Lezen

Lezen is een goede manier om je te ontwikkelen als mens. Dit geldt dus ook voor kinderen. En daarom kunnen kinderen niet vroeg genoeg beginnen met lezen. Het nadeel daarvan dat we in een digitale maatschappij leven waarin er steeds minder aandacht is voor lezen. Vroeger werd er veel meer gelezen, maar dat kwam natuurlijk ook aan gebrek aan alternatieven. Er waren toen nog niet zoveel digitale apparaten als nu waar veel kinderen mee konden spelen. Dan was je wel genoodzaakt om te lezen. Maar ook in onze digitale maatschappij is het belangrijk voor je kind om af en toe een boek te lezen in je vrije tijd. Niet alleen omdat dit hartstikke vermakelijk is, maar het draagt ook bij aan de ontwikkeling van je kind.

In deze sectie vind je dan ook verschillende blogs van ouders die het belang van lezen onderschrijven. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de voordelen van voorlezen. Waarom is voorlezen zo belangrijk en wat is een goede leeftijd om daar mee te beginnen? Moeders delen graag die ervaringen met jou, zodat je er lering uit kunt trekken en dit kunt toepassen op je eigen kind.

Maar ook andere zaken omtrent lezen worden behandeld in deze sectie. Wat zijn bijvoorbeeld echt goede boeken voor kinderen? Waar moet je op letten bij de aankoop van een boek? En als je bijvoorbeeld geen geld hebt om boeken te lenen, is het dan verstandig om een abonnement bij de bibliotheek af te sluiten? Uiteraard zeer relevante vragen allemaal. In deze sectie krijg je antwoord op die vragen. Want wist je dat kinderen gratis lezen bij de bibiotheek?