Voor mijn burn-out was ik al jaren door het leven aan het razen, rennen en vliegen. Ik wilde alles zo goed mogelijk doen, overal bij zijn en gunde mezelf geen moment rust. Ik ging van taak naar taak, van de ene sociale verplichting naar de ander en ik vroeg niemand om hulp. Ik wilde iedereen tevreden houden en vergat daarbij mezelf. Ik liep mezelf totaal voorbij. Tot mijn lichaam ingreep. Ik kon gewoon niet meer verder. Ik kon me nergens meer op concentreren, was zo emotioneel en kwam mijn bed gewoon niet meer uit. Een burn-out: helemaal uitgeblust.

Wat voelde ik me ellendig in die tijd. Wat toen volgde was voor mij keihard werken. Werken aan mezelf, liefde geven aan mezelf, tijd geven aan mezelf en grenzen aangeven. Dat soort dingen heb ik niet geleerd op als kind op school. Ik ging in therapie en volgde een mindfulness- en een compassietraining. Suzanne met Pot Vol Liefde - van burn-out naar pot vol liefde

Liefdevolle reminders schrijven voor mezelf

Het was een pittige, confronterende periode tijdens mijn burn-out. Maar ik zou het niet willen missen. Want wat ik toen heb geleerd is namelijk zo ontzettend waardevol. Ik leerde hoe waardevol ik eigenlijk ben, en dat ik al goed genoeg ben, dat ik daarvoor niet keihard hoef te werken of anderen tevreden hoefde te stellen. Ik hoefde alleen maar te zijn zoals ik ben.

In de periode van mijn burn-out schreef ik veel. Gedichten, gedachten en korte affirmaties. Liefdevolle reminders aan mezelf. Dat laatste bleef in mijn gedachten zitten. Als dit mij helpt, zou dat dan anderen ook niet kunnen helpen?

Pot Vol Liefde werd geboren

Zo ontstond het idee van Pot Vol Liefde. Een pot vol kaartjes met liefdevolle reminders. Met spreuken en gedichten om je eraan te herinneren hoe geweldig je bent, gewoon zoals je bent en hoe waardevol het is om voor jezelf te kiezen, in het nu te leven en soms rust te nemen.

Van burn-out naar onderneming

Ik besloot dit te gaan ontwikkelen en op de markt te brengen. En door het succes ontwikkelde ik nóg meer liefdevolle producten. Ik vind het prachtig om te zien dat deze producten en teksten zoveel mensen raken. En hoe mensen elkaar dit gunnen en elkaar dit als cadeau geven. Dat ik op deze manier mag bijdragen aan het verspreiden van nog meer liefde, daar ben ik enorm dankbaar voor. Want de wereld van prestatie, snelheid en drukte verdient wel eens wat meer liefde.

Ook ben ik dankbaar dat mijn lichaam ingreep, en zelfs voor de moeilijke periode die ik ervaarde tijdens de burn-out. Want het heeft mijn koers veranderd. Ik doe nu iets wat ik écht leuk vind en energie geeft. Ik geloof er dan ook in dat wanneer je luistert naar je hart, er prachtige dingen kunnen ontstaan.

suzanne nakhla oprichter van pot vol liefde