Kidsproof verwarmen: Een radiator in de kinderkamer

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de kinderkamer, maar het is wel onmisbaar voor een fijne temperatuur: een radiator in de kinderkamer. Wist je dat er speciaal voor de kinderkamer zogenaamde lage temperatuurverwarmingen bestaan?...

Leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix

Hoera, kerstvakantie! Een paar weken uitrusten van het jaar en samen leuke dingen doen in de kerstvakantie: zin in! En gezellig samen kerstfilms kijken natuurlijk. Installeer je op de bank met thee, warme choco en wat lekkers. We hebben voor jou alle leuke kerstfilms...

Tips voor een leuke babyshower

De babyshower komt uit de Verenigde Staten waar het er (naar Nederlandse begrippen) nogal groots en meeslepend aan toe kan gaan. Een afgehuurde locatie met een lange gastenlijst, uitnodigingen, hapjes en versieringen op basis van een thema, veel en dure cadeaus voor...

6 x Zoete hapjes voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! En pakjesavond is geen heerlijk avondje zonder zoete lekkernijen. Natuurlijk staan de pepernoten, kruidnootjes en snoepjes op tafel, maar nog leuker is het om ook wat andere zoetigheden te serveren. Deze zes zoete hapjes voor...

5 tips voor kinderkleding voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen. De kinderen zijn waarschijnlijk echt...

Overgewaaid uit Amerika wordt in Nederland ook steeds vaker Halloween ‘gevierd’. Begint de herfst, dan zie je ook her en der Halloweenversiering opduiken. Er worden pompoenen uitgehold, trick and treat tochtjes gehouden, verkleed, geknutseld en gebakken in het thema Halloween. Vind je het leuk om Halloween met kinderen te vieren? Dit zijn 7 leuke dingen die je samen met je kinderen kunt doen in de aanloop naar en op de dag van Halloween:

1. Griezelig verkleden

Als je Halloween met kinderen gaat vieren dan hoort daar zeker een verkleedfeestje bij. Voor oudere kinderen en volwassenen gaat het dan voornamelijk om zo griezelig mogelijk verkleed en geschminkt te worden, maar voor de kleintjes is verkleden in iets gezelligs misschien wat leuker. Superhelden, dieren, grappige tekenfilmfiguren of sprookjeshelden, alles kan. Duik in de verkleedkist en begin met een leuke outfit, kies daarna een van de activiteiten hieronder. Het feest kan beginnen!

2. Knutsel samen

Halloween met kinderen - Halloween knutselen

Dé activiteit met Halloween is natuurlijk een pompoen uithollen en ter decoratie gebruiken, maar er zijn meer opties om leuke Halloweendecoratie te maken. Zoals zelf een lampion maken voor de trick or treat avond in jullie buurt. Of pompoentjes en skeletten maken van strijkkralen (op de Instagrampagina van Hama vind je leuke voorbeelden), vleermuizen maken van wc rollen, een Halloweenslinger met spookjes, pompoentjes en heksenhoedjes knutselen van papier, spookjes maken van mandarijntjes met wit stof of keukenrol: niets is leuker dan je huis versieren met zelfgemaakte Halloweenknutsels.

3. Halloween hapjes

Halloween met kinderen - Halloween snacks maken

Duik de keuken in met je kinderen om samen de griezeligste Halloweenhapjes te maken. Zoals bloederige vingers in bladerdeeg (knakworstjes met ketchup in bladerdeeg), versierde cupcakes met spinnen, vleermuizen en spoken. Of maak mandarijnpompoentjes: teken met stift gezichtjes op een mandarijn in de vorm van pompoenversieringen. Ook als je niet aan Halloween doet, kan dit een vrolijke versiering van je fruitmand zijn deze herfst.

4. Spannende film in je thuisbios

Klaar met knutselen, bakken, verkleden? Plof op de bank met je Halloweensnacks en dito drinken (rode limonade!) en kies een heerlijke griezelfilm uit om samen te kijken onder een dekentje. Of een gezellige film, als spannende films nog een beetje te spannend zijn. Leuke, grappige en spannende Halloweenfilms voor kinderen op Netflix zijn onder andere Nanny McPhee, Hotel Transsylvanië, Super Monsters save Halloween, Dolfje Weerwolfje, Monster House of de serie A Tale Dark Grimm. Tijdens Halloween met kinderen een film kijken is altijd een goed idee. Check voor het kijken of je de film geschikt vindt voor je kind.

5. Halloween met kinderen: griezelverhaal voorlezen

Halloween met kleine(re) kinderen gaat misschien wat minder over écht enge dingen, maar een beetje spannend maken kan natuurlijk. Bijvoorbeeld door een boek voor te lezen. Voorlezen blijft altijd een fijn moment samen, en misschien is een spannend verhaal voorlezen nóg wel leuker. Dim het licht, steek kaarsjes aan en pak er wat lekkers bij. Kruip dicht tegen elkaar aan op de bank, maak een kussenfort of een tent onder de tafel en lees bij het licht van een zaklantaarn.

6. Doe een speurtocht in het donker

Wat is er leuker dan een speurtocht? Een speurtocht in het donker! Zeker met Halloween maakt dat het nog extra spannend. Zet een speurtocht uit door jullie wijk en maak het zo spannend als de doelgroep aankan. Leuk om de route aan te geven met aanwijzingen die versierd zijn met lichtjes, lampionnetjes of glow in the dark sticks. Vier Halloween met kinderen uit de buurt en maak een heuse spookspeurtocht door de wijk. Schakel buren en vrienden in die zich verkleden en maak er een Halloween vossenjacht van. Eindig in de tuin met een vuurkorf en marshmallows.

7. Halloween met kinderen: uitstapjes

Halloween met kinderen vieren die al wat ouder zijn biedt wat andere mogelijkheden. Als jullie het leuk vinden om echt te griezelen, dan zijn er door het hele land heen evenementen rondom Halloween te vinden. Ieder jaar zijn er in diverse attractieparken dagen en avonden in Halloweenthema. Zoals bij Attractiepark Toverland (wel echt een scary feestje, check de website voor een impressie), Kinderpretpark Julianatoren en ook bij Drouwenerzand in Drenthe kun je griezelen.

Of misschien wordt er in jouw woonplaats wel een Halloweenfeest, een spookwandeling of een Halloween speurtocht gehouden. Vier je Halloween met kinderen die nog erg jong zijn, kijk dan eerst of de activiteit niet te griezelig is. Pompoenen uitzoeken bij een pompoenboer (en daar een lekker pompoenrecept mee maken) of een knutselworkshop in het thema Halloween is ook heel leuk!