DIY: poster voor op de kinderkamer zelfmaken

Merel - 04-05-2017
header-diy-poster-beer

Als je mij drie jaar geleden had verteld dat ik nu met plezier allerhande ‘Do-It-Yourself’s’ maak, dan zou ik je voor gek verklaard hebben. Want iedereen die mij een beetje kent, zou mij nu niet echt in de categorie ‘handig’ of ‘creatief’ plaatsen. Maar sinds mijn man en ik ons eerste eigen huis kochten, waar veel aan moest gebeuren (lees: er was geen badkamer aanwezig) en dat tot op de dag van vandaag nog niet af is, ben ik stukken handiger geworden. Belangrijker nog, ik heb er plezier in gekregen! En als je dan toch aan het schuren en schilderen bent, dan maak je van wat restjes koperbuis toch gewoon een leuke lamp?! Of in dit geval een leuke poster voor op de kinderkamer. Toen ik in 2015 zwanger werd was het 'knutselhek' helemaal van de dam. Ik zou dekens haken, sokjes breien, kasten in elkaar timmeren en ga zo maar door. Je snapt, dat was wat te hoog gegrepen. Met een hoop onaffe projecten tot gevolg. Toch ben ik de afgelopen jaren al best wat geslaagde DIY’s, knutsel- en opknapprojectjes rijker geworden. De onaffe projecten hebben mij wel een waardevolle les geleerd: kies een haalbaar project. En nu met een kleintje over de vloer kies ik het liefst voor iets dat binnen een of twee slaapjes gerealiseerd kan worden. Vandaar dat ik eenvoudig begin: Maak je eigen poster!

Wat heb je nodig

knippen
 • Stuk stevig papier/karton, wit of offwhite (bijv. verkrijgbaar bij Bruna)
 • Schaar
 • Potlood
 • Gum (!)
 • Lineaal
 • Permanent marker
 • Wissellijst 30x40cm (bijv. lijst ‘Ribba’ van Ikea)

 • Stap 1: Zoek een voorbeeld

  Kies een leuke afbeelding die je inspireert. Pinterest is een geweldige inspiratiebron, zeker als het gaat om leuke knutsels of DIY’s. Ik besloot het echt eenvoudig te houden en koos voor de kamer van mijn zoontje dit berenhoofd als voorbeeld. Past ook nog eens leuk in de monochroom trend van dit moment.

  Stap 2: Knip je papier op maat

  Omdat ik vaker iets maak heb ik gekozen voor een stuk papier in de maat 50x70cm, daar kunnen 2 posters uit van 25x35cm. Leuk als je nog een tweede poster wilt maken en handig als de eerste poging jammerlijk mislukt! Je kunt natuurlijk ook een vel papier van 30x40cm kopen.

  Stap 3 schets met potlood

  Als je geen natuurlijk tekentalent bent, dan is het handig om eerst een schets met potlood te maken. Maak het jezelf makkelijk door eerst puntjes neer te zetten daar waar je de ogen, neus en snuit ongeveer wilt hebben. Als je het echt precies wilt doen kun je ook enkele hulplijnen trekken om het midden van het papier te bepalen. Als je de snuit van de beer ongeveer in het midden plaatst kan het niet meer misgaan!

  tekenen

  Stap 4 trek over met zwarte stift

  Zodra je tevreden bent over je tekening trek je deze over met een zwarte stift. De restjes potloodlijnen gum je eenvoudig uit. Wacht er wel heel even mee tot de lijnen van de zwarte stift goed droog zijn.

  klaar-tekening

  Stap 5 inlijsten en ophangen

  Als je tevreden bent met eindresultaat, dan rest alleen nog het inlijsten en klaar is je knutsel! Ik heb de ingelijste poster op een schilderijenplank gezet. Zo kan je nog eens wisselen van opstelling en van poster zonder dat je nieuwe gaten hoeft te boren!

Merel woont in de randstad, is getrouwd en moeder van twee zoontjes. Ze werkt als zelfstandig tekstschrijver. Ze houdt van koffiedrinken – tegenwoordig vooral in kidsproof cafeetjes – series bingewatchen, maar vooral van gezellig eten en kletsen met familie en vrienden. Af en toe doet ze een poging tot het lezen van een boek.
lees meer blog's van Merel

Ook veel gelezen:
Social
Partners