Tijdens mijn eigen zoektocht naar een leuk kinderfeestje voor mijn zoon die zes jaar werd, kwam ik een heleboel leuke opties tegen voor een kinderfeestje in Dordrecht. Mocht je op zoek zijn naar leuke ideeën om het kinderfeestje van je zoon of dochter buiten je eigen woonkamer of tuin te vieren: hierbij een lijstje inspiratie voor leuke, creatieve, lekkere en/of actieve kinderfeestjes in (omgeving van) Dordrecht.

Biesbosch museum

Het Biesbosch Museum is een natuurmuseum middenin de Biesbosch in Werkendam. De rit naar het museumeiland toe is al een belevenis met veel groen, water, wilde paarden en veel vogels. Het museum is zeker geschikt voor een leuk kinderfeestje, en ook nog eens educatief. Dit feestje wordt niet gehost, maar moet je zelf begeleiden. Bij de prijs inbegrepen zijn de toegang tot het museum, een speurtocht, consumptie (drinken en wat lekkers) en daarna buiten spelen bij de waterspeelplaats. Extra te boeken: je kunt na de speurtocht een rondvaart maken met een gids, dat is wel iets leuker als je wat oudere kinderen hebt (vanaf een jaar of 8).

Glow in the dark golf of bowlen

Bij Bowling & Partycentrum de Merwehal in Dordrecht kun je uiteraard bowlen, maar er is ook een glow in the dark minigolf. Beide opties zijn mogelijk voor een kinderfeestje en ontzettend leuk als binnenactiviteit als je kind bijvoorbeeld jarig is in herfst of winter. Ook in de lente of zomer natuurlijk, want we kennen allemaal de wisselvallige weersomstandigheden in ons land. Een kinderfeestje bij het bowlingcentrum duurt 2 uur en er zijn verschillende arrangementen te boeken. Bij alle arrangementen zit friet of een pannenkoek, een ijsje, onbeperkt ranja en een cadeautje voor de jarige.

Spelen bij Binnenmaas

Op ongeveer 15 minuten rijden van Dordrecht, in Mijnsheerenland, ligt Recreatieoord Binnenmaas. De speeltuin in de openlucht is de ideale locatie voor een leuk kinderfeestje bij goed weer. Er zijn veel speeltoestellen op een ruim opgezette grote locatie, voor zowel de kleinere als de wat grotere kinderen. Supertoffe glijbanen (aldus mijn zoon), een water- en zandspeelplek waar ze naar hartelust dammen kunnen maken en water kunnen pompen, een kabelbaan en nog veel meer. Verder is er op het terrein een minigolfbaan waar je tegen betaling gebruik van kunt maken en er zijn bootjes, motortjes en auto’s onder andere, deze kun je met muntjes bedienen. Naast de speeltuin zit een openluchtzwembad en een kinderboerderij. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk, bijvoorbeeld entree speelpark + 5 munten, entree speelpark + zwembad of er zijn diverse arrangementen op de kinderboerderij. Voor entreeprijzen van de speeltuin en mogelijkheden, kijk op www.recreatieoordbinnenmaas.nl

Speurtocht door de natuur bij De Eikenhof

Aan de rand van de wijk Dubbeldam ligt een prachtig mini-natuurgebied op priveterrein van Corrie en Freek: De Eikenhof. Iedere woensdagmiddag (in de lente en zomer, bij goed weer) is het een theetuin, maar je kunt er ook je kinderfeestje houden. En dat is ontzettend leuk, kan ik vertellen uit ervaring. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen wordt er een speurtocht uitgezet met vragen en opdrachten, er zijn pannenkoeken, er is drinken, een ijsje en er wordt afgesloten met een heus kampvuurtje met marshmallows. Freek bakt de pannenkoeken en Corrie verzorgt het kinderfeestje en dat doet ze echt zo leuk! Behalve de speurtocht werd er op ons feestje ook pijl en boog gemaakt, gevist naar salamanders, eieren geraapt in het kippenhok en leerden de kinderen vanalles over bijen, de moestuin en nog veel meer. Mijn zoon Finn zei na afloop dat hij het volgende jaar dit weer wil doen. Dat zegt genoeg, lijkt me.

Bak je eigen pizza

Supercool, bij Italiaans restaurant Strada del Vino kun je je eigen pizza leren bakken! Ik heb al van meerdere mensen gehoord dat dit een heel leuk kinderfeestje is. In 2 uur leren kinderen hoe ze een pizza kunnen maken, ze mogen ‘m uiteraard zelf beleggen met verse ingredientenn en uiteindelijk delen, opeten of mee naar huis nemen. Het kinderfeestje is altijd van 14.30 uur tot 16.30 uur, kost 9,50 Euro inclusief pizza uiteraard. Voor meer informatie over de inhoud van het feestje kun je contact opnemen met het restaurant.

Speeltuinen in Dordrecht

Eigenlijk hebben kinderen niet zo veel entertainment nodig en is een kinderfeestje in een speeltuin voor iedereen het allerleukst. De kinderen vermaken zich in een speeltuin altijd opperbest en voor ons ouders is dit natuurlijk ook ideaal. In Dordrecht heb je twee leuke speeltuinen in de openlucht waar je een kinderfeestje kunt houden. Die speeltuinen zijn net wat groter en leuker dan die op de hoek van de straat, zeg maar. Kijk voor meer informatie op de site van Speeltuin Oosterkwartier of die van Speeltuin Stadspolders, dat ook een poedelbadje heeft.

Ravotten op Tiengemeten

Tiengemeten ligt op ongeveer een uurtje rijden van Dordrecht, maar ik wil het toch opnemen in dit lijstje omdat het me werkelijk fantastisch lijkt. Je kunt kiezen uit zes verschillende kinderfeestjes onder leiding van een boswachter, de thema’s variëren van ‘De happy hooglander’ tot ‘de boswachter bootcamp’ en aan te raden is om een droge set kleding mee te nemen. Je kinderen komen niet schoon thuis namelijk. Love it. Vanaf 6 jaar en tussen 1 april en 1 november (m.u.v. augustus).

Klimbos Biesbosch Dordrecht

Vanaf 6 jaar (en je moet minimaal 1,20 meter zijn) kun je je feestje ook vieren in het Klimbos in Dordrecht. Een stoer en actief kinderfeestje: klimmen in de bomen van de Biesbosch. Na uitgebreide instructie mag je zelf maar liefst 3 uur lang klimmen. Kinderen klimmen op de lage route en zijn altijd gezekerd dus veiligheid gegarandeerd. Het feestje is inclusief limonade, klimdiploma en een cadeautje voor de jarige.

Survivalfeestje

Gymforce One is een supertoffe en uitdagende outdoor survivalbaan. Alleen voor volwassenen, dacht ik. Maar vanaf 7 jaar kun je daar ook je survivalfeestje houden, dat is cool! Onder leiding van eigenaar Jimmy krijgen de kinderen een uitdagend kinderfeestje op een echte survivalbaan en leren ze hun krachten slim en samen te gebruiken. Er zijn twee arrangementen te boeken, met of zonder eten, beide opties zijn voor 1,5 uur.

Olala Chocola

Zelf iets knutselen/maken van chocola (en stiekem tussendoor snoepen) kan tijdens een kinderfeestje bij chocoladewinkel Olala Chocola. Anderhalf uur lang leren kinderen vanalles over chocola, maken ze hun eigen chocoladekunstwerk en mogen ze dit uiteraard mee naar huis nemen. Een kinderfeestje bij Olala Chocola in Dordrecht is te boeken op woensdag, vrijdag of zaterdag voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.