Kinderen, Reviews

Review: Hippe kindermeubels van KLIK-KLAK

Ik zal eerlijk toegeven: onze dreumes is al 16 maanden en de box staat er nog steeds. Deze wordt al maanden niet meer als dusdanig gebruikt hoor, we zijn alleen een beetje te lui om ‘m te demonteren en op te bergen. En tja, het was zó handig voor het opbergen van speelgoed! Prima excuus, tot nu toe. Maar inmiddels verzamelt zich steeds meer troep en stof in de box en wordt het een beetje een rommeltje. Tijd dus om plek te maken voor iets heel tofs! We kregen van Atelier Vix het KLIK-KLAK-Kindertafeltje en het KLIK-KLAK-Kinderstoeltje: Een te gek ontworpen Dutch design kindertafeltje met een bijpassend gepersonaliseerd stoeltje.

Bye bye box! Hallo leuke kindermeubels!

Ik vind kindermeubels vaak niet zo heel erg mooi. There, I said it. Het zijn in mijn ogen veelal witte en liefdeloze meubels, gemaakt in een standaard rechttoe-rechtaan design en heel uitdagend qua materiaal is het vaak ook niet. Snap ik ook wel, want het moet robuust én gebruiksvriendelijk zijn, tegen een stootje kunnen en veilig zijn in het gebruik door kinderen. Maar kan dat nou niet leuker? Jawel! De KLIK-KLAK-kindermeubels van Atelier Vix zijn namelijk gebruiks- en kindvriendelijk, én kunnen tegen een stootje én zijn ook nog eens blikvangers in je interieur.

Hippe kindermeubels van stevige kwaliteit

De KLIK-KLAK-Kindertafel en de bijpassende KLIK-KLAK-Kinderstoel zijn van de hand van ontwerpersduo Schmidt & Simons van Atelier Vix. Voor hun eigen kinderen wilden ze graag stabiele en sterke kindermeubels en kwamen zo op het ontwerp voor de KLIK-KLAK-Kindermeubels. De meubeltjes worden gemaakt uit duurzaam FSC berkenhout en worden op maat gesneden met een speciale lasertechniek. De tafeltjes en stoeltjes zijn in diverse kleuren te bestellen, maar je kunt ze ook onbehandeld laten en zelf schilderen bijvoorbeeld. En, heel leuk: in de rugleuning van het stoeltje kun je de naam van je kind laten laseren. Wij kozen voor ons zoontje een onbehandeld tafeltje en een blauw stoeltje met zijn naam:

Klik klak kindertafel en kinderstoel

Meubeltjes in elkaar zetten

De KLIK-KLAK-meubels arriveren in een compact pakket en als we het openmaken komt de geur van vers ‘gesneden’ hout je tegemoet. Omdat mijn lief en ik allebei niet erg handig zijn, zet mijn schoonvader het tafeltje en stoeltje in elkaar. Je hebt geen gereedschap nodig, maar wel een beetje handigheid en wat geduld. Het blijft wel een bouwpakket, natuurlijk. Verder wordt alles wat je nodig hebt erbij geleverd: instructies, lijm en zelfs precies passende viltjes tegen krassen op de vloer. Nope, geen spijkers, schroefjes, boutjes of moertjes: alles past precies in elkaar in een soort tandverbinding (het ‘klik-klak-systeem’) en moet met de bijgeleverde lijm worden vastgezet. Geen zin om zelf te klussen? Voor een kleine bijdrage wordt het gemonteerd bij je thuis afgeleverd.

Klik-Klak stoel en tafel

Wat vind ik van de KLIK-KLAK-Kindermeubels?

Buiten het feit dat ik zo’n minitafeltje en ministoeltje in huis enorm aandoenlijk vind, is het ook een heel stoer setje. Het zijn strakke meubeltjes, maar met een speels design en een kindvriendelijke afwerking: alle hoeken zijn afgerond, het hout is glad en door het ‘klik-klak-systeem’ zijn er geen spijkers of schroeven nodig. Het materiaal is verrassend licht qua gewicht (handig bij het schoonmaken) maar toch zijn het tafeltje en het stoeltje sterk en staat alles stevig. Dat laatste werd tijdens het schrijven van dit stuk even vakkundig getest door de maat 43 van mijn lief op het tafelblad. Geen beweging in te krijgen! In het tafeltje zitten handige opbergvakjes, zowel bovenop als voorin en aan de zijkant. Handig voor pennen, stiften, Duplo-poppetjes en andere verzamelingen.

Ik ben erg blij met onze KLIK-KLAK-meubeltjes, die in deze kleurencombinatie perfect in ons nogal kleurrijke interieur past. Ik ben vooral gecharmeerd van ons KLIK-KLAK-Kindertafeltje: het blanke hout en de details van de bevestiging vind ik heel gaaf. Ik denk dat je in vrijwel alle interieurstijlen goed zit met deze set, zeker ook omdat je de kleuren naar eigen smaak kunt uitkiezen.

Klik-Klak-kindertafel

Meer info over KLIK-KLAK-Kindermeubels 

KLIK-KLAK-Kinderstoel: vanaf €49,00
KLIK-KLAK-Kindertafel: vanaf €70,00

Kijk voor alle informatie over prijzen, kleuren en levering van de KLIK-KLAK-Kindermeubels op de website van Atelier Vix en check ook hun toffe raketlamp!

PS: Blijf op de hoogte van al onze tips, blogs en winacties via Facebook, Instagram en Twitter!

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

2 Reacties

 • Avatar
  Reageer Vlijtig Liesje november 17, 2015 at 12:47

  Het ziet er leuk uit zeg! Leuke naam ook voor een meubellijn. Ik dacht alleen eerst dat ze van karton waren, maar begreep uit je post dat ze van hout zijn.

 • Avatar
  Reageer Rosanne november 8, 2016 at 15:38

  Wat een leuk setje voor de kids zeg. Die zou in mijn woonkamer ook super staan. Ik ben nog op zoek naar een leuk kinderhoekje waar mijn 2 kids lekker kunnen knutselen en spelen. Maar ik wil wel graag iets wat goed bij de rest van mijn meubelen past. Op hun kamertjes is het een grote kleurrijke boel. Maar dat wil ik in mijn huiskamer niet. Dus ik ga even kijken op de site van atelier Vix

 • Plaats een reactie