.

Zoek een flesvoeding waar jouw baby goed op reageert. Het maakt niet uit hoe duur de voeding is. Je hoeft je daarom niet schuldig te voelen wanneer je van een B-merk flesvoeding koopt. Er zijn strenge regels waardoor alle flesvoeding voldoende stoffen bevat voor een gezonde opvoeding en groei van jouw baby.

Flesvoeding verteert langzamer

Het is juist dat baby's er langer over doen om flesvoeding te verteren dan moedermelk. Hierdoor hoef je ook minder vaak te voeden wanneer jouw baby flesvoeding krijgt. Zorg voor de juiste hoeveelheden flesvoeding om ervoor te zorgen dat jouw kleintje genoeg te drinken heeft. Waarom baby's er langer over doen om flesvoeding te verteren is niet duidelijk. Het kan zijn dat de substantie dikker is dan borstvoeding of meer proteïne bevat wat lastiger is om te verteren in de darmen. Een andere reden zou kunnen zijn dat borstvoeding natuurlijk is en een sneller effect heeft op het verteringssysteem van jouw baby. Het is niet slecht dat jouw baby er langer over doet om te verteren. Wanneer je ervoor zorgt dat het genoeg te drinken heeft en in de juiste verhoudingen, dan is er geen enkel probleem.

Flesvoeding mist afweerstoffen

Dit is juist. Flesvoeding bevat zeker afvalstoffen in de receptuur, maar lang niet zoveel als borstvoeding. Borstvoeding geeft enorm veel lichaamseigen afvalstoffen en zorgt hierbij voor een optimaal afweersysteem van de baby. Deze afweerstoffen mis je met flesvoeding. Hierdoor kan het afweersysteem van jouw baby minder goed ontwikkelen en worden baby's die flesvoeding krijgen eerder ziek. Baby's die flesvoeding krijgen bouwen juist op deze manier hun immuunsysteem.

Het zijn onderzoekers nog niet gelukt om de flesvoeding aan te passen met meer afweerstoffen. Toch is dit niet gevaarlijk. De flesvoeding bevat de nodige afweerstoffen en jouw baby bouwt een immuunsysteem al doende op.

Flesvoeding zorgt voor andere poep

Alle kleuren van de regenboog? Nee flesvoeding geeft geen verrassingen in de luier, maar is wel anders van geur en kleur. Doordat de baby altijd dezelfde flesvoeding krijgt, is de geur en kleur vrijwel altijd hetzelfde. Bij borstvoeding kan dat nog weleens verschillen. Omdat de baby dan binnenkrijgt wat de moeder eet, kan dit nog weleens zorgen voor geurende en kleurrijke ontlasting. Flesvoeding is geoptimaliseerd voor de beste ontlasting en stinkt minder dan de ontlasting van borstvoeding. Het is niet alleen een feit dat flesvoeding zorgt voor andere poep. Het is ook nog eens een flink voordeel.

De juiste informatie over flesvoeding vinden is niet altijd eenvoudig. Van wat je van anderen hoort of online leest, kan nog weleens behoorlijk verschillen. In dit artikel vind je waarheden over flesvoeding. Zo weet je voor eens en altijd wat waar is over flesvoeding. Je hoeft niet bang te zijn om jouw flesjes in de koelkast te bewaren en kunt zonder schuldgevoel een flesvoeding van een B-merk aanschaffen.