6 x Zoete hapjes voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! En pakjesavond is geen heerlijk avondje zonder zoete lekkernijen. Natuurlijk staan de pepernoten, kruidnootjes en snoepjes op tafel, maar nog leuker is het om ook wat andere zoetigheden te serveren. Deze zes zoete hapjes voor...

5 tips voor kinderkleding voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen. De kinderen zijn waarschijnlijk echt...

Zo organiseer je een magische pakjesavond

Het is weer bijna zo ver, pakjesavond. De goedheiligman is samen met zijn pieten in november weer in ons land gekomen. Dit is de tijd waar elk kind naar uit kijkt. Een avond vol gezelligheid en natuurlijk cadeautjes. Daar maken we natuurlijk graag een leuke en...

8 x Sinterklaas surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een Sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

Sinterklaas lekkernijen: Dit is het populairste Sint snoepgoed

Heerlijk avondje is gekomen.... Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin en de leukste surprises, maar ook voor heerlijke Sinterklaas lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snoepgoed en Sinterklaas...

Twee weken voor onze vakantie werd Feyre ziek. Wij waren ook wat snotterig, maar onze dochter had hoge koorts en kippenvel, wilde niet eten en was vooral heel erg benauwd. Ik maakte me zorgen omdat mijn kind ziek was en belde daarom de huisartsenpost. De zuster stelde heel veel vragen en na overleg met de arts werd ons verteld dat we naar het ziekenhuis moesten komen.

Binnen drie kwartier zaten we in een hele volle wachtkamer en vijf minuten later werden we vóór al die wachtenden naar binnen geroepen door een mannelijke arts. De arts stelde ons enkele vragen en onderzocht Feyre. Hij kwam tot de conclusie dat er niets aan de hand was. Ze had een virusje en moest uitzieken.

ziek-kind-Antibiotica

Ze had een virusje.

De volgende dag haalden we neusspray en hoestdrank en kreeg ze paracetamol, maar het werd niet beter. Feyre piepte bij haar ademhaling en haar borst trok helemaal in. Woensdagmorgen belde ik de huisarts. We mochten langskomen en onze huisarts herkende Feyre bijna niet, zei ze. Ook bleek dat er prut in haar longen zat en daarom kreeg ze antibiotica en een puf.

Rode vlekken op haar buik

Door de antibiotica knapte Feyre razendsnel op. In het weekend zijn we zelfs naar de kinderboerderij geweest en heeft ze heerlijk in het zand gespeeld en zelfs diertjes geaaid. En toen was zondagmiddag de koorts terug. 39,5 graad en nog maar één dosis antibiotica te gaan. Maandagmorgen nog steeds hoge koorts, dus weer naar de huisarts. Nog steeds prut in haar longen, dus de antibioticakuur werd met drie dagen verlengd.

Feyre knapte een beetje op in de loop van de dag, maar in de avond was het weer knudde. Dinsdag kreeg ze rode vlekken op haar buik en stuurde ik een foto naar de huisarts. De huisarts dacht aan warmte-uitslag. Aannemelijk, aangezien het 29 graden was buiten.

kind-ziek-Wet-van-Murphy.

Kind ziek, Wet van Murphy

Woensdag had ze nog steeds koorts en zat ze van onder tot boven onder de rode vlekken. Tot achter haar oren, in de haren, onder haar voeten. Ik werd er behoorlijk gefrustreerd van, dus belde maar opnieuw de huisarts. We mochten weer langskomen en toen we Feyre wilde neerleggen op het kussen, krijste ze het uit. De huisarts keek naar de vlekken en luisterde naar haar longen. Haar longen waren schoon, dus we moesten stoppen met de antibiotica, want die was de oorzaak van de rode vlekken.

Omdat Feyre zo hard moest huilen toen we haar neer wilde leggen, keek de huisarts voor de zekerheid in haar oren. En ja hoor, de wet van Murphy, ze had een oorontsteking. Drie dagen voor onze vakantie kreeg ze neusspray en Nurofen voorgeschreven.

Rust voor het arme lijfje.

Op vrijdag was ze zo goed opgeknapt dat ze naar oma ging en wij onze laatste werkdag, in een onverwachte sfeer van rust, konden afronden wat de laatste twee weken was blijven liggen. Het aanlopende weekend bleef het rustig en besloten we dat het zo goed ging dat we wilden stoppen met alle medicijnen in dat arme, klein lijfje.

kind-ziek- voor-onze-vakantie

Wat een opluchting!

Feyre had geen koorts meer, was niet meer benauwd. De vlekken waren weg en we mochten haar weer gewoon neerleggen. Waar ze tijdens de oorpijn op haar knieën sliep, sliep ze nu weer als normaal op haar rug of op haar zij. Wat een rust, wat een opluchting en wat een goed begin van de vakantie.