Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...

Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

Vandaag de dag worden kinderen al verbonden geboren: het sleutelen aan de tablet of smartphone of het ontdekken van nieuwe online spellen is een van de activiteiten waar ze het meest van houden. Ouders moeten zich echter altijd bewust zijn van het overmatige gebruik van deze apparaten, die uiteindelijk vaak de hoofdoorzaak worden van kindersedentarisme. Om het bovenstaande te voorkomen is het belangrijk dat ouders vroege sporten aanmoedigen, wat essentieel is voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de kinderen. Een andere optie is het zoeken naar een school die deze modaliteiten als een vorm van aanvullende activiteit aanbiedt. Wil je meer weten? Bekijk dan onze lijst met de belangrijkste sporten die voor kinderen zijn aangegeven en moedig uw kleintje aan om minstens één van deze sporten te beoefenen!

1. Voetbal

Voetbal is de meest gespeelde sport in de kindertijd in het algemeen (47%) en blijft een van de favoriete activiteiten voor kinderen (60%). Ook al is het een collectieve sport met meerdere spelers, wie zei dat ouders en kinderen na het maken van hun huiswerk niet kunnen ballen? De activiteit kan worden beoefend vanaf de leeftijd van vijf jaar en helpt bij de ontwikkeling van motorische coördinatie en andere vaardigheden zoals evenwicht en begrip van de ruimte om hen heen.

2. Volleybal

Een andere activiteit die de aanwezigheid van het hele gezin mogelijk maakt is volleybal, dat kan worden beoefend op het strand, op het platteland en zelfs in het water. Deze sport wordt door 14% van de kinderen beoefend. Op zevenjarige leeftijd kan het kind spelenderwijs en op een speelse en recreatieve manier beginnen met volleyballen.

3. Handbal

Ouders en kinderen willen iets anders dan volleybal en voetbal? Een minder geoefende optie (7%) maar ook collectief is handbal, dat de meeste doelpunten wil maken in de zestig minuten van de wedstrijd. De praktijk kan beginnen op de leeftijd van zes of zeven jaar en ook de ouders kunnen van deze tijd gebruik maken om de kleintjes te leren hoe ze in teamverband moeten werken.

4. Dans

Dit is een van de favoriete activiteiten van elk kind! Ongeveer 29% van de kinderen oefenen een soort van dans. Naast dat het een makkelijke activiteit is die in de woonkamer van het huis kan worden beoefend, moet je om te dansen alleen je lichaam bewegen en plezier hebben, en dit uitgangspunt geldt zowel voor ouders als voor kinderen.

dansende-groep-kinderen

5. Klimmen

Wil je iets meer 'radicaals'? Klimmen is een geweldige manier om te spelen en tegelijkertijd uw kinderen te leren hoe belangrijk het is om veiligheidsaccessoires zoals een helm, elleboogbeschermer en kniebeschermer te gebruiken. Deze praktijk moet worden aangemoedigd vanaf de leeftijd van zeven jaar, want op deze leeftijd is er al meer controle over het lichaam zelf, naast het feit dat het kind al meer gevoel voor gevaar heeft, iets wat niet zo ontwikkeld is in de eerste levensjaren.

6. Tennis

Een manier om te beginnen met tennissen is door het spelen van pingpong en het kan zelfs een activiteit zijn die wordt gedaan aan de eettafel, tussen ouders en kinderen. Op een eenvoudige, huiselijke en leuke manier laat het de interactie van beide toe en zal het zeker vele aangename momenten in de familie garanderen tijdens de vakantie. Om te beginnen de echte sport, is het raadzaam om tot ongeveer negen jaar aan de basis van het tennis te werken op een speelse manier, en dan pas is er contact met alle specifieke technieken.

7. Zwemmen

Een van de meest geoefende activiteiten, met 47% betrokkenheid van kinderen, is zwemmen. Of het nu in het zwembad is of in de zee, de meeste kinderen leren met hun ouders zwemmen. De ene trekt aan de andere, geeft steun, speelt of zwemt op de rug van de ouders, de activiteit kan een leuk en verfrissend spel in het water worden. Met verschillende modellen boeien die op de markt verkrijgbaar zijn, is het een geweldige optie voor het gezin om te genieten van hun vrije tijd in de zomer.

8. Fietsen

Een andere activiteit die tot de voorkeuren van de kinderen behoort, is fietsen. Dit is ook een van de meest beoefende weekendactiviteiten van de ouders en kan in de vrije tijd in de praktijk worden gebracht. Tegenwoordig is het mogelijk om het model te kiezen dat het beste past bij elke behoefte, of het nu voor volwassenen of voor kinderen is. De kleintjes hebben op driejarige leeftijd al de nodige behendigheid om de fiets te gebruiken, altijd met de veiligheidsuitrusting en bij voorkeur onder toezicht van een volwassene.