In de zomer kan een dagje buitenspelen al genoeg zijn voor een geslaagde dag in de vakantie of het weekend. Maar hoe houd je jouw kinderen entertaint in de winter, wanneer het eerder donker wordt en minder goed buitenspeelweer is? In dit artikel lees je 5 leuke ideeën voor dagjes uit in de winter. Ideaal voor de kerstvakantie of op druilerige winterdagen.

1. Naar het zwembad

Wat is er nu fijner dat wanneer het buiten hard regent en vies weer is, om dat de hele dag plezier te beleven in het zwembad. Een dagje zwemmen is een perfecte optie voor in de winter. Je kunt het gure weer achter je laten en genieten van een warm zwembad. Je kunt het lokale zwembad bezoeken, of juist naar een speciaal of groter zwembad gaan. Wat dacht je van een dag naar het zwembad van Duinrell of Center Parcs? Het is een perfecte optie voor in de winter.

2. De bioscoop

Voorkom gejengel en ruzie in huis en ga eropuit. Ga met z'n allen naar de bioscoop. Dit is een perfect uitje voor in de wintermaanden. Geniet van een warme bioscoopzaal en bekijk de nieuwste films op het grote scherm. Het popcorn kopen en snoep uitkiezen is al een avontuur op zichzelf. Je maakt een druilerige dag direct een stuk leuker met een spontaan bezoekje aan de bioscoop.

3. Een museum bezoeken

Kies voor een educatief dagje uit en bezoek een museum. Een museum bezoeken hoeft helemaal niet stoffig en saai te zijn. Er zijn genoeg interessante musea voor jonge kinderen met speciale tours. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam of het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het is een leerzaam, leuk en overdekt dagje uit in de winter.

4. Dagje naar opa en oma

Wonen opa en oma niet direct in de buurt? Dan kan een dagje uit naar opa en oma een welkome en leuke afwisseling zijn van donkere dagen in de kerstvakantie. Doe de kinderen, jezelf en opa en oma een plezier en bezoek ze een dagje in de winter. Zo kunnen ze samen met opa en oma oude spelletjes spelen, samen eten en een gezellige tijd beleven. Dit kan ook een ideale optie voor opvang zijn als je nog moet werken tijdens de schoolvakanties.

5. Overdekt speelparadijs

Een pretpark is niet de meest ideale optie voor een winters uitje. De meeste onoverdekte pretparken sluiten hun deuren zelfs in de winter. Dit hoeft niet te betekenen dat er geen entertainment is voor jonge kinderen. Bezoek een overdekt speelparadijs en geniet van groot plezier. Er zijn genoeg grote overdekte speelparadijzen in Nederland waar je een perfect dagje uit in de winter kunt besteden.

De winter is de beste periode voor overdekte uitjes met kinderen. Ga bijvoorbeeld zwemmen, naar een museum, bekijk een film in de bioscoop of ga gewoon gezellig naar opa en oma. Er zijn genoeg manieren waarop je de koude wintermaanden gezellig door kunt komen.