Reviews

Review: de Diaper Champ geurloze luieremmer getest

Alle vaders en moeders maken het mee of hebben het tenminste 3 jaar meegemaakt: luiers verschonen. En dat zijn er meer dan je op voorhand dacht, of niet? Ik dacht in ieder geval dat het wel mee zou vallen en dat ik met een bescheiden luieremmertje wel goed zat. Toen wist ik nog niet hoeveel luiers mijn ukkie zou produceren en ook had ik geen idee dat er een eind zou komen aan de milde borstvoedingspoepgeur. If you know what I mean… Iedere poepluier buiten in de Kliko weggooien kan, maar is niet altijd even praktisch of haalbaar. Dus was ik erg benieuwd naar de Diaper Champ die ik mocht uittesten: een luieremmer die de nare geurtjes binnenhoudt en waar minstens 20 luiers (yes!) in passen. 

Over de Diaper Champ

De Diaper Champ is een reukloze luieremmer met een ingenieus systeem dat heel makkelijk met één hand te bedienen is. Dat betekent: veilig een luier wegmikken, want met de andere hand kun je je baby/dreumes/peuter in bedwang houden op de commode. Ook handig is dat je normale vuilniszakken kunt gebruiken, dus je zit niet vast aan speciale zakken die vaak duur zijn en moeilijk(er) te krijgen.

DiaperChamp Regular

Wat vind ik van de Diaper Champ?

Het eerste wat ik dacht toen ik de Diaper Champ in elkaar zette was: hij is eigenlijk best stijlvol! Ik kende alleen de enorme versie die bij ons op het consultatiebureau staat, maar dat blijkt dus een grotere maat te zijn. De Regular die ik mocht testen is van bescheiden formaat en ook de kleur (wit met lichtgrijs) paste prima in kamertje van mijn zoon. In de Diaper Champ Regular gaan ongeveer 20 tot 30 luiers. Dat zou betekenen dat er in ons geval luiers in zouden passen van vijf dagen. Voor luie moeders als ik best een uitkomst. Toch vind ik het niet zo’n fris idee, dus gaat de zak iedere dag buiten in de vuilnisbak. Als ik het niet vergeet. Oké, één keer in de twee dagen dan.

Diaper Champ luieremmer

De vuilniszak verwisselen gaat erg makkelijk en ook de bediening is inderdaad letterlijk een kwestie van een handomdraai: luier gooi je bovenin, de hendel kantel je naar de andere kant, luier valt in de emmer en klaar. Kind kan de was doen. Bijna letterlijk, want het is zo simpel en licht dat mijn dreumes ‘m ook kan bedienen. Leuk spelletje, de hendel heen en weer draaien. Dus vis ik tegenwoordig blokjes, Duplo-poppetjes en schone luiers uit de Diaper Champ. Ach, het houdt je scherp, zullen we maar zeggen. 😉

Maar goed. Tijd voor dé proef op de som, want hier ging het me voornamelijk om: heb ik er goed aan gedaan door mijn luieremmertje de deur uit te doen en is de Diaper Champ echt reukloos? Snif snif. Yup! Met de draai van de hendel zorg je ervoor dat er een soort koker op de emmer ‘valt’ die de emmer luchtdicht afsluit. Dus bye bye luchtjes, erg fijn.

Diaper Champ

Diaper Champ kopen

De Diaper Champ is verkrijgbaar bij alle babyspeciaalzaken in Nederland, waaronder Prénatal, BabyDump en BabyPark. Er zijn drie maten beschikbaar van de DiaperChamp: de Regular voor 20 tot 30 luiers (€69,95), de Medium voor 40 tot 50 luiers (€89,95) en de Large, dat is de zogenaamde ‘Kinderdagverblijf maat’ (€129,95) waar maar liefst 75 luiers in passen.

>> Meer handige musthaves voor de baby-uitzet en spullen die je van je lijstje kunt schrappen vind je hier

 

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

25 Reacties

 • Avatar
  Reageer Yvette november 2, 2015 at 15:52

  Jaa ik wil deze graag winnen onze kleine man van 13 maand heeft wel 5 dunne poep luiers per dag!!

 • Avatar
  Reageer Ellen november 2, 2015 at 15:53

  Wat een mooie luieremmer. Ik zou het echt heerlijk vinden als ik straks een fris ruikende babykamer heb :).
  Goede actie !!

 • Avatar
  Reageer Esther november 2, 2015 at 15:56

  Ik heb zelf zo’n eentje met van die veel te dure casette’s. Ze gaan gelukkig wel lang mee. Alleen hebben we hier in het dorp een speciale luier inzamelpunt en dat is in speciale zakken. Deze zouden gewoon de diaperchamp kunnen. Dus geen geouwehoer meer met de luiers uit die peperdure casette zakken in een andere zak proppen! Vind de diaperchamp bij het cb ook echt een prachtig ding! Geen geur en zelfs met 1 hand te gebruiken (prettig dus als je een kind op je arm hebt) dus ik zou hem heel erg graag willen winnen!

 • Avatar
  Reageer Jamie van der Linden november 2, 2015 at 16:02

  Ja heel graag! Lijkt me fijn met 2 kleintjes in de luiers!

 • Avatar
  Reageer Kimberley november 2, 2015 at 16:06

  Oh wat zou ik deze graag willen winnen voor ons mannetje. Hij is nu 5 maandjes oud dus de poepluiers gaan nu inderdaad langzaam over naar andere geuren (erg fijn, maar niet heus) dus dit zou echt een uitkomst zijn voor ons.. gaan heel hard duimen!

 • Avatar
  Reageer Mary november 2, 2015 at 16:18

  Geweldig! Met een peuter en een baby in de luiers is een goede emmer eigenlijk onmisbaar. Ik vind het een enorme pré dat er geen speciale zakjes nodig zijn. Ik ga duimen dat ik 1 van de gelukkigen ben.

 • Avatar
  Reageer Fieke november 2, 2015 at 16:23

  Ohh die zou ik wel heel graag willen winnen voor de kleine die in december wordt verwacht, deze komt eerst bij ons op de kamer te liggen zou wel fijn zijn om in een frisse kamer te slapen

 • Avatar
  Reageer Lieneke van Gerven - van Hout november 2, 2015 at 17:04

  De luieremmer ontbreekt nog in onze uitzet! In januari worden wij voor het eerst mama en papa! Deze is ontzettend welkom!

 • Avatar
  Reageer Mendy november 2, 2015 at 17:17

  Ow! Ik wil hem wel winnen! Onze zogenaamde luieremmer staat momenteel buiten te roesten, aangezien de geur niet te handelen was . Ik gooi ik nu de luiers ( echt waar, schaam me er diep voor, maar iedeale oplossing, weliswaar met geurzakje!) uit het raam om vervolgens beneden weer in de kliko te doen.

 • Avatar
  Reageer Marjolein november 2, 2015 at 17:19

  Dat zou super zijn!
  We hebben nu zo’n exemplaar met dure cassettes en die bevalt niet super. Er komen toch aardig wat luchtjes doorheen helaas….
  En vuilniszakken hebben we altijd wel in huis, met die cassettes wil ik nog wel eens een “foutje in de voorraadplanning” hebben

 • Avatar
  Reageer Nora rensink november 2, 2015 at 18:55

  Zou het onwijs gaaf vinden 9 oktober is ons kleine meisje geboren zo’n prachtige luier emmer zou ideaal zijn nu gaat alles in plastic zakjes in een normale vuilniszak en dat gaat best stinken… Zo’n gave luier emmer is de ideale oplossing een slaapkamer zonder vieze luchtjes en een blije baby en mama dat zou top zijn ik ga dan ook onwijs hard duimen draaien wie weet helpt dat voor een beetje geluk fijne dag groetjes nora

 • Avatar
  Reageer Wendy november 2, 2015 at 19:53

  Dat zou ideaal zijn! We hebben nu 1 waar dure zakken/casettes in gaan. Met nummer 2 op komst zou ik echt heel graag een andere willen, aangezien wij deze heel onhandig vinden en het nog steeds vinden stinken.

 • Avatar
  Reageer Kim november 2, 2015 at 21:13

  O wat fijn, wij zijn net verhuisd en twee dagen later is m’n kleine meisje al geboren. We hebben dus weinig voorbereidingstijd gehad. Nu twee welen later hebben we nog geen luieremmer. Dus hij zou erg goed van pas komen en babykamertjes moeten lekker ruiken!!

 • Avatar
  Reageer Mirjam november 2, 2015 at 21:23

  Kunnen wij goed gebruiken. Ons kindje is 3 maanden en zijn luiers gaan steeds meer stinken. We hebben nu een prullenbak maar dit zou een mooie uitkomst zijn!

 • Avatar
  Reageer Shirley november 3, 2015 at 02:02

  Heeeel graag! Bij de eerste niet aangeschaft en nu er een tweede is hebben we in 1 dag ontelbaar veel luiers…. ik probeer er altijd zoveel mogelijk in een luierzakje te proppen en dan 1x per dag in de kliko maar daar is veel! Mijn man klaagt dan hij denkt dat die luiers van een paar dagen zijn. .. dus hier zou hij met veel liefde gebruikt worden!

 • Avatar
  Reageer Albertine november 3, 2015 at 07:08

  Heel graag…. graag voor onze eerste kindje dat komen gaat… mijn vriend kan niet zo goed tegen stinkende dingen…

 • Avatar
  Reageer Vlijtig Liesje november 3, 2015 at 11:15

  Klinkt erg handig! Het enige nadeel zou ik vinden dat het een sta in de weg kan zijn. Maar hij ziet er vrij neutraal uit.

 • Avatar
  Reageer marinka november 3, 2015 at 13:25

  Ik zou er kei graag een winnen omdat er een 2e op komst is en ik de luiers graag geurloos op wil bergen. Ben dan ook erg benieuwd of deze emmer echt zo geweldig is, gewone zakken is wel aj super fijn!

 • Avatar
  Reageer Angela Gerritsen november 3, 2015 at 14:50

  Ja ik zou hem ontzettend graag willen winnen voor mijn zoontje en mezelf haha nu liggen er door het hele huis luiers en moet ik savonds op luier jacht haha

 • Avatar
  Reageer Ilse november 3, 2015 at 15:21

  Deze wil ik wel graag uitproberen, samen met ons eerste kindje die we in januari verwachten!

 • Avatar
  Reageer loraine kuijpens november 3, 2015 at 21:40

  Dit zou ideaal zijn! Dan ruikt niet de hele keuken naar de ‘stinkie winkie’ luiers en kan de hond er niet meer mee vandoor!

 • Avatar
  Reageer Laura november 3, 2015 at 23:00

  Zou super geweldig zijn om de diaperchamp op de kamer van me popje te kunnen zetten. Geen stinkende emmer meer.

 • Avatar
  Reageer Willeke november 4, 2015 at 09:38

  Ik zou deze heel graag willen! Voor ons eerste kind op zn mooie babykamertje. Ideaal voor in een appartement, waar je dus niet zo even naar buiten kunt lopen om de luier in de container te gooien.

 • Avatar
  Reageer Marita november 8, 2015 at 16:47

  Geen vieze luchtjes op de babykamer,dat zou wel erg fijn zijn!

 • Avatar
  Reageer Hanneke juli 5, 2016 at 08:25

  Deze luieremmer lijkt mij ideaal voor onze dochter die begin augustus geboren wordt!

 • Plaats een reactie