De knotwilgenroute

Statig staan ze daar, keurig in het gelid. Sommige hebben alweer een volle bos op hun kop, andere nog niet. Knotwilgen, daarover heb ik het. Onmiskenbaar mijn favoriete bomen. In het Nationaal Park ‘De Biesbosch’, zeer dicht bij mijn huis, stikt het ervan. De bomen...

De digitale wereld

Ik ben geboren in een analoge wereld. Kun je nagaan hoe oud ik ben. Mijn eerste kennismaking met de digitale wereld was de ‘Commodore 64’ die in de praktijk van mijn vader stond. Met name op mijn broer had dat ding een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij...

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In...

Kind ziek op vakantie: Wat kun je doen?

Zijn jullie lekker met het gezin aan het genieten van zon, zee en strand, wordt je kind ziek op vakantie. Wat moet je doen en wie kun je bellen voor hulp? Wat te doen bij een zonnesteek of diarree? Handige tips om goed voorbereid op reis te gaan en wat je kunt doen...

Zwanger van ons derde kind

Toen ik weer zwanger wilde worden ben ik naar de gynaecoloog gegaan vanwege mijn eerdere bekkenproblemen. Ik was bang dat ik bij een eventuele volgende zwangerschap misschien niet meer zou kunnen lopen. Volgens de gynaecoloog was de kans hierop klein, maar het heeft...

Heerlijk al die woon magazines met de meest prachtige keuken inrichtingen. Bij het zien van al die leuke keukentrends, krijgen wij gelijk zin om thuis ook de boel op te knappen. Van kookeiland tot rechte keuken, op de foto’s zien ze er allemaal even mooi uit. Dat maakt koken een stuk leuker. Zelfs als je geen keukenprinses bent. Ben je van plan je keuken opnieuw in te richten? In dit artikel zetten we de leukste trends voor je op een rij.

Tijd voor een nieuwe keuken

Misschien heb jij wel net een hele leuke nieuwe woning gevonden, maar is de keuken minder mooi? Of woon je hartstikke leuk, maar is je keuken aan vernieuwing toe? Om inspiratie op te doen, kijken de meeste mensen eerst in woonbladen of online magazines. Zo krijg je vast een goed idee wat je aanspreekt en wat je juist niet wilt in je interieur. Heb je eenmaal alle wensen op een rij? Dan is het tijd de showroom binnen te stappen.

In de keukenspeciaalzaak, stelt de adviseur je meerdere vragen. Meet van tevoren de ruimte op en denk goed na over welke apparatuur je wilt. Denk ook na over de hoogte van bijvoorbeeld je werkblad. Kies je voor speciale merkapparatuur? Check dan eerst of de keukenleverancier deze wel verkoopt. Ga je goed voorbereid de speciaalzaak binnen? Dan loop je zeker met een goed ontwerp de deur uit.

Welke keukentrend past bij jou?

Of je meedoet aan een trend bepaal je helemaal zelf. Maar een keuken die aansluit bij de sfeer van je huis, zorgt wel voor een mooi geheel. Kijk hier of er een trend voor je bij zit:

Een robuuste en stoere keuken

Robuust en stoer. In een stoere keuken zie je beton gecombineerd met hout en koper. Denk aan een werkblad van beton, in combinatie met kranen en een wasbak van geborsteld koper. Houten frontjes maken het helemaal af. Heb je koperen pannen? Wanneer je deze ophangt aan een stang, heb je een mooie muurdecoratie.

De woonkeuken

Wanneer je kiest voor een woonkeuken, dan is de keuken vaak de centrale ontmoetingsplek in huis. Er wordt lekker en gezond eten gekookt, geborreld en genoten met het hele gezin. Een fijne plek voor allerlei dingen om te doen in je vrije tijd. Voor een woonkeuken heb je wel wat extra ruimte nodig. Je komt gezellig samen om het kookeiland en eet aan de keukentafel. De kleuren en stijl stem je af op de rest van je interieur.
woonkeuken-keukentrend

De slimme keuken

Futuristisch. Er zijn tegenwoordig allemaal apps te vinden waarmee jij je slimme keuken op afstand bedient. Zo staat je koffie al klaar wanneer je uit de douche komt en is de oven de croissantjes al aan het opwarmen. Jouw slimme koelkast houdt zelfs je producten langer vers. Dat is nog eens handig.

Een elegante zwarte keuken

Back to black. Zwarte keukens geven direct een elegante uitstraling aan je huis. Helemaal wanneer je haar inricht met gouden accessoires en zwarte keukenmachines. Een groot voordeel van zwart is dat je het gemakkelijk combineert. Zo betrek je de keuken snel bij de rest van je huis.
zwarte-keuken

Tijdloze keuken

Tijdloos marmer. Marmer doet het altijd goed. Het is tijdloos en oogt chic. De marmeren platen gebruik je als achterwand, tegen het spatten, of bijvoorbeeld als aanrechtblad. Marmer kun je goed combineren met eigentijdse zwarte materialen of juist met hout, voor een landelijke uitstraling.

Een duurzame keuken

Duurzaam. Bij de inrichting van een duurzame keuken, kies je voor energiezuinige apparatuur en duurzame materialen. Zo kook je niet op gas, maar elektrisch en gebruik je waterbesparende kranen. Ook wordt er gebruik gemaakt van bamboe of FSC gecertificeerd hout en gerecycled glas.

Je ziet, er is genoeg moois om uit te kiezen. Er zit vast iets moois voor je bij.