Het bos in met zijn loopfiets, in de tuin ‘helpen’ of gewoon lekker ravotten in de natuurspeeltuin: mijn zoontje van bijna 3 jaar is het liefst buiten. Met fris of koud weer zijn de blozende wangetjes van mijn zoon vaak wat schraal en ook op zijn handjes heeft hij regelmatig wat droge plekjes. Erg fijn dus dat ik Bepanthen mag testen. Lees in dit blog mijn ervaringen met deze beschermende zalf.

Bepanthen beschermende zalf

Bepanthen kende ik eigenlijk alleen van de zalf voor rode babybilletjes. Dat er een zalf bestaat voor kwetsbare huidplekken voor oudere kindjes, wist ik nog niet. Deze beschermende zalf kun je gebruiken voor een schrale huid en op droge en ruwe plekjes. Ideaal dus voor de schrale wangetjes van mijn zoon en de droge plekjes op zijn handen. Ook heeft hij regelmatig last van rode en droge plekjes rond zijn mond, waarvoor ik de schuld afschuif op zijn speen. Heel fijn: de beschermende zalf kun je ook veilig rond of op je lippen gebruiken.

bepanthen-beschermende-zalf-ook-voor-je-lippen

Waarvoor kun je Bepanthen beschermende zalf nog meer gebruiken?

De zalf kan gebruikt worden op het hele lichaam en is voor iedereen geschikt, van jong tot oud. Je kunt het gebruiken bij droge huidplekken op knieën, ellebogen, knokkels en voor schrale wangetjes na bijvoorbeeld buitenspelen of na het zwemmen in (chloor)water. Daarnaast kun je de zalf ook gebruiken voor rode babybilletjes, ruwe lippen en tijdens je borstvoedingsperiode ter verzorging en verzachting van tepelkloven (waarvoor ik tijdens mijn borstvoedingsperiode ook wel eens Purelan gebruikte).

Wat doet de zalf?

Bepanthen beschermende zalf vormt een beschermend laagje op de huid, maar het sluit niet af. Daardoor kan de huid wel blijven ‘ademen’. Het is dus heerlijk verzorgend. De zalf verzorgt en verzacht, want het bevat dexpanthenol dat de huid helpt bij het natuurlijk herstel.

bepanthen-beschermende-zalf

De voordelen van de werking van Bepanthen:

  • het verzorgt beschermt en verzacht de rode en/of geïrriteerde babybillen
  • deze zalf verzorgt en beschermt de kwetsbare en/of droge babyhuid
  • door de aanwezigheid van dexpanthenol in de zalf ondersteunt het de natuurlijke huidherstel
  • de beschermende zalf is zonder parfum, kleurstoffen, conserveermiddelen en parabenen
  • deze zalf is ook herstellend voor tepelverzorging tijdens borstvoeding

Wat vind ik van Bepanthen beschermende zalf?

De zalf is lekker vet en vrij stevig. Als je de zalf tussen je vingers wrijft, wordt het wat warmer en smeert het fijn uit. Handig: de tube heeft een flipdop, dus je hebt altijd een hand vrij en de tube kan meteen weer dicht. Hygiënisch, vind ik fijn. Bepanthen breng je makkelijk aan en plakt niet. De geur van deze beschermende zalf is neutraal.

Het belangrijkst is: werkt de zalf ook echt?

Nu heb ik al het een en ander geprobeerd tegen die droge rode plekjes en schrale wangetjes– vetcreme van de apotheek, diverse andere zalfjes – maar niets wat echt naar mijn tevredenheid werkte. Ja, Bepanthen beschermende werkt echt. De zalf laat dus dat beschermende vette laagje achter op de huid en beschermt zo de huid tegen invloeden van buitenaf, maar het ondersteunt ook het natuurlijke herstel van de (baby)huid. En snel ook.

Al na een dag zie ik minder roodheid en worden de droge plekjes zachter. En als we vervolgens consequent blijven smeren, is de snoet van mijn zoontje weer helemaal zacht en vrij van nare plekjes. We hebben dan ook de Bepanthen beschermende zalf omarmd in de vaste collectie verzorgingsproducten voor onze peuter. De beschermende zalf ligt binnen handbereik in de la van de commode en gaat ook altijd mee in de tas naar de oppasoma’s en -opa’s. Het insmeren van een dwarse peuter blijft een klein gevecht (zeg me dat dit herkenbaar is…), maar wat mij betreft is de zalf een blijvertje.

Dit artikel werd gemaakt in samenwerking met Bepanthen. Alle meningen zijn van de schrijver van dit blog.
Update: Deze blog verscheen voor het eerst in 2017 en werd begin februari 2021 geactualiseerd.