Met een boek zit je altijd goed. Dat is: als je een beetje weet waar de interesses van de ander liggen, dan is een boek redelijk 'safe' qua cadeau.Ik hou van boeken, maar ik ben niet zo'n snelle lezer en er ligt dan ook nog een flinke 'to read' stapel op mijn nachtkastje. En in de boekenkast. Plus, eenmaal uitgelezen pak ik eenzelfde boek eigenlijk nooit meer uit de kast om te herlezen. Meestal, dan. Want een paar boeken in mijn collectie pak ik wél regelmatig om er opnieuw in te bladeren. Niet geheel toevallig zijn dit boeken gerelateerd aan het moederschap. Geen droge opvoedstof, maar inspirerende korte verhalen, versjes, columns. Om een klein stukje in te lezen en dan weer weg te leggen.

Deze vier boeken prijken blijvend in mijn boekenkast en zijn stuk voor stuk boeken waar ik graag af en toe in blader.

Lentezoet

boek-lentezoet

Vers van de pers, dit splinternieuwe boek van Tirza van Schie. Tirza deelt online onder de naam Lentezoet regelmatig haar versjes (of zoals ze het zelf noemt: kijkrijm) over haar kinderen, het moederschap en liefde. De rake woorden waarmee Tirza dingen beschrijft vind ik niet te evenaren. Werkelijk elk nieuw versje dat verschijnt raakt de juiste snaar.

Zoete kinderen eten geen suiker

boek-zoete-kinderen

Het was er nog niet toen ik net moeder was geworden, maar anders had ik dit graag gelezen. Dat is, vóórdat ik allerlei bakerpraatjes op me afgevuurd kreeg over kinderen en slapen, eten, drinken en opvoeding. Heerlijk ontnuchterend boek met korte hoofdstukken. Een boek dat je makkelijk 'even' pakt, weglegt en in een verloren momentje er weer bij pakt.

Opvoeders en Huttenbouwers

boek-opvoeders-en-huttenbouwers

Dit is echt zó'n fijn boek! Opvoeden en huttenbouwers is van de makers van het magazine Kiind en bevat een heleboel leesvoer en inspiratie over ontwikkeling, opvoeden en bewust leven. Het staat boordevol inspirerende artikelen en tips voor knutselen en (buiten) spelen. Leuk geschreven en met wetenschappelijke basis, met een 'kritische kijk op opvoedmythes en -methodes.'

Ik hou van jou -verzamelboekje met liedjes en versjes

boek-ik-hou-van-jou

Onlangs kreeg ik dit boekje van mijn lief, zomaar. Oké, het is misschien geen 'boek', meer een 'boekje'. Een superlief cadeautje voor iemand van wie je houdt. Er staan bekende en minder bekende verhaaltjes, liedjes en versjes in van onder andere Claudia de Breij, Max Velthuijs en Hans & Monique Hagen. Ondersteund met mooie, grappige en soms herkenbare tekeningen.

Heb jij meer boekentips? Deel ze met ons!