Wanneer je in verwachting bent, is het inrichten van de babykamer absoluut één van de allerleukste klusjes. Op Pinterest en Instagram kun je je lekker laten inspireren door alle prachtige kamertjes of neem een kijkje in de woonbladen. Naast de looks van de babykamer, is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat je babykamer praktisch en veilig is. Lees verder en kom erachter welke musthaves nodig zijn in de babykamer.

1: Wieg of ledikantje

Dat er een wiegje of ledikantje in de babykamer moet komen, spreekt voor zich. Denk goed na over de plek waar de wieg of het ledikantje komt te staan. Je baby zal er veel tijd in doorbrengen, vandaar dat het wel veilig moet zijn! Zet de wieg of het ledikant liever niet in de buurt van een raam, aangezien het daar tocht. Naast de verwarming is ook geen ideale plek, aangezien het dan weer te warm kan worden.

2: De commode

Een commode is zeker een musthave, omdat je baby’tje hier natuurlijk verschoond moet worden. Schaf een commode aan met handige lades, zodat je er veel in kunt opbergen. Wanneer je jouw kleintje aan het verschonen bent, is het wel zo handig dat je luiers, doekjes, rompertjes en kleertjes bij de hand hebt. Hydrofiele doeken, een thermometer, babyzalf, speentjes en een prullenbak zijn ook stuk voor stuk slim om aan te schaffen.

veneta-aankleding-babaykamer

3: De kledingkast

Plaats de kledingkast naast de commode, zodat je er gemakkelijk bij kunt. Je kunt er ook voor kiezen om een grotere commode aan te schaffen waar je meteen alle kleertjes en dergelijke in kwijt kunt. Een kledingkast is dus geen must. Dit hangt een beetje af van de hoeveelheid ruimte die je al beschikbaar hebt in de commode.

4: Een stoel

In een perfecte indeling van de babykamer mag ook een lekkere stoel niet ontbreken. Die is handig voor het voeden en in slaap wiegen van je baby. Zorg dat hij lekker zit en een paar goeie leuningen heeft waarop je je arm kunt laten rusten. Zet de stoel in de buurt van het bedje, zodat je niet de halve kamer door moet met een kindje dat al bijna in dromenland is. Ook is de stoel handig als je baby wat ouder wordt. Hier kun je een boekje lezen voor het slapengaan.

5: Tijdloze inrichting

Kies voor tijdloze items wanneer je de babykamer gaat inrichten. Dan kun je er zo lang mogelijk van genieten! Neutrale kleuren en accessoires zijn ideaal. Let bij het kopen van de kindergordijnen op hoe tijdloos deze zjin. Is de kinderkamer op zolder? Kies dan voor een rolgordijn dakraam in een leuk kleurtje of printje. Zorg er in ieder geval voor dat het rolgordijn verduisterend is!