Moeder worden is één van de leukste dingen ter wereld. Natuurlijk gaat er veel veranderen als je moeder gaat worden. Je hele leven ligt dan op de kop en zal nooit meer hetzelfde zijn. Alle focus zal gericht zijn op je kind en van weinig vrije tijd zal er ook sprake zijn. Maar daar krijg je heel veel voor terug. Het maakt bovendien ook nog verschil of je als moeder een meisje of je een jongen krijgt. Dit zijn namelijk totaal verschillende werelden. Ze hebben beiden natuurlijk iets bijzonders, maar in dit artikel wordt gericht op het krijgen van een meisje. Wat kun je zoal verwachten? Hierbij 6 dingen die je later meemaakt als je een meisjesmoeder bent

1. Creatieve bezigheden

Zoals bekend zijn meisjes over het algemeen een stuk creatiever dan jongens. Je kunt er dan ook op rekenen dat meisjes veel willen knutselen en dergelijke. Zeker op de jongere leeftijd. Dus maak je gereed voor veel tekenpapieren. Kleuren zullen ze leuk vinden, maar ook plakken en dergelijke. Zorg dus dat je als moeder al die spullen gereed hebt. Het is ook aan te moedigen als je dochter dergelijke dingen wilt ondernemen. Dit is namelijk goed voor de motoriek en stimuleert bovendien ook nog eens de creativiteit. Je kunt natuurlijk ook zelf meespelen. Het voordeel van kinderen is het feit dat je dan de mogelijkheid hebt om jezelf ook weer even kind te voelen. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Niemand zal je er om veroordelen.

2. Poppen

Spaar maar alvast geld voor poppen voor de verjaardagen van je dochter. Met poppen spelen is echt typisch iets voor meisjes. Daarom is het belangrijk om er zoveel mogelijk voor je dochter aan te schaffen. Hoe meer verschillende poppen zij heeft, hoe beter dit is. Het voordeel van poppen is namelijk dat het de fantasie opwekt. Het hebben van fantasie is heel belangrijk, zeker voor kinderen op jonge leeftijd. Dit is namelijk goed voor de ontwikkeling en om die reden is het dus aan te raden om verschillende soorten poppen voor je kind te kopen.

3. Veel geklets

Maak je klaar voor veel geklets. Zodra meisjes kunnen praten, dan zal dat ook losgaan. Meisjes praten over het algemeen meer dan jongens. Ze zijn namelijk een stuk losser en dat komt dan ook duidelijk naar voren in het gedrag. Je zult als moeder dus ook veel moeten praten. Dus wen maar alvast aan lange gesprekken over van alles en nog wat! Is natuurlijk hartstikke leuk, maar aan het begin is het even wennen. Maar dat wennen zal wel snel gaan. Jullie kunnen dan samen veel leuke dingen bespreken. En hoe ouder je dochter wordt, hoe meer er te bespreken valt.

4. Gemeenschappelijke interesses

Een ander voordeel van een meisjesmoeder zijn is dat je gemeenschappelijke interesses met je dochter kan delen. Vrouwen hebben namelijk doorgaans dezelfde interesses en dat begint al op jonge leeftijd. Je kunt dus, zeker naarmate je dochter ouder wordt, veel met haar delen. Dat is natuurlijk een positief voordeel te noemen, want dit zorgt ervoor dat jullie snel een goede band met elkaar kunnen creëren. Een aantal gemeenschappelijke interesses waar je aan kunt denken is bijvoorbeeld nagellak. Met je dochter kun je dan leuke activiteiten ondernemen. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Kunstzinnige nagels zijn altijd leuk. Maar naast nagels is er natuurlijk ook make-up waar je aan kan denken. Al op jonge leeftijd hebben vrouwen interesse in make-up.

5. Tekenfilms

Als je een dochter hebt, is de kans groot dat ze van tekenfilms gaat houden. Elk kind vindt tekenfilms leuk, maar dochters houden vaak wel van een ander soort tekenfilms dan jongens. Bij jongens moeten het vaak stoere tekenfilms zijn met veel gevechten erin en dergelijke. Dit terwijl het bij vrouwen vaak zo is dat ze van meer emotionele tekenfilms houden. Dit is natuurlijk een voordeel, want jij als moeder houdt ongetwijfeld ook van emotionele tekenfilms. Zo kunnen jullie een goede band met elkaar creëren op dat vlak.

6. Andere sporten

Dochters gaan doorgaans op andere sporten dan zonen. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, maar over het algemeen wel. Dochters gaan bijvoorbeeld eerder op hockey in plaats van voetbal. Ook is een sport als gymnastiek of paardrijden een stuk populairder bij dochters. Wanneer je een dochter krijgt moet je daar dus rekening mee houden. Dat ze hoogstwaarschijnlijk van hele andere sporten houdt dan dat jongens doen. Dat is natuurlijk niet erg, het zorgt alleen maar voor diversiteit.