Voor mijn dochter is het een heerlijk moment, de laatste (pap)fles voor het slapengaan. Even ontspannen en dan met een gevulde buik gaan slapen. Mijn dochter is inmiddels 1,5 jaar oud maar ik merk dat ze beter , langer en rustiger slaapt als ze een fles krijgt voor dat ze gaat slapen. Ik was daarom erg benieuwd naar de Difrax Papfles XL die ik mocht testen.

Difrax Papfles XL

De Difrax Papfles XL is een flinke fles zoals XL eigenlijk al aangeeft. Er gaat maar liefst 310 milliliter in! Daarbij heeft de Difrax Papfles XL een aantal specifieke eigenschappen:

  • Brede speenopening, om rustig pap te drinken
  • Makkelijk zelf leren drinken door de handgrepen
  • De ergonomische S-vorm stimuleert een natuurlijke drinkhouding
  • Het ventiel in de bodem voorkomt vacuüm zuigen en vermenging van lucht en melk

Wat vinden mijn dochter en ik van de Difrax Papfles XL?

Mijn eerste reactie bij het openmaken van de verpakking was 'wat een joekel'. Vergeleken bij mijn andere flessen is deze fles groot. Wat me opvalt is dat de hoeveelheid goed af te lezen is op de fles door de zwarte cijfertjes. Verder is de fles gewoon mooi om te zien, wit ventiel, witte ring en grijze handgrepen.

De dop is als maatbekertje te gebruiken, handig! De ronde, brede tepelvormige speen voelt aan als de moederborst en is daardoor ideaal om te combineren met borst- en flesvoeding. De speen heeft een groter gaatje dan gewone spenen waardoor pap (wat natuurlijk dikker is dan melk) er prima uit komt.

Handig en geen hik

Mijn dochter keek een beetje twijfelachtig naar de fles, waarschijnlijk was ze ook onder de indruk van het formaat. Eerst wilde ze ‘m op de normale manier vasthouden maar al snel had ze door dat de handgrepen toch wel handig zijn. Ze ging al snel ontspannen zitten en dronk de fles rustig leeg. Bij deze fles komt de pap er makkelijker uit dan bij bijvoorbeeld een 1-2-3 speen en daarom hoeft je kleintje er niet hard aan te zuigen. Door de ergonomische S-vorm kon ze de fles ook meer horizontaal houden en dat zag er ontspannen uit.

Mijn dochter heeft vaak de hik na het drinken en het viel me op dat ze dat nu niet had. Bij alle keren dat ze uit de fles heeft gedronken en heeft geen last van de hik gehad. Conclusie: een zeer prettige fles die goed in de handjes van je kleintje ligt en doordat er geen lucht in de speen komt is er weinig kans op de hik. Ik ben zeer tevreden!

Difrax Papfles XL info

De papfles XL is verkrijgbaar in 310 ml, in wit met zilvergrijze handgrepen. Vanaf volgende week is de fles is te koop bij Etos en bij babyspeciaalzaken, en te bestellen op Difrax.com vanaf 1 februari 2016. Adviesprijs: €14,99

Winactie Difrax Papfles XL

*Deze winactie is gesloten*

Wil jij de Difrax Papfles XL winnen voor jouw eigen papliefhebber? We mogen er maar liefst 3 weggeven! Hoe maak je kans? Like onze Facebookpagina, laat een berichtje achter op de post van de winactie en maak kans op 1 van de 3 flessen! Deze winactie loopt tot zondag 18 januari 2016 om 22:00 uur. De winnaars worden in de week van 19 januari 2016 bekendgemaakt.

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.