Hebben jullie een minst favoriete maand in het jaar? Voor mij is dat heel lang november geweest. In november gebeurde er bij ons niets. Geen verjaardagen, geen andere leuke feestjes of vakantiedagen. De tijd van zomer en mooie nazomerdagen is echt voorbij, het wordt kouder en steeds vroeger donker. Een maand die je door moet richting december, waarin mijn favoriete feestdag (kerst!) gevierd wordt. Uitzitten dus, die maand november. En hopen dat het heel snel de decembermaand wordt.

Vorig jaar veranderde dit. In november werd een lief neefje geboren! Vanaf dit jaar hebben we dus een feestje te vieren in november. Alleen dat maakt november al een stuk leuker. Maar er is nog iets! Namelijk de intocht van Sinterklaas, en de periode naar 5 december toe.

Hij komt, hij komt

Tot drie jaar geleden werd Sinterklaas bij ons niet meer gevierd. En toen mijn oudste dochter werd geboren hebben we er het eerste jaar niet veel aan gedaan, ze was pas een paar maanden oud. Het jaar erna waren we bij de intocht, maar begreep ze het feest nog niet. Maar vorig jaar november, toen ze ongeveer 2,5 jaar oud was, begreep ze het feest redelijk goed en stond ze in haar Pietenpakje bij de kade te wachten op de Stoomboot. Wat vond ze het spannend! Er werden kleurplaten gekleurd, schoenen gezet, veel kruidnootjes gegeten en Sinterklaasliedjes geluisterd. En op pakjesavond werd er een jute zak met cadeautjes naar binnen gesjouwd. Mijn dochter vond het geweldig, en ik vond het geweldig om haar te zien genieten.

pakjesavond-sinterklaas

Dit jaar heb ik dus zin in november! Het is bijzonder om te zien hoe ze (nu 3,5 jaar) er al zo mee bezig is. Hoe ze dingen over Sinterklaas, Piet en het paard kan bedenken in haar grote kinderfantasie. En haar enthousiasme werkt aanstekelijk, merk ik. Het feit dat alle versiering, snoepgoed en cadeaupapier al in de winkels ligt en we vandaag de eerste kruidnootjes gegeten hebben helpt daar ook wel bij.

Ik heb een nieuw Pietenpakje voor haar gekocht, we zijn bezig na te denken over een verlanglijstje, en binnenkort haal ik de Sinterklaasboekjes en cd’s weer tevoorschijn. Zij heeft al helemaal zin in het feest, en ik geniet van haar. Kerst moet nog maar even wachten dit jaar.

verlanglijstje-voor-sinterklaas