Zalige zalmkoekjes in de vorm van een vis: creatief en heel gezond! Dit recept en nog 99 inspirerende recepten vind je in het Ella’s Kitchen kookboek. Naast recepten vind je er ook tips in om je kind gezond met de pot mee te laten eten, leuke feitjes, stickers om bij je favoriete maaltijden te plakken en nog veel meer. Het kookboek is geschikt voor ouders met kinderen van 1 t/m ongeveer 6 jaar. Van het introduceren van de eerste hapjes tot aan meehelpen in de keuken met het bereiden van het eten. Recepten voor het hele gezin dus!

Wat is het recept van deze zalige zalmkoekjes van Ella’s Kitchen? Komt ie… Dus nu, hup, de keuken in om visjes te maken.

zalige-zalmkoekjes-ellas-kitchen-recept

Ingrediënten voor zalige zalmkoekjes

Dit recept is geschikt voor 4 personen (2 volwassenen + 2 kinderen). Het voorbereiden kost je ongeveer 20 minuten, en het koken kost je ongeveer 25 minuten. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • 400 gram aardappels, in grote stukken
 • 1 wortel, in kleine stukjes
 • 200 gram zalmfilets, ontveld
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 kleine prei, in dunne ringen
 • 25 gram sperziebonen, in stukjes
 • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie

Het recept voor zalige zalmkoekjes van Ella’s Kitchen

 1. Kook de aardappel en wortel in 15 minuten gaar in een pan met kokend water. Giet ze af, pureer ze en laat de puree afkoelen.
 2. Pocheer intussen de zalm 5 minuten in een pan sudderend water tot hij gaar is. Laat de vis afkoelen. Trek de zalm in stukjes en verwijder alle graten.
 3. Verhit 1 eetlepel van de olie in een grote koekenpan en bak de prei en bonen 5 minuten tot ze gaar zijn. Roer ze door de aardappel-wortelpuree, voeg de zalm en peterselie toe en roer opnieuw.
 4. Vorm met je handen 2 grote viskoekjes en 2 kleinere viskoekjes van het mengsel. (Visvormen zijn leuk.)
 5. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de viskoekjes 5 minuten tot ze warm en aan beide kanten goudbruin zijn. Keer ze tussendoor een keer. Serveer ze direct met wat erwten.

Maak er samen een kunstwerk van op je bord: vraag je kind om wat erwten bij de vissen neer te leggen zodat het lijkt of de viskoekjes bellen blazen.

Vaker samen koken met Ella’s Kitchen?

Meer makkelijke en gezonde recepten, handige tips, iets minder gezonde – maar enórm lekkere – recepten (zoals de chocoladetaart, mmmm) vind je in het Ella’s Kitchen kookboek. Op Meer Voor Mama’s hebben we een aantal heerlijke recepten uit het Ella’s Kitchen kookboek mogen plaatsen uit het kookboek, zodat je nu zelf thuis direct aan de slag kunt. Eet smakelijk!

zalige-recepten-ellas-kitchen-kookboek

Dit blog met een recept voor zalige zalmkoekjes uit het boek van Ella’s Kitchen is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.