Heb jij ook van die mooie herinneringen aan jouw jeugd en de tijd dat je op zomerkamp ging? Een zomerkamp is een unieke ervaring! Je geniet van het lekkere weer, leuke activiteiten en maakt ontzettend veel nieuwe vrienden. Het is daarom ook een perfecte ervaring om mee te geven aan jouw kinderen. Laat jouw kinderen een onvergetelijke zomer beleven op zomerkamp. Niet alleen de kinderen profiteren van een een geweldige week, ook voor de ouders kan het als ideaal worden ervaren. Je hoeft een week lang geen oppas te vinden en hebt een week lang zelf “vrij” als de rol van ouder. Wil je weten welke zomerkampen er zijn en wat de leukste opties zijn? Wij hebben de 5 leukste zomerkampen voor kinderen op een rijtje gezet.

1. Ponykamp

Is jouw zoon of dochter helemaal weg van paarden? Dan is natuurlijk de beste optie om in de zomer op ponykamp te gaan. Jouw kind hoeft nog helemaal geen ervaring te hebben met paardrijden, maar dat mag natuurlijk wel. Tijdens het ponykamp leert jouw kind paardrijden, gaan ze op ritten door het bos en leren ze meer over de verzorging van de paarden. Daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd voor andere leuke activiteiten. Bekijk of er een manege bij jou in de buurt is dat 's zomers een ponykamp organiseert voor kinderen. Het is een unieke ervaring en jouw kind is lekker veel buiten.

2. Taalkamp

Een zomerkamp is ook een perfecte tijd om nieuwe vaardigheden te leren. Wist je dat er speciale zomerkampen zijn die helpen met de taalontwikkeling van een vreemde taal? Laat jouw kind bijvoorbeeld naar een Engels taalkamp gaan in de zomer. Deze kampen zijn vaak internationaal en jouw kind kan vrienden maken met leeftijdsgenootjes van over de hele wereld. Tijdens het kamp wordt er zo veel mogelijk Engels gesproken. Wanneer jouw kind terugkomt van kamp, kan hij of zij al gauw vloeiend Engels. Heeft jouw zoon of dochter moeite met een taal? Dan is een taalkamp in de zomer de beste optie.

3. Scoutingkamp

Ook de scouting heeft vaak unieke zomerkampen. Hier mogen leden van de scouting aan meedoen, maar vaak zijn er ook mogelijkheden voor vriendjes en vriendinnetjes van buitenaf. Een scoutingkamp is leuk voor kinderen die houden van buiten zijn, ontdekken, kamperen en de natuur. Tijdens deze week leren de kinderen om bijvoorbeeld zelf een kamp op te zetten, vuur te maken en leren ze meer over de lokale natuur.

4. Theaterkamp

Ook bestaan er kampen die zich richten op bijvoorbeeld dans of theater. Tijdens deze week krijgt jouw kind les in acteren en zullen ze met het hele kamp een eigen theatervoorstelling maken. Aan het einde van deze gezellige week zullen ze deze theatervoorstelling opvoeren aan de ouders. Ook is er tijdens het kamp natuurlijk genoeg tijd voor andere leuke activiteiten.

5. Zeilkamp

Wellicht de beste zomerervaring voor kinderen is zeilkamp! Jouw kind geniet van het goede weer op water en leert zeilen. Jouw kind leert hoe je kunt varen en is dagenlang op het water te vinden. Er is genoeg tijd om te zwemmen en 's avonds zijn er natuurlijk leuke activiteiten en feestjes. Het leuke van zeilkamp is dat je ieder jaar terug kunt komen en in een hogere groep belandt. Zo kun je na een aantal jaar de fijne kneepjes van het vak leren.

Op zomerkamp gaan is een unieke ervaring voor jouw kinderen. Laat jouw kinderen de zomer van hun leven beleven en zoek samen een leuk zomerkamp uit. Het is voor ouders soms best lastig om de kinderen deze bijzondere vrijheid te geven. Jouw kinderen leren onafhankelijker te worden, leren nieuwe vaardigheden en kunnen vrienden voor het leven maken. Het voordeel voor de ouders is dat zij ook een weekje rust in huis hebben. En welk zomerkamp kies jij voor de kinderen dit jaar?