2019 is omgevlogen! Het nieuwe jaar staat alweer bijna voor de deur en het is tijd voor de feestdagen. Geniet zorgeloos van deze feestelijke periode door jouw zaken op orde te hebben. Wil jij het volgende jaar goed starten? Bekijk dan of jij de volgende vijf zaken al hebt geregeld. Zo kun je met een vertrouwd gevoel het 2020 ingaan!

Zorgverzekering aanpassen

Het kan je iedere maand zo een aantal tientjes schelen door zorgverzekeringen aan het einde van het jaar te vergelijken. Welke verzekering is het voordeligst en welke biedt de beste dekking. Wanneer je zwanger bent, moet je het een en ander regelen zodat je goed verzekerd deze bijzondere tijd in kunt gaan. Verwacht je volgend jaar hogere ziektekosten voor jouw gezin? Zorg dan dat je aan het einde van het jaar de juiste zorgverzekering kiest. Je kunt vrijblijvend informatie aanvragen bij verzekeraars, of gebruik maken van online tools voor het vergelijken van zorgverzekeraars.

Vergeet ook niet een goede tandartsverzekering af te sluiten. Met jonge kinderen in huis kunnen de kosten hoog oplopen voor de tandarts.

Toeslagen aanvragen of wijzigen

Hebben er financiële veranderingen plaatsgevonden in het afgelopen jaar? Dan is het slim om de zaken nog eens door te nemen aan het einde van het jaar. Heb jij recht op toeslagen? Bijvoorbeeld voor de opvang van jouw kinderen? Of ben je juist meer gaan verdienen en heb je geen recht meer op toeslagen? Zorg dan dat je op tijd afmeldt voor het ontvangen van toeslagen. Dit kan je onnodige boetes en betalingen gaan schelen volgend jaar.

Aanmelden bij opvang of school

Je moet er als ouder al op tijd bij zijn om jouw kind aan te melden voor school of opvang. Wil je volgend jaar meer gaan werken en dus meer opvang voor jouw kinderen? Ga hier dan al tijdig naar op zoek. Je kunt nu al jouw peuter aanmelden voor school na de zomervakantie van 2020. Om zeker te zijn van een plekje bij de opvang, meld je jouw kind zo vroeg mogelijk aan.

Vakantie 2020

Je kunt soms extra plezier beleven van een vakantie, wanneer je minder last hebt van vakantiestress. Door vroeg te boeken, vermijd je druk op het laatste moment. Boek nu alvast jouw vakantie voor de zomer van 2020 en geniet het volgende jaar van niets anders dan vakantiepret. Je hoeft niet meer te stressen voor het vinden van een vakantie en kunt maanden toeleven naar het avontuur. Je geniet ook van enorme vroegboek korting als je nu al een vakantie voor de zomer van 2020 boekt.

Schoolvakanties en opvang

Heb jij de opvang voor in de schoolvakanties van 2020 al geregeld? Het is verstandig om dit nu al te doen. Je kunt bijvoorbeeld nu al aantal dagen vrij vragen op jouw werk om samen vakantie te kunnen houden, maar wees ook op tijd bij het vinden van opvang. De kinderopvang is namelijk snel vol op deze hoogtijddagen.

Is jouw goede voornemen voor 2020 om gestructureerd te leven en meer orde en overzicht te hebben? Je hoeft niet te wachten tot het nieuwe jaar. Zorg dat je dit jaar goed afsluit en met frisse moed het nieuwe jaar in kunt gaan. Heb jij de vijf bovenstaande zaken al geregeld voor 2020?