Het leven van een moeder is superleuk, maar het kan soms best stressvol zijn. Constant in de weer met je kleine, het huishouden, werk, sociaal leven, helpen op school en ook nog tijd en energie vinden om 'leuke dingen' te doen met je partner… Neem je af en toe ook even tijd voor jezelf? Zo doe je dat!

1. Kies het juiste moment

Je kinderen naar school gebracht, de benedenverdieping gestofzuigd? Of kom je uit je werk en denk je: gauw nog even een was doen voor ik de kinderen van de opvang moet oppikken? Nope! Tijd om te relaxen. Kies een vast moment op de dag om even kwartiertje of een half uur helemaal niets te doen. Zorg ervoor dat je dan niet niet gestoord kan worden. Een vasthalf uurtje per dag even helemaal niets doen en lekker je hoofd leeg maken, zorgt ervoor dat je de rest van de dag er met volle energie tegenaan kunt.

2. Juiste setting

Zet een kopje thee, luister naar jouw favoriete rustgevende muziek en doe heerlijk je benen omhoog. Een juiste setting draagt bij aan een extra rustgevend gevoel. Heel belangrijk: niet vergeten je houten jaloezieen, gewone jaloezieen, vitrage of shutter te sluiten. Je wilt natuurlijk optimaal genieten van je rust.

3. Comfort

Niets fijner dan jezelf onderdompelen met een overdosis zachte kussens en plaids. Ga eens naar een woonboulevard, of shop lekker online vanaf de bank en verwen jezelf met de nodige hoeveelheid comfort. Een comfortabele bank of ligstoel verdien jij als drukke moeder.

4. Voldoende slaap

Om energiek aan een dag te beginnen is voldoende nachtrust essentieel. Vermoeid de dag starten is verschrikkelijk en niet gemoedelijk voor je prestaties. En genoeg slaap krijgen is nogal een uitdaging met kleine kinderen. Toch is het belangrijk om een vast slaapritme aan te houden, dat ervoor zorgt dat jij volledig uitgerust kunt knallen de volgende dag. Ga op tijd naar bed en pak zoveel slaap als je kunt krijgen.

5. Wellness

Eens in de zoveel tijd met je vriendin naar de wellness, heerlijk. Plan ruim vooruit zodat je jouw wellnessdag vrijhoudt. Laat je even heerlijk verwennen tijdens je periodieke rustmomentje en boek meteen een massage. Het is wetenschappelijk bewezen dat regelmatig een (sport)massage kan bijdragen aan zowel mentale (concentratie, geheugen) als fysieke prestaties (sport).

Even helemaal tot rust komen is essentieel om jouw moedertaken uitstekend uit te voeren!

Dit artikel bevat gesponsorde links.