De leukste musea voor kinderen

Een dagje naar een pretpark of dierentuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms zou je ook wel eens willen dat je kind iets leert van het uitje. Een ideale oplossing daarvoor is om je kids mee te nemen naar een museum, maar bij het horen van het woord museum is de...

Stoomboot van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas is weer in het land en dat is te merken. De Sinterklaas aftelkalender hangt aan de muur, er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en ook de tijd van knutselen en het maken van mooie surprises is weer aangebroken. Wil je zelf een stoomboot van...

Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...

8 x surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

Cadeautip: een eigen donutwinkel van LEGO voor de kids

Waarschijnlijk zijn jouw kinderen er ook gek op: donuts. Vooral voor de gedecoreerde (en mierzoete) variant met leuke figuurtjes en kleurtjes zijn ze waarschijnlijk snel te paaien. Hoe leuk is het dan om een eigen donutwinkel van LEGO Friends te hebben? Met deze...

Nooit had je geweten dat het leven met kinderen zo anders zou zijn. Waar je eerst wat meer actie in je leven zou willen, zou je nu wel eens wat meer rust wensen.

1. Je goede nachtrust is voorbij

Bij heel veel geluk kun je na een aantal maanden weer doorslapen, maar bij pech duurt het een aantal jaar. Daar gaan al je plannen voor overdag. Binnen een korte tijd ben je al weer uitgeput. Het enige tijdstip waarop je je slaap in kunt halen, is overdag, wanneer je kind nog slaapt.

2. Je bent nooit meer alleen

Thuis heerlijk op de bank een boek lezen? Vergeet het maar! Lekker in je eentje boodschappen doen? Je kunt je kind ook niet alleen thuis laten. Je juicht wanneer je kind heerlijk een middagje doorslaapt, zodat jij rustig een tijdje kunt hobbyen.

3. Rustig een gesprek voeren

Even met een andere volwassene praten zit er bijna niet meer bij. Even dan. Wanneer je net in een gesprek bent, hangt je kind weer in een boom, is gestruikeld over een steen of wil ook iets heel belangrijks vertellen. Wat dat betreft is WhatsApp een goede uitkomst. Als je kind het je toestaat.

4. Shoppen voor jezelf

Je koopt tientallen leuke kleren voor je kinderen, maar kleren voor jezelf? Sinds je kinderen hebt ben je wel drukker met andere dingen dan met kleding. Bovendien wordt je kleding zo weer vies door het gesmeer van je kind. Gelukkig kun je nu ook online kleding bestellen, zodat je niet winkels in hoeft om kleding te gaan passen. Dat staat je kind je écht niet toe.

5. Je schaamt je steeds minder

Het begint al in de babytijd met borstvoeding. Je schaamt je steeds minder voor het laten zien van je borst, ook al zou je dat vroeger nooit in je hoofd hebben gehaald. Als je kind ouder wordt, sleep je het krijsend door de supermarkt. Wanneer je kind vragen gaat stellen die een volwassene niet eens in zijn hoofd zou halen, kun je de eerste keer wel door de grond zakken. 'Mama, waarom is die meneer zo dik?' Wanneer het vaker gebeurt, wordt je schaamte steeds minder.

6. Het stilte moment

Het moment waarop je even niets hoort, weet je meteen dat er iets mis is. Je kind hangt in de gordijnen, spuit de ketchupfles leeg of scheurt je boek in stukken. Op deze momenten zou je wensen dat je overal camera's in huis had hangen.

7. Iedereen bemoeit zich er mee

Je moeder vindt dat je strenger moet zijn voor je kinderen, je vriendin zegt dat je kinderen wel iets later naar bed mogen. De buurvrouw zegt dat je kinderen te verlegen zijn en dat je ze naar een cursus moet sturen. Iedereen heeft wel iets te zeggen over hoe jij je opvoeding moet invullen. Zucht. Probeer je je er niet al te veel van aan te trekken. Het belangrijkste in een opvoeding is liefde voor je kinderen.