Baby, Kinderen, Spelen, Verzorging

Review: Bepanthen Beschermende Zalf voor droge huid en schrale wangetjes

Het bos in met zijn loopfiets, in de tuin ‘helpen’ of gewoon lekker ravotten in de natuurspeeltuin: mijn zoontje van bijna 3 jaar is het liefst buiten. En ik ga graag met ‘m mee, uiteraard. Om even later allebei met blozende wangetjes weer naar binnen te gaan voor een beker thee of een glaasje ‘menade’. Met het frisse weer van de afgelopen tijd zijn de blozende wangetjes van mijn zoon vaak wat schraal en ook op zijn handjes heeft hij regelmatig wat droge plekjes. En nu met het warme weer de armpjes en beentjes weer bloot zijn, is de huid extra kwetsbaar bij het buitenspelen. Fijn dus dat we de Bepanthen Beschermende Zalf mochten proberen en ik vertel graag hoe deze is bevallen.

Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen kende ik eigenlijk alleen van de zalf voor rode babybilletjes. Dat er een zalf bestaat voor kwetsbare huidplekken voor oudere kindjes, wist ik nog niet. Bepanthen Beschermende Zalf kun je gebruiken voor een schrale huid en op droge en ruwe plekjes. Ideaal dus voor de schrale wangetjes van mijn zoon en de droge plekjes op zijn handen. Ook heeft hij regelmatig last van rode en droge plekjes rond zijn mond, waarvoor ik de schuld afschuif op zijn speen. Heel fijn: de Beschermende Zalf kun je ook veilig rond of op de lippen gebruiken.

Waarvoor kun je Bepanthen beschermende zalf nog meer gebruiken?

De zalf kan gebruikt worden op het hele lichaam en is voor iedereen geschikt, van jong tot oud. Je kunt het gebruiken bij een droge huid, voor rode en ruwe plekjes op knieën, ellebogen, knokkels en voor schrale wangetjes na het buitenspelen of na het zwemmen in (chloor)water. Daarnaast kun je de Beschermende Zalf ook gebruiken voor rode babybilletjes, ruwe lippen en tijdens je borstvoedingsperiode ter verzorging en verzachting van tepels.

Ingredienten Bepanthen beschermende zalf

Wat doet de zalf?

Bepanthen Beschermende Zalf vormt een beschermende laag op de huid, maar het sluit niet af. Daardoor kan de huid wel blijven ‘ademen’. De zalf verzorgt en verzacht, het dringt diep door in de huid en het helpt bij het natuurlijke herstelproces.

Wat vind ik van Bepanthen Beschermende Zalf?

De zalf is lekker vet en vrij stevig, waardoor het wat stroef smeert. Na een paar keer ontdek ik dat de truc is om een beetje zalf tussen je vingers te wrijven, waardoor de zalf wat warmer wordt en beter uitsmeert. Handig: de tube heeft een flipdop, dus je hebt altijd een hand vrij en de tube kan meteen weer dicht. Hygiënisch, vind ik fijn. De geur van Bepanthen Beschermende Zalf is herkenbaar als je de Baby Creme kent.Bepanthen beschermende zalf met flipdop

Het belangrijkst is: werkt de zalf ook echt?

Nu heb ik al het een en ander geprobeerd tegen die droge rode plekjes en schrale wangetjes– vetcreme van de apotheek, diverse andere zalfjes – maar niets wat echt naar tevredenheid werkte. Hoewel ik de Bepanthen Beschermende Zalf wat lastig aan te brengen vind, doet het wel echt zijn werk. En snel ook. Al na een dag zie ik minder roodheid en worden de droge plekjes zachter. En als we vervolgens consequent blijven smeren, is de snoet van mijn zoontje weer vrij van nare plekjes.

We hebben dan ook de Bepanthen Beschermende Zalf omarmd in de vaste collectie verzorgingsproducten voor onze peuter. De Beschermende Zalf ligt binnen handbereik in de la van de commode en gaat ook altijd mee in de tas naar de oppasoma’s en -opa’s. Het insmeren van een dwarse peuter blijft een klein gevecht (zeg me dat dit herkenbaar is…), maar wat mij betreft is de zalf een blijvertje.

 

In samenwerking met Bepanthen. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Vorige bericht Volgende bericht

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

Geen reacties

Plaats een reactie