Werk

We leven tegenwoordig in hele andere tijden dan vroeger. Voordat de vrouwenemancipatie begon, was het namelijk niet gebruikelijk dat moeders gingen werken. Er was een strikte rolverdeling. De moeder zorgde voor de kinderen en de vader die zorgde voor brood op de plank. Dit zorgde echter voor veel problemen. Vrouwen werden vaak onderdrukt en het was ook nog eens zo dat het lastig was om te scheiden. Want als vrouw was het vrijwel onmogelijk om voor jezelf te zorgen. Gelukkig zijn die tijden voorbij en is het nu gebruikelijk dat moeders ook werken. De rolverdeling is nu heel divers. En bovendien komt het tegenwoordig ook vaker voor dat vaders een rol in het huishouden spelen.

Toch kan het soms ook best lastig zijn voor een moeder om het werk te combineren met het opvoeden van kinderen. Het opvoeden van kinderen kan bijvoorbeeld al erg zwaar zijn. Hoe combineer je dit dan met je andere ambities in het leven? In deze categorie lees jij verschillende blogs over hoe andere moeders dit doen. Daarbij kun jij bijvoorbeeld denken aan thuiswerken. Tegenwoordig is het steeds gemakkelijker om thuiswerk aan te nemen. Dankzij de digitalisering van de maatschappij hoef je niet altijd meer op werk te verschijnen. Thuiswerkende moeders kunnen hun werk vaak veel beter combineren met het moederschap.

Maar ook voor andere kwesties omtrent werk kun jij in deze categorie terecht. Daarbij kun je dan denken aan de voorbereiding op je werk na het zwangerschapsverlof. Je krijgt immers een tijd zwangerschapsverlof, maar uiteindelijk zal je dan toch weer aan het werk moeten. Hoe kun je je daarop voorbereiden. Ervaren moeders vertellen je er alles over, zodat jij daar dan inspiratie uit kunt halen. Lees dus snel de blogs en laat je enthousiasmeren. In de toekomst komen er bovendien nog vele blogs bij waar je van kunt genieten.