Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.
Het krijgen van een of meer kinderen is voor veel jonge stellen een grote droom. Want wat is er mooier dan samen met je partner een baby’tje krijgen als bekroning op jullie unieke liefde en band? Hoe mooi moeder worden ook is als je in een goede relatie zit, toch heeft het krijgen van kinderen vroeg of laat impact op bijna elke relatie. Je hebt minder tijd voor elkaar, er is altijd ‘een derde’ in het spel en voordat je het weet groeien jij en je partner uit elkaar. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je relatie goed te houden, ook als jullie kinderen hebben. Hoe je dit slim aanpakt, kun je hieronder lezen!
Quality time voor een goede relatie
Een van de belangrijkste manieren om je relatie goed en spannend te houden, is door met je partner doelgericht quality time te creëren. Denk aan samen een romantisch weekendje weg, bijvoorbeeld in een leuk appartementje op een Waddeneiland of in een wellness hotel. Je kind(eren) breng je langs opa en oma en je hebt samen even alle vrijheid en tijd om (weer) verliefd op elkaar te worden. Doe dit minstens twee keer per jaar. Natuurlijk kun je het ook wat eenvoudiger en voordeliger houden, door af en toe lekker samen uit eten te gaan!
Praat met elkaar en luister naar de ander
Een andere routine om je relatie warm en liefdevol te houden, is door geregeld met elkaar te praten. En dan ook echt naar elkaar te luisteren. We bedoelen natuurlijk niet praten over koetjes en kalfjes, maar over zaken die er echt toe doen. Zo ontdekken jullie van elkaar wat de ander écht bezighoudt en wat jullie motiveert. Veel dagelijkse dingen doen we onbewust, maar kunnen wel leiden tot irritaties bij de ander. Als die narigheid en frustraties zich opstapelen en er niet wordt gepraat, leidt dat vroeg of laat tot een ontploffing. Door geregeld met elkaar het gesprek aan te gaan, kun je dit voorkomen en je relatie goed houden.
In een goede relatie voed je je kinderen als een team op
Van groot belang bij de opvoeding van kinderen is dat je de opvoeding als een team aanpakt. Opvoeden is iets wat je samen moet doen en niet apart van elkaar. Natuurlijk hoef je het qua regels en dergelijke niet altijd volledig eens te zijn. Maar op de basispunten, zoals de bedtijd, wat je kind(eren) wel of niet moeten eten en soortgelijke zaken is het van belang om één boodschap uit te zenden. Kinderen voelen feilloos aan als hun ouders het over de opvoeding niet eens zijn. En spelen dan hun ouders tegen elkaar uit om hun zin te krijgen. Dan wordt de opvoeding een frustrerende taak en niet iets waar je energie uit haalt.
Kom op tijd in actie bij onderlinge strubbelingen
Merk je dat je je al een tijd stoort aan bepaald gedrag van je partner? Ontdek je dat je niet meer zo gelukkig bent als in de tijd voordat jullie kinderen hadden? Kom dan op tijd in actie en maak je gevoelens bespreekbaar bij je partner. Als je de irritaties laat voortsukkelen, kan het zijn dat er na verloop van tijd geen weg meer terug is uit jullie ooit zo goede relatie. Succes samen en geniet vooral veel van elkaar. En vergeet niet waarom jullie ooit een goede relatie zijn aangegaan samen!