Een kinderboek van Patty Brard! Toen ik het boek ‘Bibi en Lulu – Het is feest!’ omdraaide en in het vrolijke gezicht van Patty Brard staarde – let wel, een foto – was ik verrast. Ik heb haar een heleboel zien presenteren, maar nog geen boek. Heel benieuwd was ik dan ook naar het verhaal en ook naar het waarom van dit kinderboek.

Een kinderboek van Patty Brard

Dat laatste werd me al snel duidelijk toen ik de achterkant van het boek las en ook de bijbehorende website bezocht. Bibi en Lulu zijn twee hondjes die Patty Brard en haar man Antoine samen hebben. Omdat ze al 12 en een half jaar bij hen zijn, hebben ze besloten om hun verhalen te gaan bundelen. Antoine heeft namelijk al die tijd dagboekjes bijgehouden met verhaaltjes over de hondjes. Wat ontzettend leuk en bijzonder om te lezen! Het kinderboek ‘Bibi en Lulu – Het is feest!’ is het eerste deel van een boekenreeks die zich nog zal uitbreiden. De illustraties in het boek zijn gemaakt door Studio Sabine.

bibi-en-lulu-kinderboek

Over ‘Bibi en Lulu – Het is feest!’

De hondjes Bibi en Lulu wonen al lange tijd met hun papa en mama in Nederland. Maar ze hebben ook een fijn vakantiehuisje op het Spaanse eiland Ibiza waar iedere dag de zon schijnt. Als ze er weer eens op vakantie zijn ontmoeten ze twee heel bijzondere vrienden.

Samen met Panterpoes en zijn Spaanse oma Juanita beleven Bibi & Lulu heel veel plezier. Aan het eind van de vakantie gaan Bibi & Lulu terug naar Nederland, waar ze een groot feest zullen geven. Wel moeten ze afscheid nemen van hun lieve vrienden en dat vinden ze best lastig.

Op de dag van het feest in Nederland gebeurt er iets waar Bibi en Lulu nooit van hadden durven dromen…

Panterprint

‘Bibi en Lulu – Het is feest!’ van Uitgeverij Moon is een heel leuk verhaal om voor te lezen met vriendelijke en kleurrijke prenten. De panterprintjes die hier en daar in het boek voorkomen – de ene keer subtiel, de andere keer meer aanwezig – zijn volgens mij duidelijk van de hand van Patty Brard. Dat ze dit als rode draad door het boek terug laat komen vind ik behalve heel slim ook heel leuk. Het doet mij in ieder geval elke keer glimlachen en maakt het boek – dat heel vriendelijke en vrolijke tekeningen bevat – ook net even wat pittiger.

Bijbehorende muziek

bibi-en-lulu-het-is-feest

Het boek heeft behalve een leuk verhaal ook bijbehorende liedjes over Bibi en Lulu. De teksten hiervan staan in het boek en de liedjes kun je beluisteren via Spotify, YouTube en de site van de twee hondjes. Op de site vind je ook het verhaal van de superschattige hondjes van Patty Brard, die uiteraard Bibi en Lulu heten, evenals lieve filmpjes. Je kunt Bibi en Lulu ook vinden op hun eigen – en gelijknamige – Instagramkanaal.

Bibi en Lulu Het is feest! kopen

Het boek ‘Bibi en Lulu – Het is feest!’ is een vrolijk prentenboek dat heel toegankelijk en lief geschreven is, met hier en daar een wijze les, bijvoorbeeld over samen delen. Het boek is te koop via je lokale boekwinkel of bestel het boek online. Adviesprijs is 9,99 Euro

Dit artikel over het kinderboek van Patty Brard ‘Bibi en Lulu – Het is feest!’ is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.