Een bakfiets is tegenwoordig heel hip. Niet alleen ziet het er leuk uit, maar het is bovendien ook nog eens erg praktisch. Bij dezen 4 redenen waarom je echt een bakfiets moet kopen.

1. Gemakkelijk vervoersmiddel door de stad

De beruchte bakfiets is vooral ideaal voor mensen die in een drukke stad wonen. Wanneer jij tegenwoordig in Nederland in een drukke stad woont, dan weet je ongetwijfeld wel hoe het er daar aan toe gaat. Een extreme drukte waar je u tegen zegt. Het is bijna niet te doen om met een auto door een grote stad te rijden. En toch wil jij met je kinderen natuurlijk naar verschillende plekken. Je moet bijvoorbeeld boodschappen doen of even iets kopen bij de drogisterij. Maar hoe doe je dat zonder auto? Met een fiets kun je over het algemeen maar één iemand vervoeren. Anders wordt het gevaarlijk. Maar als je meerdere kinderen hebt wordt dat al een groot probleem. Gelukkig hebben we dan de bakfiets. De bakfiets is daarvoor ideaal. Je kunt dan al je kinderen vervoeren en ook nog eens vaart maken. Op die manier scheur je zeer makkelijk door de stad heen. Voor je kinderen is dat natuurlijk ook hartstikke leuk. Die kunnen samen voor in de bak zitten en genieten van het mooie uitzicht. Het is bovendien ook nog een veiliger vervoermiddel. Wanneer jij je kind op de fiets achterop neemt, is er namelijk altijd de kans dat je gaat vallen met je kind. Dat wil je natuurlijk niet. Met een bakfiets fiets jij door alle smalle weggetjes heen, zodat je snel op de plek van bestemming bent. Geen auto meer nodig, dus ook nog eens goed voor het milieu.

2. Je kunt er leuke fietstochtjes mee maken

Niet alleen omwille van de praktische redenen is het leuk om een bakfiets te hebben. Je kunt er bovendien ook hele leuke fietstochtjes mee maken. Het is daarom ideaal voor families met kleine kinderen die zelf nog niet kunnen fietsen. Je wilt je jongste kinderen natuurlijk ook van de natuur laten genieten. Met een bakfiets bestaat die mogelijkheid er. Profiteer van de prachtige natuur en geniet van de prachtige bossen. Je kunt de bakfiets bijvoorbeeld meenemen op vakantie. Even de drukte van de stad ontvluchten en een weekendje op de camping staan. Met een bakfiets kun je dan met zijn allen de omgeving verkennen. Geniet van de prachtige bossen. De mooie natuur. Je kunt vanuit de bakfiets samen naar mooie dieren kijken. Alles is mogelijk. Met een bakfiets kun je bovendien ook heel relaxt fietsen. Dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk.

3. Je valt goed op

Het voordeel van een bakfiets is dat je goed opvalt. Dit zorgt ervoor dat een bakfiets minder gevaarlijk is in het verkeer. Tegenwoordig leven we in een tijd waar drukte meer een regel dan een uitzondering is. Daardoor wordt het verkeer ook steeds gevaarlijker. Heel veel mensen hebben tegenwoordig een auto en veel mensen hebben zelfs een tweede auto. Daardoor kan het verkeer erg gevaarlijk zijn. Maar met een bakfiets val je gelukkig op. Een bakfiets is namelijk zeer groot en een automobilist ziet een bakfiets niet snel over het hoofd. Daardoor is de kans kleiner dat je een ongeluk krijgt met een bakfiets. En ongelukken wil je natuurlijk voorkomen.

4. Milieuvriendelijk

Tegenwoordig hebben heel veel gezinnen twee auto's. Niet alleen is dat erg duur, want de maandelijkse kosten van een auto zijn niet mis. Bovendien moet je dan ook nog benzine betalen en belast je het milieu ermee. En zoals je ongetwijfeld wel weet leven we tegenwoordig in moeilijke tijden, waarbij klimaatverandering aan de orde van de dag is. Met een bakfiets kun je een tweede auto vervangen. Een tweede auto wordt toch enkel vaak voor nood gebruikt en met een bakfiets kun je in principe overal heen met je kinderen. Boodschappen doen, even naar de winkel. Alles is mogelijk met een bakfiets. Je betaalt dan ook nog eens geen parkeerkosten. En zeker in grote steden worden de kosten voor parkeren steeds duurder. Dit komt omdat het aantal auto's de spuigaten uitloopt. Het is bijna niet meer te houden. De bakfiets is dus praktisch en je draagt ook nog eens bij aan een beter klimaat.