Back to school: 5 handige tips

Als de zomervakantie zijn einde nadert en je kind gaat 'back to school', is het hoog tijd om je kind nieuwe schoolspullen te geven. Dat geldt voor de allerkleinsten, de peuters die naar een peuterspeelzaal gaan, maar zeker ook voor de wat oudere basisschoolkinderen....

GeoFort in Herwijnen, een tip voor een leuk dagje uit met kinderen

In de vakanties zijn wij altijd op zoek naar leuke dagjes uit met kinderen. Na een oproepje ontvingen we via onze Instagram pagina de tip voor een bezoek aan GeoFort in Herwijnen en dus gingen we er op uit naar dit spannende forteiland. Benieuwd naar onze ervaring?...

Betaald ouderschapsverlof opnemen

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en...

Routine op vakantie: zo kom je zelf ook uitgerust terug

Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...

10 momenten wanneer ik supertrots ben op mijn peuter

Gisteren barstte mijn moederhart bijna uit elkaar van trots! Mijn dochter van 2,5 jaar en ik zaten in de auto, parallel aan de weg waarop wij reden lag een spoor en in mijn spiegel zag ik dat er een trein aan kwam. Mijn dochter is enorm fan van treinen dus ik riep...

Jullie hebben besloten dat het tijd is om het gezin uit te breiden. Voor een prachtig kindje is één eicel van jou en één zaadcel van je partner voldoende. Met de volgende vrij-tips lukt het jullie zeker om het contact tussen deze twee te leggen.

1. Vrij regelmatig tijdens je vruchtbare dagen

Ongeveer in het midden van je menstruatiecyclus komt er één rijpe eicel uit een van je twee eierstokken. Dit wordt een eisprong genoemd omdat het eitje letterlijk een kleine sprong maakt van de eierstok naar de eierleider. Vanaf dit moment kan er bevruchting plaatsvinden, voor een periode die meestal slechts 12 tot 24 uur duurt. Gelukkig hoeven jullie niet op het moment van de eisprong te wachten met vrijen, omdat de zaadcellen van een man 4 tot 5 dagen in het lichaam van een vrouw kunnen blijven leven. Rond de eierleiders wachten ze geduldig totdat een eicel zich aandient.

Je “vruchtbare dagen” beginnen dus al voor de eisprong. Als je gedurende deze dagen 2 tot 3 keer seks met je partner hebt, is de kans op zwangerschap het grootst. Voor vrouwen met een regelmatige menstruatiecyclus van 28 dagen, is het best eenvoudig om het moment van de eisprong uit te rekenen. In de regel maakt het rijpe eitje 14 dagen vóór de eerste dag van de menstruatie de sprong naar nieuw leven.

2. Hou de seks vooral relaxed

Het is bewezen dat mannen en vrouwen makkelijker klaarkomen wanneer er geen prestatiedrang door de hersenen spookt. Dus ook als het vrijen speciaal gericht is op een zwangerschap, is het raadzaam om de sfeer in de slaapkamer ontspannen en gezellig te houden. Een spontane ejaculatie van je partner zal zijn zaadcellen dieper in je lichaam voeren. Ook het vocht van jouw orgasme heeft een belangrijke functie. Het navigeert de zaadcellen naar hun plek en helpt ze daar te blijven.

3. Sla het voorspel niet over

Stellen die aan een zwangerschap werken zijn wel eens geneigd om het voorspel buiten de sessie te laten. Zo wordt immers het risico op een voortijdig orgasme weggenomen. Voorspel is echter niet alleen een perfect middel om jullie op je gemak te stellen, maar heeft ook een fysieke functie voor het bezwangeren. Opwinding verhoogt namelijk de kwaliteit van het zaad van je partner. Opwinding zorgt er ook voor dat je vagina vochtiger wordt, waardoor zijn zaad soepeler kan doorstromen.

4. Verhoog de effectiviteit van het vrijen

Het spreekt voor zich dat als er meer zaadcellen nabij je eierleider komen er een grotere kans op bevruchting ontstaat. De traditionele missionarishouding is daarom een doeltreffend standje om zwanger te worden. Ook doggystyle en lepeltje-lepeltje (achter elkaar liggen op bed) zorgen voor een diepe penetratie van de penis. Gendergelijkheid kan je voor dit doel liever nalaten. Vrijwel alle standjes waarbij de vrouw bovenop is, laten de zaadcellen van de man eerder naar buiten dan naar binnen stromen. Kijk hier voor de succesvolste sexstandjes.

5. Laat je partner niet meteen opzij rollen

Tijdens zijn orgasme raakt je partner in één keer aardig wat energie kwijt. Hij kan op dat moment best vergeten dat hij nog even in je moet blijven, zodat alle sperma uit zijn penis kan lozen. Hou hem lekker vast om de voorkomen dat hij onbedoeld opzij rolt. Als jij nog geen orgasme hebt gehad, mag je hem gerust aanmoedigen om even door te zetten. De meeste mannen houden hun erectie nog minimaal 1 tot 2 minuten na het klaarkomen.

6. Blijf na het vrijen nog een poosje liggen

Het is goed om na afloop nog ongeveer 10 minuten op je rug te (blijven) liggen. Eventueel met een kussen onder je billen om de zaadcellen van je partner de juiste richting op te helpen. Indien jouw rijpe eicel al in je eierleider zit, zal de grote race van de 100 tot 200 miljoen zaadcellen meteen beginnen. Slechts de slimste zal succes hebben. Heb je je eisprong nog niet gehad, dan geef je de zaadcellen alvast de kans om zich goed te nestelen rond je eierleiders. Ondertussen kun met je partner gezellig van gedachten wisselen over babynamen.