Jullie hebben besloten dat het tijd is om het gezin uit te breiden en jullie willen snel zwanger worden. Voor een prachtig kindje is één eicel van jou en één zaadcel van je partner voldoende. Met de volgende sekstips om snel zwanger te worden verhogen jullie de kansen om in verwachting te raken.

1. Vrij regelmatig tijdens je vruchtbare dagen

Ongeveer in het midden van je menstruatiecyclus komt er één rijpe eicel uit een van je twee eierstokken. Dit wordt een eisprong genoemd omdat het eitje letterlijk een kleine sprong maakt van de eierstok naar de eierleider. Vanaf dit moment kan er bevruchting plaatsvinden, voor een periode die meestal slechts 12 tot 24 uur duurt. Gelukkig hoeven jullie niet op het moment van de eisprong te wachten met vrijen, omdat de zaadcellen van een man 4 tot 5 dagen in het lichaam van een vrouw kunnen blijven leven. Rond de eierleiders wachten ze geduldig totdat een eicel zich aandient.

Je vruchtbare dagen beginnen dus al voor de eisprong. Als je gedurende deze dagen 2 tot 3 keer seks met je partner hebt, is de kans op zwangerschap het grootst. Tip 1 uit ons overzicht met sekstips om snel zwanger te worden is dus niet alleen een belangrijke, maar ook een leuke en lekkere! Voor vrouwen met een regelmatige menstruatiecyclus van 28 dagen, is je ovulatie berekenen best eenvoudig. In de regel maakt het rijpe eitje 14 dagen vóór de eerste dag van de menstruatie de sprong naar nieuw leven.

Man en vrouw seks om snel zwanger te worden

2. Sekstips om snel zwanger te worden: Hou de seks vooral relaxed

Het is bewezen dat mannen en vrouwen makkelijker klaarkomen wanneer er geen prestatiedrang door de hersenen spookt. Dus ook als het vrijen speciaal gericht is op een zwangerschap, is het raadzaam om de sfeer in de slaapkamer ontspannen en gezellig te houden. Een spontane ejaculatie van je partner zal zijn zaadcellen dieper in je lichaam voeren. Ook het vocht van jouw orgasme heeft een belangrijke functie. Het navigeert de zaadcellen naar hun plek en helpt ze daar te blijven.

3. Sla het voorspel niet over

Stellen die aan een zwangerschap werken zijn wel eens geneigd om het voorspel buiten de sessie te laten. Zo wordt immers het risico op een voortijdig orgasme weggenomen. Voorspel is echter niet alleen een perfect middel om jullie op je gemak te stellen, maar heeft ook een fysieke functie voor het bezwangeren. Opwinding verhoogt namelijk de kwaliteit van het zaad van je partner. Opwinding zorgt er ook voor dat je vagina vochtiger wordt, waardoor zijn zaad soepeler kan doorstromen.

Voorspel bij sekstips om snel zwanger te worden

4. Verhoog de effectiviteit van het vrijen

Tip 4 uit het overzicht met sekstips om snel zwanger te worden spreekt min of meer voor zich. Als er meer zaadcellen in de buurt van je eierleider komen is er een grotere kans op bevruchting. De traditionele missionarishouding is daarom een doeltreffend standje om zwanger te worden. Ook doggystyle en lepeltje-lepeltje (achter elkaar liggen op bed) zorgen voor een diepe penetratie van de penis. Gendergelijkheid kan je voor dit doel liever nalaten. Vrijwel alle standjes waarbij de vrouw bovenop is, laten de zaadcellen van de man eerder naar buiten dan naar binnen stromen. Kijk hier voor de succesvolste sexstandjes als je zwanger wilt worden.

5. Laat je partner niet meteen opzij rollen na zijn orgasme

Tijdens zijn orgasme raakt je partner in één keer aardig wat energie kwijt. Hij kan op dat moment best vergeten dat hij nog even in je moet blijven, zodat alle sperma uit zijn penis kan lozen. In het lijstje met sekstips om snel zwanger te worden: Hou hem lekker vast om de voorkomen dat hij onbedoeld opzij rolt. Als jij nog geen orgasme hebt gehad, mag je hem gerust aanmoedigen om even door te zetten. De meeste mannen houden hun erectie nog minimaal 1 tot 2 minuten na het klaarkomen. Deze tip uit ons overzicht met sekstips om snel zwanger te worden is dus zowel erg nuttig als ook erg lekker voor de meeste vrouwen.

Zaadcellen naar eicel

6. Sekstips om snel zwanger te worden: Blijf na het vrijen nog een poosje liggen

Tot slot in ons lijstje met sekstips om snel zwanger te worden: Het is goed om na afloop van een heerlijke vrijpartij nog ongeveer 10 minuten op je rug te (blijven) liggen. Eventueel met een kussen onder je billen om de zaadcellen van je partner de juiste richting op te helpen. Indien jouw rijpe eicel al in je eierleider zit, zal de grote race van de 100 tot 200 miljoen zaadcellen meteen beginnen. Slechts de slimste zal succes hebben. Heb je je eisprong nog niet gehad, dan geef je de zaadcellen alvast de kans om zich goed te nestelen rond je eierleiders. Ondertussen kun met je partner gezellig van gedachten wisselen over leuke jongensnamen en stoere meiden namen.

Tot slot

Met dit overzicht met sekstips om snel zwanger te worden verhoog je de kans om in verwachting te raken. Het is uiteraard geen garantie op succes. Probeer vooral te genieten van de intieme momenten met je partner en maak er geen verplichting van om seks met elkaar te hebben. Het moet natuurlijk ook leuk en lekker blijven!

Vrouw geniet van seks om snel zwanger te worden