10x de leukste buitenactiviteiten voor peuters

De dagen worden langer en de temperaturen gaan omhoog. Het is weer lente! Een fijne tijd om weer zo veel mogelijk buiten te zijn met je peuter. Maar wat kan je allemaal gaan doen? Bekijk hieronder de 10 leukste buiten activiteiten voor peuters en verveel je geen...

4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Vandaag de dag worden kinderen al verbonden geboren: het sleutelen aan de tablet of smartphone of het ontdekken van nieuwe online spellen is een van de activiteiten waar ze het meest van houden. Ouders moeten zich echter altijd bewust zijn van het overmatige gebruik van deze apparaten, die uiteindelijk vaak de hoofdoorzaak worden van kindersedentarisme. Om het bovenstaande te voorkomen is het belangrijk dat ouders vroege sporten aanmoedigen, wat essentieel is voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de kinderen. Een andere optie is het zoeken naar een school die deze modaliteiten als een vorm van aanvullende activiteit aanbiedt. Wil je meer weten? Bekijk dan onze lijst met de belangrijkste sporten die voor kinderen zijn aangegeven en moedig uw kleintje aan om minstens één van deze sporten te beoefenen!

1. Voetbal

Voetbal is de meest gespeelde sport in de kindertijd in het algemeen (47%) en blijft een van de favoriete activiteiten voor kinderen (60%). Ook al is het een collectieve sport met meerdere spelers, wie zei dat ouders en kinderen na het maken van hun huiswerk niet kunnen ballen? De activiteit kan worden beoefend vanaf de leeftijd van vijf jaar en helpt bij de ontwikkeling van motorische coördinatie en andere vaardigheden zoals evenwicht en begrip van de ruimte om hen heen.

2. Volleybal

Een andere activiteit die de aanwezigheid van het hele gezin mogelijk maakt is volleybal, dat kan worden beoefend op het strand, op het platteland en zelfs in het water. Deze sport wordt door 14% van de kinderen beoefend. Op zevenjarige leeftijd kan het kind spelenderwijs en op een speelse en recreatieve manier beginnen met volleyballen.

3. Handbal

Ouders en kinderen willen iets anders dan volleybal en voetbal? Een minder geoefende optie (7%) maar ook collectief is handbal, dat de meeste doelpunten wil maken in de zestig minuten van de wedstrijd. De praktijk kan beginnen op de leeftijd van zes of zeven jaar en ook de ouders kunnen van deze tijd gebruik maken om de kleintjes te leren hoe ze in teamverband moeten werken.

4. Dans

Dit is een van de favoriete activiteiten van elk kind! Ongeveer 29% van de kinderen oefenen een soort van dans. Naast dat het een makkelijke activiteit is die in de woonkamer van het huis kan worden beoefend, moet je om te dansen alleen je lichaam bewegen en plezier hebben, en dit uitgangspunt geldt zowel voor ouders als voor kinderen.

dansende-groep-kinderen

5. Klimmen

Wil je iets meer 'radicaals'? Klimmen is een geweldige manier om te spelen en tegelijkertijd uw kinderen te leren hoe belangrijk het is om veiligheidsaccessoires zoals een helm, elleboogbeschermer en kniebeschermer te gebruiken. Deze praktijk moet worden aangemoedigd vanaf de leeftijd van zeven jaar, want op deze leeftijd is er al meer controle over het lichaam zelf, naast het feit dat het kind al meer gevoel voor gevaar heeft, iets wat niet zo ontwikkeld is in de eerste levensjaren.

6. Tennis

Een manier om te beginnen met tennissen is door het spelen van pingpong en het kan zelfs een activiteit zijn die wordt gedaan aan de eettafel, tussen ouders en kinderen. Op een eenvoudige, huiselijke en leuke manier laat het de interactie van beide toe en zal het zeker vele aangename momenten in de familie garanderen tijdens de vakantie. Om te beginnen de echte sport, is het raadzaam om tot ongeveer negen jaar aan de basis van het tennis te werken op een speelse manier, en dan pas is er contact met alle specifieke technieken.

7. Zwemmen

Een van de meest geoefende activiteiten, met 47% betrokkenheid van kinderen, is zwemmen. Of het nu in het zwembad is of in de zee, de meeste kinderen leren met hun ouders zwemmen. De ene trekt aan de andere, geeft steun, speelt of zwemt op de rug van de ouders, de activiteit kan een leuk en verfrissend spel in het water worden. Met verschillende modellen boeien die op de markt verkrijgbaar zijn, is het een geweldige optie voor het gezin om te genieten van hun vrije tijd in de zomer.

8. Fietsen

Een andere activiteit die tot de voorkeuren van de kinderen behoort, is fietsen. Dit is ook een van de meest beoefende weekendactiviteiten van de ouders en kan in de vrije tijd in de praktijk worden gebracht. Tegenwoordig is het mogelijk om het model te kiezen dat het beste past bij elke behoefte, of het nu voor volwassenen of voor kinderen is. De kleintjes hebben op driejarige leeftijd al de nodige behendigheid om de fiets te gebruiken, altijd met de veiligheidsuitrusting en bij voorkeur onder toezicht van een volwassene.