Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

6 x Hartige hapjes voor Sinterklaasavond

Het huis is versierd, de Sinterklaasmuziek staat aan en natuurlijk staat er ook allerlei lekkers op tafel. Pakjesavond! Natuurlijk horen daar zoetigheden bij zoals chocolade, kruidnoten en marsepein. Maar wil je nog iets meer uitpakken, met ook hartige hapjes? Dit...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen op het fietspad: elektrische fietsen, ook wel e-bikes genaamd. Een vervoermiddel dat zijn plek verworven heeft in alle lagen van de bevolking. De voordelen van een e-bike voor gezinnen met kinderen zijn eindeloos. Vooral als je wat jongere kinderen hebt, is een elektrische bakfiets een waardig, gezond en duurzaam alternatief voor de tweede auto. Je bent lekker in beweging in de frisse buitenlucht en je kinderen hoeven zich ook niet te vervelen, zij kunnen heerlijk om zich heen kijken.

Wat is precies een e-bike?

Een e-bike is een fiets met elektrische ondersteuning bij het trappen. Dat kan prettig zijn als je een lange afstand moet afleggen, tegen de wind in fietst of als je zwaar beladen bent. En zeker wanneer dit allemaal tegelijk het geval is.

Een e-bike is wel wat zwaarder dan een gewone fiets. Er zit namelijk een accu op en een motor die de energie geleverd krijgt van de accu. Hoe ver je kunt fietsen hangt onder andere af van de capaciteit van de accu. Je kunt deze gemakkelijk van de fiets verwijderen en binnen opladen.

Verschillende soorten e-bikes

De meeste 'gewone' fietsen kun je ook kopen in een elektrische uitvoering. Te denken valt aan een stadsfiets, een mamafiets, mountainbike en bakfiets. Ook bestaan er elektrische fietsen die een snelheid van 45 km/h halen, dit is de 'speed pedelec'. Bij deze fiets is het verplicht een helm te dragen.

Voordelen e-bikes

E-bikes hebben als voordeel ten opzichte van gewone fietsen dat je er sneller en dus ook verder mee kunt rijden. Daardoor vormen lange afstanden minder een probleem. Ook als het hard waait, is het fijn als je een handje geholpen wordt. Misschien kies je ervoor om met de auto naar je werk te gaan, omdat je geen zin hebt om bezweet aan te komen of je vindt het teveel gedoe met de kinderen als je hen naar de kinderopvang brengt. Met een elektrische fiets wordt dit eenvoudiger.

Er zijn vele voordelen ten opzichte van een auto. In eerste instantie is dat natuurlijk de winst voor je gezondheid, want je bent in beweging en komt in de buitenlucht. Bovendien is het beter voor het milieu, want elektrische fietsen stoten geen schadelijke stoffen uit.

Het is ook heel prettig dat je in een stad veel wendbaarder bent dan met een auto. Eenrichtingsstraten gelden vaak niet voor fietsers en van een parkeerprobleem is al helemaal geen sprake. Je komt een stuk ontspannener aan op je bestemming. Bovendien is een elektrische fiets in aanschaf ook nog eens een stuk goedkoper dan een auto.

Elektrische bakfiets

Wanneer je kinderen of veel spullen mee wilt nemen, is een elektrische bakfiets een uitkomst. Soms zijn kinderen nog te jong om zelf te kunnen fietsen of het is gewoon te druk in het verkeer. Dan is het fijn dat je hen op deze manier veilig en overzichtelijk kunt vervoeren. En wat ook niet onbelangrijk is: ze vinden het heerlijk om rond te kijken. Er is veel meer te zien dan wanneer je in de auto overal snel voorbij raast. Met de zon op hun bol of de wind in de haren is het een genot om samen op pad te gaan en ook nog eenvoudig bagage mee te kunnen nemen. En mocht er een keer een vriendje of vriendinnetje mee willen, er is plaats genoeg!

Dit blog bevat gesponsorde links.