Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

8 tips voor een zwangerschapsshoot

Als je zwanger bent is het mooi om dit vast te leggen en een speciale zwangerschapsshoot te doen. Het wordt een waardevolle herinnering aan je zwangerschap. Wanneer is de beste tijd om een fotoshoot te plannen? En wat kun je het beste aan doen? Dit zijn 8  tips voor...

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen op het fietspad: elektrische fietsen, ook wel e-bikes genaamd. Een vervoermiddel dat zijn plek verworven heeft in alle lagen van de bevolking. De voordelen van een e-bike voor gezinnen met kinderen zijn eindeloos. Vooral als je wat jongere kinderen hebt, is een elektrische bakfiets een waardig, gezond en duurzaam alternatief voor de tweede auto. Je bent lekker in beweging in de frisse buitenlucht en je kinderen hoeven zich ook niet te vervelen, zij kunnen heerlijk om zich heen kijken.

Wat is precies een e-bike?

Een e-bike is een fiets met elektrische ondersteuning bij het trappen. Dat kan prettig zijn als je een lange afstand moet afleggen, tegen de wind in fietst of als je zwaar beladen bent. En zeker wanneer dit allemaal tegelijk het geval is.

Een e-bike is wel wat zwaarder dan een gewone fiets. Er zit namelijk een accu op en een motor die de energie geleverd krijgt van de accu. Hoe ver je kunt fietsen hangt onder andere af van de capaciteit van de accu. Je kunt deze gemakkelijk van de fiets verwijderen en binnen opladen.

Verschillende soorten e-bikes

De meeste 'gewone' fietsen kun je ook kopen in een elektrische uitvoering. Te denken valt aan een stadsfiets, een mamafiets, mountainbike en bakfiets. Ook bestaan er elektrische fietsen die een snelheid van 45 km/h halen, dit is de 'speed pedelec'. Bij deze fiets is het verplicht een helm te dragen.

Voordelen e-bikes

E-bikes hebben als voordeel ten opzichte van gewone fietsen dat je er sneller en dus ook verder mee kunt rijden. Daardoor vormen lange afstanden minder een probleem. Ook als het hard waait, is het fijn als je een handje geholpen wordt. Misschien kies je ervoor om met de auto naar je werk te gaan, omdat je geen zin hebt om bezweet aan te komen of je vindt het teveel gedoe met de kinderen als je hen naar de kinderopvang brengt. Met een elektrische fiets wordt dit eenvoudiger.

Er zijn vele voordelen ten opzichte van een auto. In eerste instantie is dat natuurlijk de winst voor je gezondheid, want je bent in beweging en komt in de buitenlucht. Bovendien is het beter voor het milieu, want elektrische fietsen stoten geen schadelijke stoffen uit.

Het is ook heel prettig dat je in een stad veel wendbaarder bent dan met een auto. Eenrichtingsstraten gelden vaak niet voor fietsers en van een parkeerprobleem is al helemaal geen sprake. Je komt een stuk ontspannener aan op je bestemming. Bovendien is een elektrische fiets in aanschaf ook nog eens een stuk goedkoper dan een auto.

Elektrische bakfiets

Wanneer je kinderen of veel spullen mee wilt nemen, is een elektrische bakfiets een uitkomst. Soms zijn kinderen nog te jong om zelf te kunnen fietsen of het is gewoon te druk in het verkeer. Dan is het fijn dat je hen op deze manier veilig en overzichtelijk kunt vervoeren. En wat ook niet onbelangrijk is: ze vinden het heerlijk om rond te kijken. Er is veel meer te zien dan wanneer je in de auto overal snel voorbij raast. Met de zon op hun bol of de wind in de haren is het een genot om samen op pad te gaan en ook nog eenvoudig bagage mee te kunnen nemen. En mocht er een keer een vriendje of vriendinnetje mee willen, er is plaats genoeg!

Dit blog bevat gesponsorde links.