Happy new year! Wij wensen je een heel mooi, gezond, liefdevol en positief 2016 met iedereen om je heen die je liefhebt. Wij gaan dit jaar vooral voor een relaxed jaar: minder stress en meer plezier! We blikken graag nog héél even terug op 2015: het jaar dat Meer Voor Mama's werd geboren. We zetten de zes meestgelezen mamablogs van 2015 graag nog even op een rijtje voor je, plus de leukste en mooiste quotes. Dus nestel je op de bank met een kop thee en een opgewarmde oliebol

6. Mama, vergeet jezelf niet

Jij en ik weten heel goed dat je je als mama jezelf soms even opzij zet. Dat doe je gewoon, sta je niet echt bij stil. Toch? Maar dat 'soms' kan ook weleens 'te vaak' worden zodat je eigenlijk veel te weinig aan jezelf denkt. Bregje schreef een aantal tips hoe je weer tijd voor jezelf neemt. Erg fijn om nog even te lezen aan de start van 2016, een goede reminder en meteen een goed voornemen: zorg goed voor jezelf!

5. Hallo mama met je dreinende dreumes

Onlangs zat ik te werken in een lunchroom en daar zag ik een jonge moeder met een dreumesdochter en haar drie vriendinnen. Half gedraaid op haar stoel probeerde ze het gesprek van haar vriendinnen te volgen en tegelijkertijd haar dreinende dreumes te vermaken. Heel herkenbaar! Ik kreeg er meteen inspiratie van en schreef er ter plekke een blog over.

4. Dingen die ik mis toen mijn dreumes nog een baby was

Nu het dochtertje van Rianne een dreumes geworden is, denkt ze af en toe met weemoed terug naar de babytijd. De tijd dat sommige dingen nét even iets makkelijker gingen. Zoals babynageltjes knippen, of toiletbezoekjes bijvoorbeeld…

3. Het leven van een jongensmoeder

Met twee stoere jongens in huis weet Heidi als geen ander wat het is om jongensmoeder te zijn. Als beginnende jongensmoeder vind ik het wel handig om te weten dat ik me vast moet voorbereiden op kale neuzen en kapotte knieën. Maar gelukkig ook dat jongens erg goed zijn in knuffelen, hoe groot ze ook zijn.

2. Ontzwangeren: feit of fabel?

Negen maanden zwanger, negen maanden ontzwangeren, zeggen ze wel eens. En dat laatste, ontzwangeren, voelt niet altijd een roze wolk. Sterker nog: veel moeders ervaren die tijd juist eerder als een donkere wolk. Wat doe je eraan als je je na de bevalling even niet meer jezelf voelt? Valerie geeft een paar praktische tips.

1. 10 bijzondere uitspraken tijdens je zwangerschap of na de bevalling

Tijdens haar zwangerschap en na de geboorte van haar dochter kreeg Rianne af en toe nogal 'bijzondere' opmerkingen te horen van mensen in haar omgeving. En soms ook van wildvreemden. Deze opmerkingen zijn kennelijk erg herkenbaar, want haar blog over deze bijzondere opmerkingen werd door jullie het bestgelezen!