Winterjas in de auto levensgevaarlijk voor kind

We willen onze kinderen allemaal beschermen tegen kou. Dus pakken we ze in de winter lekker in met dikke jassen en sjaals. Ook in de auto. Als ik mijn zoon in zijn winterjas in de autostoel zet, is het altijd een mislukte mix tussen Kenny uit Southpark (want oranje...

Verjaardag vieren

Het is zaterdag, half twaalf 's avonds. We wachten met smart op mijn man, Pascal, omdat we zo dadelijk zijn verjaardag vieren. Gelukkig is hij er bijna want mijn jongste houdt het niet meer uit van de slaap. 'Zijn alle voorbereidingen klaar, meiden?' Het vakkundig...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

Overgewaaid uit Amerika wordt in Nederland ook steeds vaker Halloween ‘gevierd’. Begint de herfst, dan zie je ook her en der Halloweenversiering opduiken. Er worden pompoenen uitgehold, trick and treat tochtjes gehouden, verkleed, geknutseld en gebakken in het thema Halloween. Vind je het leuk om Halloween met kinderen te vieren? Dit zijn 7 leuke dingen die je samen met je kinderen kunt doen in de aanloop naar en op de dag van Halloween:

1 Griezelig verkleden

Als je Halloween met kinderen gaat vieren dan hoort daar zeker een verkleedfeestje bij. Voor oudere kinderen en volwassenen gaat het dan voornamelijk om zo griezelig mogelijk verkleed en geschminkt te worden, maar voor de kleintjes is verkleden in iets gezelligs misschien wat leuker. Superhelden, dieren, grappige tekenfilmfiguren of sprookjeshelden, alles kan. Duik in de verkleedkist en begin met een leuke outfit, kies daarna een van de activiteiten hieronder. Het feest kan beginnen!

2. Knutsel samen

Halloween met kinderen - Halloween knutselen

Dé activiteit met Halloween is natuurlijk een pompoen uithollen en ter decoratie gebruiken, maar er zijn meer opties om leuke Halloweendecoratie te maken. Pompoentjes en skeletten maken van strijkkralen (op de Instagrampagina van Hama vind je leuke voorbeelden), vleermuizen maken van wc rollen, een Halloweenslinger knutselen van papier, spookjes maken van mandarijntjes met wit stof of keukenrol: niets is leuker dan je huis versieren met zelfgemaakte Halloweenknutsels.

3. Halloween hapjes

Halloween met kinderen - Halloween snacks maken

Duik de keuken in met je kinderen om samen de griezeligste Halloweenhapjes te maken. Zoals bloederige vingers in bladerdeeg (knakworstjes met ketchup in bladerdeeg), versierde cupcakes met spinnen, vleermuizen en spoken. Of maak mandarijnpompoentjes: teken met stift gezichtjes op een mandarijn in de vorm van pompoenversieringen. Ook als je niet aan Halloween doet, kan dit een vrolijke versiering van je fruitmand zijn deze herfst.

4. Spannende film in je thuisbios

Klaar met knutselen, bakken, verkleden? Plof op de bank met je Halloweensnacks en dito drinken (rode limonade!) en kies een heerlijke griezelfilm uit om samen te kijken onder een dekentje. Of een gezellige film, als spannende films nog een beetje te spannend zijn. Leuke, grappige en spannende Halloweenfilms voor kinderen op Netflix zijn onder andere Nanny McPhee, Hotel Transsylvanië, Super Monsters save Halloween, Dolfje Weerwolfje, Monster House of de serie A Tale Dark Grimm. Tijdens Halloween met kinderen een film kijken is altijd een goed idee. Check voor het kijken of je de film geschikt vindt voor je kind.

5. Griezelverhaal voorlezen

Voorlezen blijft altijd een fijn moment samen, en misschien is een spannend verhaal voorlezen nóg wel leuker. Dim het licht, steek kaarsjes aan en pak er wat lekkers bij. Kruip dicht tegen elkaar aan op de bank, maak een kussenfort of een tent onder de tafel en lees bij het licht van een zaklantaarn.

6. Doe een speurtocht in het donker

Wat is er leuker dan een speurtocht? Een speurtocht in het donker! Zeker met Halloween maakt dat het nog extra spannend. Zet een speurtocht uit door jullie wijk en maak het zo spannend als de doelgroep aankan. Leuk om de route aan te geven met aanwijzingen die versierd zijn met lichtjes, lampionnetjes of glow in the dark sticks. Een echte spooktocht maken? Schakel buren en vrienden in die zich verkleden en maak er een Halloween vossenjacht van. Eindig in de tuin met een vuurkorf en marshmallows.

7. Halloween met kinderen uitstapjes

Als jullie het leuk vinden om echt te griezelen, dan zijn er door het hele land heen evenementen rondom Halloween te vinden. Ieder jaar zijn er in diverse attractieparken dagen en avonden in Halloweenthema. Zoals bij Attractiepark Toverland (wel echt een scary feestje, check de website voor een impressie), Kinderpretpark Julianatoren en ook bij Drouwenerzand in Drenthe kun je griezelen. Of misschien wordt er in jouw woonplaats wel een Halloweenfeest, een spookwandeling of een Halloween speurtocht gehouden. Vier je Halloween met kinderen die nog erg jong zijn, kijk dan eerst of de activiteit niet te griezelig is. Pompoenen uitzoeken bij een pompoenboer (en daar een lekker pompoenrecept mee maken) of een knutselworkshop in het thema Halloween is ook heel leuk!