Wanneer je 's ochtends wakker wordt met een ziek kind, kan dit jouw hele dagschema flink omgooien. Een belangrijke deadline, vergadering of belangrijke werkdag is van zichzelf al zwaar genoeg. Wanneer jouw kind ziek is, zul je snel moeten schakelen. Wil je weten wat jouw opties zijn wanneer je kind ziek is, maar je toch moet werken? Lees dan gauw verder, wij hebben handige tips en mogelijkheden op een rijtje gezet.

Overleg met partner

Wanneer jouw kind een fikse griep heeft, is het natuurlijk belangrijk dat het kind lekker thuis kan zijn en kan uitzieken. Heb jij een belangrijke dag op het werk dat je echt niet kunt missen? Overleg met jouw partner of het mogelijk is of een van beide vandaag thuisblijft. Zo hoeft jouw kind niet naar de oppas of de deur uit en kan het gewoon thuis uitzieken. Ook kun je natuurlijk de dag splitsen. Heb je een belangrijke vergadering in de middag die je echt niet mag missen, maar kun je verder thuiswerken? Dan kan de een 's ochtends thuisblijven en de ander in de middag naar huis komen. Een beetje slimme planning kan al een hoop schelen.

Opa en oma

Op zo'n dag waar je beide echt op het werk moet verschijnen, kunnen opa's en oma's uitkomst bieden. Schroom niet om opa en/of oma op te bellen om een dagje op te passen. Lekker vertroeteld worden door de grootouders is wellicht de beste remedie voor jouw kind! Wanneer opa en oma in de buurt wonen, kan dit een enorme uitkomst zijn.

Het toch proberen

Als ouder kun je vaak best goed inschatten wanneer jouw kind echt een fikse griep heeft, of wanneer het gewoon niet zo lekker is. Wanneer je een belangrijke werkdag hebt en jouw kind zich niet zo lekker voelt, kun je het altijd gewoon eerst proberen. Misschien verdwijnen de klachten spontaan wanneer hij of zij gezellig op school is met de vriendjes en vriendinnetjes. Vertel jouw kind dat ze het gewoon kunnen gaan proberen, wanneer ze nog steeds niet lekker voelen op school, kunnen ze gewoon naar huis bellen. Zo heb je het ten miste al geprobeerd.

Thuiswerken

Is jouw werk ietwat flexibel? Dan kan het een goede optie zijn om thuis te werken wanneer jouw kind ziek is. Bel jouw werk op en leg de situatie uit. Zo kun je zowel voor jouw kind zorgen, als thuis jouw werktaken vervullen. Op deze manier hoef jij geen uren te missen, hoeft jouw werk geen mankrachten te missen en kun je gewoon thuis voor jouw kind zorgen. Dit kan de ideale optie zijn voor zulke dagen

Prioriteiten stellen

Hoe vervelend het ook kan zijn wanneer je op een drukke dag wakker wordt met een kind dat zich niet lekker voelt, het is belangrijk om jouw prioriteiten eens door te nemen. Wat is er belangrijker? Is het belangrijker dat jouw kind zich fijn thuis kan aansterken of dat je een werktaak toch kunt afronden? Uiteindelijk hoeft het helemaal geen drama te zijn wanneer je een dagje vrij vraagt wanneer jouw kind ziek is. Zo kan jouw kind gewoon thuis goed uitzieken en kun je op die dag eventuele oppas voor de volgende dag regelen en goed voor jouw kind zorgen. Zo voorkom je dat vage klachten lang aanhouden. Het kan lastig zijn om 's ochtends jouw plannen om te gooien, maar het is zeker de moeite waard om jouw prioriteiten op een rijtje te stellen.

Hoe ga je als werkende moeder om met een drukke werkdag en een ziek kind? Het vergt enige flexibiliteit en goede planning om zulke dagen goed door te komen. Overleg met jouw partner wat de beste optie is, vraag eventueel hulp van grootouders en bekijk de mogelijkheden om thuis te werken. Wanneer dit allemaal geen optie is, kan een dagje vrij vragen van het werk de beste optie zijn. Zo kan jouw kind thuis aansterken en kun jij een dag goed voor jouw zieke kind zorgen en eventueel opvang voor de volgende dag regelen.