Welk cadeau is altijd goed? Juist, een boek! Wat mij betreft geldt dit ook als kraamcadeau. Natuurlijk is het leuk om babykleertjes en andere spulletjes cadeau te krijgen of te doen. Maar leuke boeken als kraamcadeau daar denk je niet gelijk aan en dat maakt het nu juist zo leuk, ook voor de afwisseling in de stroom aan cadeautjes die ouders vaak krijgen. In de kraamtijd van onze oudste dochter kregen wij twee hele leuke boeken cadeau, die we zo leuk vonden dat we ze later ook aan anderen cadeau gedaan hebben. En tijdens het kraamfeest van onze jongste dochter kregen we ook weer zo’n leuk boek cadeau. Daarom, ter inspiratie, vijf leuke boeken om cadeau te doen in de kraamtijd (of gewoon om voor je eigen kind te kopen):

jip-en-janneke

Leuke boeken als kraamcadeau tip 1: Het dikke Jip en Janneke boek

Mag niet in dit lijstje ontbreken toch? Welk kind is er niet mee opgegroeid? Bij ons staat hij al bijna drie jaar geduldig te wachten tot dochterlief genoeg concentratievermogen heeft om één of twee verhaaltjes te lezen. Ik kijk er naar uit, want ik vond ze vroeger geweldig. Geldt trouwens ook voor Pluk van de Petteflat en eigenlijk alles wel uit het oeuvre van de Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp.

nijntje-op-de-boerderij

Tip 2: Nijntje op de boerderij

Dit prachtige voelboek kon gelukkig al heel snel gebruikt worden. De dieren in het boek hebben zachte vachtjes en de pagina’s zijn van lekker dik karton, leuk voor je baby om te oefenen met omslaan. Het is ook een kwalitatief goed boek; hij heeft het intensieve gebruik van dochter één doorstaan, en dochter twee ‘leest’ er nu ook weer lekker in.

het-grote-fiep-kijkboek

Kinderboekentip 3: Het grote Fiep kijkboek

Eén van mijn favoriete kinderboeken! Ruim 50 pagina’s vol tekeningen van Fiep Westendorp, gesorteerd op thema. Denk bijvoorbeeld aan pagina’s met dieren, op school, sporten, voertuigen, in de stad, op de boerderij, muziekinstrumenten, beroepen, etc. En het is een boek wat lang mee gaat: met de kleinsten kijk je lekker plaatjes, iets oudere kinderen kunnen zelf gaan aanwijzen en benoemen.

de-kleine-walvis

Tip 4: De kleine walvis

Dit ‘Prentenboek van het jaar 2017’ heeft prachtige platen, en bij onze versie zat een klein knuffelwalvisje. Als het boek voorgelezen wordt is knuffelwalvis niet ver weg en als Boy in de verte iets aangespoeld op het strand ziet roept dochterlief heel hard ‘Walvis!’ terwijl ze de knuffel nog eens stevig vasthoudt. Een topper dus, waar ze regelmatig om vraagt.

wat-een-pech-mijn-naam-is-weg2

Leuke boeken als kraamcadeau tip 5: Wat een pech, mijn naam is weg

Dit boek hebben wij niet gekregen, maar vind ik zo leuk dat hij op het verlanglijstje voor mijn dochters eerste verjaardag gaat. Het is een gepersonaliseerd boek, waarbij het kindje in het boek zijn naam kwijt is, en steeds een letter terug vindt. De R van ridder, de O van olifant, etc. Bij de letters kun je vaak ook nog kiezen, de I van inktvis of ibis, de E van egel of eenhoorn. En je kunt kiezen voor een jongens- of meisjesversie. Zo geef je een cadeau waarvan er echt maar één bestaat! Wat is jouw tip voor het leukste kinderboek? Laat het weten op onze facebookpagina! PS. Andere leuke cadeautips voor de kraamtijd of voor een kraamfeest vind je op onze pagina met tips voor de leukste kraamcadeaus!