Partners en koppels die graag snel zwanger worden, kunnen daarvoor diverse redenen hebben. Zo kan het zijn dat jullie allebei al wat ouder beginnen te worden en de biologisch tijdbom begint te tikken. Maar ook als je jong bent, kan snel zwanger worden een issue zijn. Jullie houden enorm van elkaar en willen dat dan ook zo snel mogelijk bezegelen met een liefdesbaby. Of misschien wel een leuke tweeling.

Trucjes en adviezen voor snel zwanger worden

Wat jullie argumenten om snel zwanger te willen worden ook zijn: is dit überhaupt wel mogelijk? In hoeverre heb je als stelletje elf invloed op een snelle zwangerschap? Om je direct maar gerust te stellen: er zijn diverse trucjes en adviezen die helpen om sneller zwanger te raken. Natuurlijk is de ene persoon vruchtbaarder dan de andere. Sommige mannen hoeven hun vrouwelijke wederhelft maar aan te kijken, of ze is bij wijze van spreken al zwanger. Bij andere paartjes gaat het een stuk moeizamer of, tot groot verdriet, lukt het helemaal niet om zwanger te raken.

Toch zijn er ingrepen mogelijk om, als jullie beide vruchtbaar zijn, de kans op een snelle zwangerschap te vergroten. Met de tips en adviezen die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet, vergroot je van jouw kant de kans om sneller samen een baby’tje te krijgen. Pas ze stuk voor stuk toe en wie weet zijn jullie over een jaar de trotse moeder en vader van een prachtige zoon of dochter!

Pas jullie levensstijl aan

Dit advies lijkt misschien een open deur, maar is voor veel stellen echt een issue. Namelijk het direct aanpassen van slechte leefpatronen. Belangrijk is om beiden, zowel man als vrouw, alcohol te laten staan in de periode dat jullie aansturen op een zwangerschap. Ook het gebruik van rookwaar en drugs moet echt achterwege gelaten worden. De genoemde genotsmiddelen zijn funest voor de vruchtbaarheid en de kwaliteit van eicellen en sperma. Verder loop je met het gebruik van alcohol, sigaretten en drugs het risico op het ontstaan van afwijking of groeiachterstanden van de foetus.

Eet gezond en kies voor een evenwichtig en gevarieerd menu

Gezond leven, eten en drinken is cruciaal als je snel zwanger wilt worden. Eet voldoende fruit, groenten en kies voor gevarieerd en voedingsrijk eten. Belangrijk is om als vrouw ook foliumzuur bij te slikken en extra vitaminen te gebruiken. Mocht je zwanger raken, dan krijgt jullie kleintje direct de juiste voedingsstoffen om goed te groeien. Verder is het aan te raden om je gewicht onder controle te krijgen. Overgewicht kan namelijk slechts zijn tijdens de zwangerschap. Zorg daarom dat je BMI (Body Mass Index), als dat mogelijk is, tussen de 20 en 25 ligt.

Voorkom stress en zorg voor voldoende slaap

Mentale weerbaarheid en goed in je vel zitten zijn ook belangrijke factoren als je snel zwanger wilt worden. Probeer veel te ontspannen binnen een stabiele relatie en zorg dat je voldoende nachtrust meepakt. Het klinkt als een open deur maar is daarom niet minder waar: stress en spanning zijn negatieve factoren voor stelletjes met zwangerschapsdromen. Probeer daarom voldoende te genieten, ontspannen en zorg voor minimaal acht uur slaap per nacht.

Beweeg voldoende en regelmatig

Beweging en sport stimuleren een goede bloedsomloop en stofwisseling. Om deze reden geeft matig tot gemiddeld bewegen en sporten een positieve injectie aan de kansen om zwanger te raken. Tegelijk geldt ook hier: overdrijf niet. Beweeg voldoende en regelmatig, maar houdt het leuk. Jezelf uitputten heeft totaal geen zin en werkt eerder averechts, omdat dit stress kan opleveren. En dat is precies wat je niet wilt hebben.

Ovulatie en vruchtbare dagen

Het allerbelangrijkste als je zwanger wilt worden, is om je eigen menstruatiecyclus goed te kennen. Iedere vrouwelijke cyclus kent meerdere dagen – de dagen rond de eisprong — waarin vrouwen bovengemiddeld vruchtbaar zijn. Je kunt je ovulatie berekenen, maar als dat lastig is vanwege een onregelmatige cyclus kun je ook gebruikmaken van een ovulatietest ofwel eisprongtest. Het beste is om te beginnen met gemeenschap zo’n drie dagen voor de eisprong. Probeer meermalen seks te hebben tot twee of drie dagen na de eisprong. Hiermee vergroot je de kans om zwanger te raken aanzienlijk./p>

vrijend stel voor snel zwanger worden

Allerlei vrijtips voor snel zwanger worden

Zonder seks en mannelijk zaad geen zwangerschap, dat weet natuurlijk iedereen. Maar kun je door bepaalde manieren van vrijen de kans op bevruchting vergroten? Jazeker. Vrij bijvoorbeeld regelmatig rond de ovulatie. Regelmatig betekent minstens elke twee of drie dagen rond de eisprong. Volgens bepaalde onderzoekers helpt een langer voorspel ook. Hierdoor zijn jullie beiden meer opgewonden, komt er meer sperma vrij en is de kans op bevruchting groter.

Verder stellen sommige onderzoekers dat er diverse standjes zijn die de kans op zwangerschap vergroten, vanwege de houding en diepere penetratie. Dat zijn missionarishouding, doggy-style en lepeltje-lepeltje. Ten slotte qua vrijen nog deze tip: blijf na een vrijpartij als vrouw nog tien minuten op je rug liggen, om zo het mannelijke zaad de goede kant op te helpen. Plaats hierbij een kussen onder je zitvlak, zodat je bekkens kantelen en het zaad zich nog beter kan verplaatsen.

Wanneer ga je naar een huisarts als snel zwanger worden niet lukt?

Houd in het achterhoofd dat er maar weinig stellen zijn die binnen enkele maanden zwanger worden. Geef daarom niet te snel op! De meerderheid van alle stelletjes wordt pas na drie maanden zwanger. Na twaalf maanden is het meestal 90 procent van de partners gelukt om zwanger te worden.

Als je na een jaar intensief werken aan een zwangerschap nog geen resultaat hebt geboekt, is het aan te raden om een keer bij de huisarts langs te gaan. Het kan namelijk zijn dat jij en/of je partner verminderd of helemaal niet vruchtbaar zijn. Een huisarts kan hier door middel van gynaecologisch onderzoek uitsluitsel over geven.