Kolven: handige tips

Kolven is niet gemakkelijk; het kost je soms veel tijd, pijn en moeite. Deze handige tips kun je gebruiken om het kolven te vergemakkelijken. Kolven is niet leuk Je had je heel erg verheugd op het moment dat je jouw baby voor de eerste keer aan je borst mocht leggen,...

Beweging stimuleren bij een baby: 8 manieren

In het eerste jaar leren baby's het hoofd optillen, rollen, zitten, kruipen, staan en lopen. Spelen is de natuurlijke manier waarop baby's leren. Het is een geweldige manier om je pasgeborene in beweging te krijgen. Beweging stimuleren bij een baby kan op meerdere...

Tips voor de kraamweek

Wanneer je net bent bevallen, komt er een hele hoop op je af. Om optimaal te kunnen genieten van deze kraamweek, hebben we een aantal handige tips voor de kraamweek voor je. Doe er je voordeel mee dus! Gelukkig heb je de eerste dagen na je bevalling recht op een...

De bevalling opwekken: 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen

Slechts 5 procent van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je kindje iets langer op zich laat wachten. Lees in dit artikel over de bevalling opwekken over 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen. Met 42 weken...

Waarom schrijven met de hand nog steeds belangrijk is voor kinderen

Ken je dat gevoel nog? Dat gevoel dat je als kind had als je een nieuwe pen kreeg en in een nieuw schrift ging schrijven? Tegenwoordig zien we steeds minder van dat 'handschriftplezier' bij onze kinderen. Tablets en laptops hebben de rol van pen en papier op veel...

Je bent gewend om je leventje te leiden zoals jij het zelf graag inricht. Op stap gaan, uitslapen tot ver in de middag, eten wat en wanneer je wil en lekker het hele weekend Netflixen. En dan ben je zwanger, hoera! Heel leuk, maar vergis je niet: het kan nogal een aardschok teweegbrengen, zo'n kleintje in jullie midden. Denk er niet te licht over en bereid je goed voor. Bijvoorbeeld met deze 11 stappen – met een knipoog – die ik tegenkwam op The Huffington Post. Doe er je voordeel mee, of gniffel om de herkenbaarheid. 😉

Stap 1:: Huur een acteur in die je dag en nacht o-ver-al volgt, op ongeveer een meter afstand. Als je de was in de machine doet, als je een boterham gaat smeren in de keuken en natuurlijk ook bij ieder toiletbezoek. Je krijgt bonuspunten als de acteur het voor elkaar krijgt om je te laten struikelen omdat je niet had gezien dat ie zó dicht achter je stond. O ja, vergeet niet om elk kwartier iets te eten te maken voor de beste man/vrouw.

Stap 2:: Bel al je vrienden zonder kinderen en vertel ze dat het erg leuk is geweest al die jaren, maar dat je nu afscheid gaat nemen. En dat je elkaar wel weer ziet op Facebook.

Stap 3::Oefen alvast met alles doen met één hand: koffie zetten, brood smeren, je aankleden en de was vouwen. Bind één hand op je rug of draag de hele dag een zak aardappels op je heup. Deze oefening kan echt goed van pas komen straks.

Stap 4:: Je gaat ongetwijfeld autorijden met je kleintje(s) achterin, dus ook dit behoeft wat voorbereiding. Leen drie aapjes bij de dichtstbijzijnde dierentuin, zet ze achterin je auto en probeer je te concentreren op de weg.

Stap 5:: Koken is een belangrijk onderdeel van het ouderschap. Je kunt dus maar beter vast even oefenen op wat je te wachten staat. Zoek een recept op dat je heerlijk lijkt en ga naar de markt om daar alle ingrediënten te kopen. Maak het eten klaar en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Gooi dan alles tegen de muur. Maak het schoon en begin opnieuw.

Stap 6: Moeder worden heeft enigszins effect op je slaapritme. Om hieraan te wennen kun je het volgende doen: Zoek een irritante ringtone op je telefoon en laat iemand anders het alarm op je telefoon instellen op 2 of 3 willekeurige tijden ergens tussen middernacht en 6:00 uur 's ochtends. Houd dit een paar maanden vol. Als je erover wil klagen, laat anderen dan weten dat ze hierop alleen mogen antwoorden met 'het hoort erbij, hè?' of 'het is een fase'.

Stap 7:: Ook een belangrijk onderdeel van ouderschap is het zorgen maken om je kind en angsten hebben die je voorheen niet kende. Het is moeilijk om je daarop voor te bereiden, maar dit is misschien een goede start: laat je voor- en achternaam, telefoonnummer, adres en Sofinummer levensgroot op een muur tegenover een gevangenis schilderen. Eens kijken hoe het dan met je stresslevels zit.

Stap 8:: Netflix zal niet meer van jou zijn straks, dus begin maar vast met het kijken naar TV programma's als Bumba, Peppa Pig, Nijntje en Brandweerman Sam en leer alvast alle liedjes van Frozen uit je hoofd. Dan ben je er maar vast aan gewend om met deze deuntjes in je hoofd te gaan slapen én wakker te worden.

Stap 9: Mocht je straks gezegend zijn met een kind dat tussen jullie in wil of mag slapen, oefen dan alvast met co-sleepen. Vervang je kingsize bed door een eenpersoonsbed en probeer wat slaap te pakken samen met je partner. Het beste kun je dit doen zonder kussen en dekens, want die ben je straks namelijk altijd kwijt. De handjes en voetjes in je gezicht moet je er dan nog even bij bedenken.

Stap 10: Dit is een makkie: je auto ombouwen tot mama-auto. Je hebt nodig:

  • 18 sokjes (niet matching, natuurlijk)
  • 6 schone luiers in verschillende maten
  • ongeveer 4 handen vol kruimels (een mengsel van soepstengels, brood en Nijntje-koekjes bijv.)
  • 3 lege drinkpakjes
  • iets van jam of stroop, ongeveer 4 eetlepels
  • 2 reservespeentjes
  • 18 stuks speelgoed, alles zonder batterijen of gewoon stuk
  • reservekleding voor ongeveer 10 kinderen
  • 3 halflege pakjes snoetenpoetsers/billendoekjes

Gooi dit random in je auto en rijd schaamteloos rond in je mama-mobiel. Stap 11 Koop drie vuilniszakken met kleding bij de kringloop. Gooi ze leeg in je woonkamer. Nodig de aapjes uit stap 4 weer uit en probeer alles netjes op te vouwen. Zo. Nu ben je er klaar voor. Succes!

Bron: The Huffington Post