Ben je op zoek naar een leuk uitje met de kinderen? Een dagje in een attractiepark is altijd een goed idee! Er zijn veel attractieparken te vinden in Nederland en België, waardoor het soms moeilijk kiezen is. Wat zijn de leukste attractieparken om met kinderen te doen?

1) Efteling

Efteling is met stip het leukste attractiepark om met kinderen (en volwassenen) te bezoeken. Je vindt er voor elke leeftijd wel een geschikte attractie. Het Sprookjesbos is geschikt voor zowel jong als oud. Iedereen (her)ontdekt er de bekende sprookjes en ieders fantasie wordt er geprikkeld. Al je zintuigen worden geprikkeld en iedereen ontdekt wel een ander detail.

Het Land van Laaf is de wereld van het Volk van Laaf waar je op ontdekkingstocht kan gaan in hun huisjes. De allerkleinsten vermaken zich prima in Carnaval Festival, waar je een reis maakt in een gondel door een wereld vol vrolijke kleuren. Attracties als Symbolica en de Droomvlucht nemen je mee door een fantasiewereld vol elven en door de geheime gangen van een kasteel. De Pagode brengt je tot op een hoogte van 45 meter en geeft je een adembenemend uitzicht op het gehele park. Daarnaast vind je in de Efteling meerdere speeltuinen waar kinderen van alle leeftijden zich kunnen uitleven.

Maar ook als je kinderen al wat ouder zijn, is de Efteling een fantastisch attractiepark. Achtbanen als de Vogelrok, Joris en de Draak en Baron 1898 zullen de grootste waaghalzen bekoren. Als het iets minder wild mag, kies je voor wildwaterbaan Piraña of de draaiende stoompotjes Monsieur Cannibale.

Ook tijdens de winter is de Efteling absoluut een bezoekje waard. Het hele park wordt in winterse sferen ondergedompeld en er wordt een schaatsbaan geïnstalleerd. Sommige attracties zijn in die periode niet geopend maar dat kan de pret niet drukken.

2) Plopsaland De Panne

Als je kind fan is van de figuren van Studio 100 dan is Plopsaland De Panne natuurlijk dé place to be. Het hele attractiepark aan de Belgische kust is opgebouwd rond figuren als Maya de bij, Bumba, Piet Piraat, Wickey de viking en vele andere Studio 100-persoonlijkheden.

In Mayaland leven de kinderen zich uit in de binnenspeeltuin met klimtoestellen, een ballenbad en een vliegende attractie. Hier is er voor alle leeftijden wel iets te beleven. Op Bumba's speelplein vind je allerlei kermisattracties waar er voor ieder wat wils te vinden is.

De oudere kinderen kunnen de gevaarlijke golven met Wickey de viking bevaren of de Mega Mindy Jetski proberen te bedwingen. En uiteraard kunnen de traditionele boomstammetjes niet ontbreken.

Eten doe je natuurlijk in ware Studio 100-stijl, in de grill van Piet Piraat of het hamburgerrestaurant van Plop.

3) Attractie- en vakantiepark Slagharen

Tussen Hardenberg en Ommen ligt attractie- en vakantiepark Slagharen, dat baadt in een westernsfeertje. Tot een aantal decennia geleden was het park vooral bekend door de pony's die bij de vakantiehuisjes op het terrein stonden. Ondertussen is het park uitgegroeid tot een echt attractiepark waar alle leeftijden zich kunnen vermaken.

De durvers worden aangetrokken door avontuurlijke attracties als Apollo, Free Fall, Gold Rush, Tomahawk en de Wild West Adventure. In 2019 werd er een spannend parcours met klimwanden, een unieke rollglider en een track met drie niveaus aangelegd voor de liefhebbers van klim- en klauterwerk.

Ook kleine kinderen vermaken zich prima in dit attractiepark. Met de kabelbaan kunnen ze boven de mainstreet rijden en in het reuzenrad krijg je een prachtig uitzicht over het hele park. Dagelijks passeert de Western Parade door mainstreet die je gegarandeerd in de betere cowboysferen brengt. Het waterpark Aqua Mexicana zorgt dan weer voor waterpret voor het hele gezin.