Het uitzoeken van een nieuwe vloer is niet onbelangrijk. Wel kan het kiezen van een nieuwe vloer je nodige hoofdbrekens bezorgen. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we 5 handige tips bij het kopen van een nieuwe vloer opgesteld. Het is een investering in je huis die waarschijnlijk redelijk wat kost. Bovendien heeft het heel veel invloed op hoe je huis eruit ziet, ook niet onbelangrijk natuurlijk. Daarom is het belangrijk dat je goed rondkijkt wat er mogelijk is en wat het beste bij jouw huis past.

Wat voor soort vloeren zijn er?

Bij het kopen van een nieuwe vloer ga je natuurlijk eerst kijken wat voor soort vloeren er zijn. Er zijn veel verschillende soorten vloeren. Er zijn allerlei mogelijkheden en keuzes. Denk aan houten vloeren, stenen vloeren, een PVC vloer, tegels of een Vinyl vloer. Bij Floorhouse kun je dit allemaal uitzoeken. Bij elke soort heb je weer andere voordelen, en andere nadelen. Kijk vooral naar wat jij mooi en fijn vindt. Een belangrijke vraag hierbij is wel; hoe ga je de vloer gebruiken? Wanneer je bijvoorbeeld huisdieren of kleine kinderen hebt moet je hier wel rekening mee houden.

Ook moet je vooraf nadenken hoe lang je ongeveer met de vloer wil doen. Kijk ook naar de afwerking van de vloer. Ga je voor een geoliede vloer, dan zal deze sneller vlekken geven dan een variant met lak. Als je überhaupt liever geen onderhoud aan je vloer wil hebben is PVC of laminaat de beste optie.

pvc-vloer-met-hout-textuur

Kijk goed naar de indeling van de woning

De ruimte waarin je de vloer gaat leggen is van groot belang voor het maken van de juiste keuze. Wanneer je een redelijk grote ruimte hebt is visgraat vaak een goede keuze, net als brede planken. Hierdoor hou je het rustig in een grote ruimte. Als je een kleinere ruimte hebben geldt dit juist andersom. Door smalle planken te leggen maak je de ruimte gevoelsmatig groter. Ook visgraat, of een ander soort patroon, is in een kleine ruimte zeker mogelijk. In dat geval is het echter wel belangrijk dat je niet te kleine planken neemt, omdat dit druk is. Dat komt in een kleine ruimte al snel rommelig over.

Kijk naar hoe het licht op de ruimte valt

De lichtinval in de ruimte waar de vloer moet komen liggen is ook heel belangrijk. Dit is vooral voor de kleur zo. Elk ruimte vangt weer ander licht en dat geldt ook voor de showroom waar je de vloer bekijkt. Hierdoor kan de kleur net wat anders uitpakken. Het beste is dan ook om kleurstalen mee naar huis te nemen en hier te bekijken hoe het uitpakt. Je kunt dan ook direct kijken hoe een vloer past bij de rest van je interieur.

nieuwe-vloer-indeling-woning

Vergeet niet wat er onder je vloer ligt

Een van de belangrijke tips bij het kopen van een nieuwe vloer is om ook rekening houden met wat er onder de vloer ligt. Heb je vloerverwarming? Ligt er hout of beton onder? Ook dit is een belangrijke factor bij het kiezen van je nieuwe vloer. Als je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt raden we aan om te kiezen voor een wat dunnere vloer, die niet veel weerstand aan de warmte geeft. Dit kan overigens ook gewoon met een houten vloer, zeker een moderne variant. PVC is bij vloerverwarming ook altijd heel geschikt.

Bepaal je budget

Hier ontkomen we helaas ook niet aan. De prijs speelt natuurlijk ook een rol bij de keuze die je maakt. Bepaal vooraf je budget, want anders ga je er snel overheen. Vloeren zijn er werkelijk in alle prijscategorieën, door hier vooraf een keuze in te maken kun je veel gerichter zoeken. Informeer ook altijd naar de bijkomende kosten zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

​Dit artikel met tips bij het kopen van een nieuwe vloer is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.