Trouwen is natuurlijk bijzonder, voor iedereen. En trouwen tijdens je zwangerschap is misschien nog wel extra bijzonder. Een groeiende buik maakt die dag nog net een tikkeltje specialer, en geeft de dag nog meer liefde. Je moet dan natuurlijk wel met een aantal zaken rekening houden. Met onderstaande tips wordt jouw trouwdag tijdens een zwangerschap onvergetelijk!

Trouwen als je zwanger bent

Trouwen tijdens je zwangerschap geeft dubbel feest. De liefde tussen jou en je partner staat natuurlijk sowieso centraal, maar met jullie kindje in je buik al helemaal. Sommige vrouwen zijn bang dat de baby in de buik de bruiloft enigszins belemmert, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Wel maakt dit de dag net even iets anders. Het is goed om hier met meerdere zaken rekening mee te houden, zodat het een onvergetelijke dag wordt!
trouwen tijdens je zwangerschap zwangere bruid bij witte boog

Zaken om rekening mee te houden

Op het moment dat je gaat trouwen wanneer je zwanger bent moet je met een aantal zaken rekening houden. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je de kwaaltjes die horen bij een zwangerschap zoveel mogelijk omzeilt, en jullie optimaal kunnen genieten. De belangrijkste punten hebben we hieronder op een rijtje gezet.

De trouwlocatie

De trouwlocatie is bij een zwangerschap nog net even wat belangrijker, om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Zorg dat je een plek hebt om je op te frissen, en ook om even tot rust te kunnen komen als dat nodig is. Het is ook slim om de ceremonie en het feest dicht op elkaar te plannen, zodat je niet te ver hoeft te reizen tussen die locaties.

Wil jij bijvoorbeeld trouwen in de omgeving van Zwolle, en wil je daarbij rekening houden met een zwangerschap? Dat kan! Kijk dan eens naar deze fantastische trouwlocaties in Zwolle.

Timing van de bruiloft

Het is slim om je bruiloft op een goed moment van de zwangerschap te plannen. Het tweede trimester is over het algemeen het beste moment, omdat je je dan vaak het beste voelt. Dit betekent dat trouwen tussen de derde en zevende maand het meest verstandig is.

trouwen tijdens je zwangerschap - bruid en bruidegom houden echofoto vast

Vraag wat hulp

Een zwangerschap is soms zwaar en vraagt veel energie. Een bruiloft regelen kost ook veel energie. Die twee dingen samen is soms wat te veel. Vraag daarom vooral hulp, bij zowel de voorbereidingen als op de dag zelf.

De trouwjurk

De trouwjurk is altijd iets om rekening mee te houden, maar tijdens een zwangerschap verandert je lichaam natuurlijk snel. Kies je jurk uit met dit in je achterhoofd. Let ook op de ring, want je vingers zijn vaak dikker door het vocht. Het zou zonde zijn als je de ring niet om je vinger krijgt.

Stress rondom je bruiloft

Een bruiloft plannen is vaak stressvol en dat is niet heel goed voor wanneer je zwanger bent. Het is daarom wellicht fijn om behalve hulp van vrienden en familie ook professionele hulp te vragen. Of spreek met je partner af wie wat doet. Plan het programma op de grote dag zelf niet al te vol. Houd rekening met wat je wel en niet kan, en wat je wel en niet wil. Iedereen zal begrip hebben voor een iets aangepaste bruiloft vanwege je zwangerschap.
trouwen tijdens je zwangerschap - bruidspaar feest aan tafel met gasten

Het eten en drinken

Eten en drinken is vaak ook een belangrijk onderdeel van een bruiloft. Wanneer je zwanger bent moet je op dit gebied natuurlijk wel met een aantal zaken rekening houden. Vermeldt daarom altijd dat je zwanger bent, zodat een cateraar hier rekening mee kan houden. Sla ook wat alcoholvrije champagne in, zodat je toch mee kunt proosten!