Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

10 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Wist je dat dagelijks voorlezen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van je kind? Uit het onderzoek dat Meer Voor Mama's deed in samenwerking met kinderboekenclub Kinderboekerij vroegen we onder andere of er dagelijks voorgelezen wordt. En het blijkt onder...

Leuke bordspellen voor volwassenen

Onlangs vroeg ik tips voor leuke spellen die je met twee volwassenen kunt spelen. Want elke avond bankhangen voor de televisie begon me een beetje de keel uit te hangen. Bovendien ben ik dol op spelletjes doen, maar is onze spelletjeskast voornamelijk voorzien van...

Het inrichten van een huis is een vak apart. Dat geldt ook voor het inrichten van je tuin. Het is niet voor niets dat veel mensen een tuinarchitect inhuren om alles goed te laten verlopen. Als je je tuin zelf gaat verbouwen of herinrichten, is het verstandig te beginnen met een goed plan. Zo voorkom je dat je veel voorkomende fouten maakt. In dit artikel lees je over deze veelgemaakte vergissingen als het gaat om het inrichten van je tuin.

Planten en bloemen

Om te beginnen is een tuin zonder planten en bloemen natuurlijk geen echte tuin. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als het gaat over de flora waar je je tuin mee wilt aankleden. Ga bijvoorbeeld goed na welke bloemen en planten zon nodig hebben en welke schaduw. Ook is het slim te weten welke planten het goed doen in welk seizoen. Je wilt natuurlijk niet je best doen met het neerzetten van allerlei bloemen, die vervolgens niet overleven door de kou of de hitte.

Veelgemaakte fouten bij het inrichten van je tuin

Over het algemeen geldt de regel dat 80% van je beplanting basisbeplanting is. Dit zijn bijvoorbeeld struiken. De overige 20% zijn planten die tot bloei komen tijdens een bepaald seizoen en dus ook weer dood gaan. Op deze manier zit je na een jaar niet met een uitgestorven tuin. Laat je goed informeren in het tuincentrum.

Veiligheid en kinderen bij het inrichten van je tuin

Als je kinderen hebt, is het belangrijk daar rekening mee te houden als je plannen maakt voor het (her)inrichten van je tuin. Het is fijn als ze heerlijk kunnen buiten spelen in de tuin, dus goed om rekening te houden met eventuele gevaren en veiligheid voor kinderen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je geen giftige planten in je tuin zet. Planten die giftig zijn, zijn bijvoorbeeld Wolfsmelk, Vingerhoedskruid en Blauweregen. Ook hierover kan het tuincentrum je meer informatie geven, of je kunt kijken op Gifwijzer.nl.

Als je een vijver in je tuin wilt moet je dit goed overwegen aangezien dit risico’s met zich meebrengt. Wil je toch een vijver, zorg er dan dat je voorzorgsmaatregelen neemt door er een hek omheen te plaatsen. Zo kunnen de kleinste kinderen er niet bijkomen en in vallen. Verder is het aan te raden een deel van de tuin te ‘reserveren’ voor de kinderen. Een plek waar ze vrij kunnen spelen zonder heel de tuin overhoop te halen. Leg bijvoorbeeld een stuk gras in een gedeelte van je tuin, zodat ze een zachte ondergrond hebben om op te spelen.

Tuinmeubelen

Bepaal de stijl van je tuin en stem daar al je aankopen op af. Het is heel verleidelijk om in het tuincentrum allerlei spulletjes te kopen die bij thuiskomst misschien niet in je tuin passen of die niet dezelfde stijl hebben. Als je weet welke stijl je mooi vindt en vooraf een keuze maakt, kun je gericht te werk gaan bij het tuinmeubelen kopen.

inrichten van je tuin

Bezuinigen op bestrating

Ook al kan het een aanslag zijn op je bankrekening, het is belangrijk dat je bij het (her)inrichten van je tuin niet bezuinigt op materiaal. Ga je voor terrastegels? Kies dan de kwalitatief goede variant. Deze zijn van beton of natuursteen en zijn een goede investering. Het beste is iemand in te huren om de tegels te leggen. Ga voor een professional, zodat je er van uit kunt gaan dat de basis van je tuin goed zit. Niets is namelijk erger dan te kiezen voor goedkope tegels die snel kapot gaan of verkleuren, of het verkeerd leggen van tegels.

Wanneer je aan de slag gaat met het opnieuw inrichten van je tuin, is het belangrijk om je wensen vooraf in kaart te brengen. Denk goed na over hoe jouw ideale tuin eruit ziet en ga dan aan de slag. Je creëert dan op basis van jouw eigen wensen voor zowel de zonnige dagen als de winterse maanden een heerlijke plek om te vertoeven. Ook in de winter kun je immers heerlijk met je gezin van een gezellige wintertuin genieten.

Dit artikel over veelgemaakte fouten bij het inrichten van je tuin is tot stand gekomen door een samenwerking.