Baby, Interieur, Kinderen

Babykamer inrichten: Praktische tips van een styliste

Natuurlijk is het één van de dingen waar je tijdens je zwangerschap druk mee bezig bent: de babykamer! Op internet zie je de meest prachtige voorbeelden van baby- en kinderkamers voorbij komen en dus wil jij ook het meest schitterend paleisje maken voor je kindje.

Maar hoe vertaal je die meest schitterende voorbeelden en Pinterestborden vol foto’s met kinderkamer inspiratie naar jouw iets minder magazine-achtige optrekje? Graag help ik je op weg door middel van een aantal praktische tips!

1. Zorg voor afwisseling in meubels

Alle babywinkels bieden complete kinderkamers aan. Dezelfde commode, hetzelfde bed én de zelfde kledingkast. Wél lekker makkelijk, maar niet echt persoonlijk of sfeervol. Juist de afwisseling van een oude commodekast die je zelf van nieuw kleurtje voorziet in combinatie met een zelf getimmerde kledingkast maakt een kamer nu juist zo sfeervol en levendig. Nu heeft niet iedereen het getroffen met een handige partner of vader, maar een beetje je ogen houden op vintage markten of de zolder bij je oma wil nog wel eens mooie schatten opleveren. Ook kun je een kastje al snel een andere look geven door er nieuwe handgreepjes op te zetten.

Gepimpte commode babykamer

2. Zorg voor eenheid op de kinderkamer

Met bovenstaande tip is het ook weer niet de bedoeling dat de ruimte een allegaartje wordt van diverse verzamelde meubelstukken. Zorg dat je rust aanbrengt door bijvoorbeeld eenheid te zoeken in kleur- of materiaalgebruik. Als je bijvoorbeeld voor een sloophouten kledingkast kiest, zorg dan dat de andere meubels hier qua kleur of materiaal bij passen. Een oud mahonie houten kastje kun je dan beter laten staan óf in een lichtere kleur verven. Sowieso is het handig om van te voren een kleurenpalet te kiezen met een aantal tinten die als leidraad dienen bij de inrichting van de babykamer.

Behang babykamer

3. Denk out of the box


Een meisjeskamer hoeft echt niet per se roze te zijn en de kleur blauw is ook echt niet alleen voor jongens! Momenteel zie je veel geel in kinderkamers, het maakt de ruimte meteen erg vrolijk en kan voor zowel een jongen als meisje. Ook kun je de kamer heel neutraal houden in de basis, bijvoorbeeld in wit- met grijstinten. Op die manier kun je altijd later nog een beetje kleur toevoegen door middel van accessoires als een vrolijke poster, een gekleurd vloerkleed of een leuk kussen met opdruk.

Babykamer zwart-wit

4. Voeg één eyecatcher toe


Al is bloemenbehang nog zo vrolijk, het kan al snel heel onrustig worden in de kamer. Het behangen van één wand in een verder rustige kamer, heeft een veel beter effect. Kies je voor een aanwezig behang, houd dan de overige muren en je gordijnen effen. Is juist je basis juist heel rustig, dan kun je juist kiezen voor een leuke eyecatcher in de vorm van een opvallende hanglamp of een bijzonder bedje.

Eyecatcher babykamer

5. Wissel af met accessoires


Als je de hele kamer al hebt ingericht en volgehangen met accessoires, kun je weinig kraamkado’s of andere leuke items toevoegen die je in de loop van de tijd nog tegenkomt. Mijn gouden tip is dan ook: washi tape! Hiermee kun je leuke kaarten of posters ophangen, en even later weer vervangen door nieuwe prenten. Je trekt het er zo weer af zonder je muur te beschadigen en het voorkomt overal spijkergaatjes in de muur. Ook kun je er leuke wordbanners mee ophangen die uiteraard- ook weer makkelijk verwisselbaar zijn. Een ander leuk item waar je makkelijk mee kunt switchen is een ladder. Hier hang je je leukste kleertjes of een vrolijk lampensnoer aan op en je kunt het zo weer wisselen voor iets anders moois.

Ladder en wordbanner babykamer

Inge is styliste en heeft een eigen blog. Meer weten hoe ze jou kan helpen met het inrichten van je babykamer of bijvoorbeeld het restylen van je woonkamer nu er een box en bergen speelgoed bij komen? Neem contact met haar op via www.ingebruins.com. En volg Inge op Facebook en Instagram voor inspiratie en tips!

(Dit artikel bevat een gesponsorde link)

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

3 Reacties

 • Avatar
  Reageer Vlijtig Liesje september 1, 2015 at 12:34

  Goede tips allemaal. Vooral die van eenheid er in brengen. Anders wordt het al gauw zo’n zootje.

 • Avatar
  Reageer sanne november 23, 2015 at 14:30

  Bedankt voor de goede tips. Ons 2de kindje is onderweg. En de babykamer van de oudste was eigenlijk een beetje een bij elkaar geraapt zootje. Nu heeft de oudste een mooie nieuwe prinsessen slaapkamertje en gaan we de babykamer eens goed aanpakken. Met deze tips moet dat zeker goed komen.

 • Avatar
  Reageer Lars maart 13, 2017 at 14:20

  Bedankt voor de tips

 • Plaats een reactie