We begrijpen dat niet iedereen een liefhebbende, zorgzame vader heeft. Er zijn kinderen die zich loskoppelen van hun ouder(s) omdat ze het tegenovergestelde zijn van waar we het in dit artikel over hebben. Maar voor iedereen die zijn vader waardeert, volgen hieronder enkele redenen waarom vaders geweldig zijn en je hem altijd in je leven nodig hebt.

1. Vaders zijn handig

Hij is de persoon waar je naartoe gaat als je fietsband moet worden gerepareerd of als je douchekop is afgebroken. Een vader heeft zijn eigen gereedschapstas en kan bijna alles repareren wat stukgaat of breekt!

2. Vaders zijn ruimdenkend

Een vader begrijpt dat de wereld blijft veranderen, net als de mensen. Hij probeert de jaren 70 niet in ere te houden, maar in plaats daarvan past hij zich aan bij de nieuwe manier van leven en staat hij zijn kinderen toe om zichzelf te zijn in hun generatie zoals met gebruik van sociale media, computer, enz.

3. Vaders hebben gevoel voor humor

Vaders zijn meestal degenen die de grappen maken en altijd glimlachen. Je weet wanneer je vader zich vermaakt tijdens een etentje, want je kunt zijn hartelijke lach horen vanuit de keuken! Vaders hebben vaak een groot gevoel voor humor en nemen niet altijd alles in het leven serieus.

4. Vaders geloven in hun kinderen

Heeft je vader zichzelf ooit geïnvesteerd in iets dat je wilde doen? Heeft hij je ooit verteld dat hij vertrouwen heeft in je vermogen om een bepaald doel te bereiken? Dit is gewoon een duidelijk teken dat je vader gelooft in waar je voor staat en wat je wilt bereiken in het leven. Hij gelooft in jou.

5. Je vader is één van je beste vrienden

Hij is een van de eerste mensen die op de hoogte is van iets nieuws in je leven en je praat regelmatig met hem. Je kunt met hem praten over wat je ook bezighoudt en hij deelt altijd zijn eigen verhalen en vaderlijke wijsheid met je.

6. Vaders behandelen hun vrouw als een koningin

Een vader respecteert en waardeert de moeder van zijn kinderen. Je weet zelfs hoe ware liefde er uitziet omdat je vader het elke dag aan je moeder toont. Hij doet zijn uiterste best om haar te plezieren en hij behandelt haar altijd met tederheid en zorgzaamheid.

7. Een vader bezit discipline

Vaders houden van hun kinderen, maar ze laten ze niet wegkomen met moord in de eerste graad. Hij gebruikt harde liefde via de kracht van zijn woorden en daden om zijn punt te bewijzen, maar hij zal nooit proberen je innerlijk of uiterlijk te beschadigen om je een lesje te leren.

8. Een vader accepteert je fouten

Als je iets ergs hebt gedaan, verwacht je dat je vader je op je donder heeft. Vaders verbazen je met het feit dat ze vaak niks zeggen of doen. In plaats daarvan voelen ze sympathie voor je positie en accepteren ze omstandigheden van de situatie.

9. Een vader is betrouwbaar

Hij is een van de weinige mensen op wie je altijd kunt rekenen. Wat het probleem ook is, je vader steunt jou door dik en dun.

10. Vaders besteden quality time met hun kinderen

Als je vader altijd aanwezig is tijdens je sportwedstrijden en je ondersteunt of je hebt hulp nodig bij je huiswerk en hij maakt altijd de tijd om je te helpen, elke avond indien nodig, dan heb je een fantastische vader.

11. Vaders zijn rolmodellen

Hij heeft een geweldig karakter. Hij vertelt je niet alleen hoe je je leven moet leiden, hij laat het je zien. Hij is aardig voor je moeder, geduldig met jou, werkt hard om zijn gezin te onderhouden… Hij presenteert zichzelf te allen tijde op de juiste manier en doet nooit dingen die hij niet zou willen dat je doet. Hij leeft volgens de waarden die zijn kinderen graag zelf willen belichamen.

12. Vaders hebben een onzelfzuchtige geest

Hij doet altijd dingen in het beste belang en de behoeften van zijn echtgenote en kinderen. Als je vader altijd aan anderen geeft, is dit gewoon een duidelijk teken dat hij een onzelfzuchtig persoon is. Vaders hebben gewoon de neiging om de belangen van degenen die dicht bij hen staan __boven hun eigen belangen te stellen.

13. Vaders geven het beste advies

Als je een probleem hebt, kun je naar je vader gaan voor zijn advies. Hij neemt de tijd om naar je problemen te luisteren. Bovendien luistert hij met open oren en een open hart. Vervolgens bedenkt hij samen met jou een mogelijke oplossing voor je probleem.

14. Vaders zijn geliefd bij iedereen

Iedereen wil dat je vader die speciale gelegenheid bijwoont en als hij er nog niet is, vragen ze zich altijd af waar hij zou kunnen zijn. Zelfs je vrienden vinden het niet erg om je vader te laten rondhangen wanneer jullie een spel spelen! Hij is gewoon een prettig persoon om mee te babbelen en plezier mee te maken.

15. Vaders beschermen hun gezin

Je vader is de man des huizes. Hij werkt om ervoor te zorgen dat zijn gezin alle levensbehoeften heeft. Hij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zijn gezin comfortabel leeft. Dit betekent soms dat hij misschien twee banen heeft om alle rekeningen te betalen, maar hij doet het omdat hij jou het beste wil geven.

16. Je kunt je geen leven zonder je vader voorstellen

Je vader is zo'n sterke en invloedrijke kracht in je leven waardoor je je geen leven zonder hem kunt voorstellen of misschien zelfs geen idee hebt hoe je zonder hem zou zijn geworden wie je vandaag bent. Om die reden: vertel je vader vandaag nog hoe geweldig hij is en hoe erg je hem waardeert in je leven!